Datum

1 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde op zondag 1 december de tiende competitiewedstrijd van het seizoen deed dat op eigen veld in de Westerveldse derby tegen Uffelte. Na een 2-1 voorsprong bij rust won Old Forward uiteindelijk met 6-2.
Bij Old Forward één wijziging in de basis vandaag. Niels Lem verving als linkshalf Sander van ’t Klooster, die wel bij de ruime wedstrijdselectie zat. Behalve Van ’t Klooster nog vier spelers op de bank, te weten Jos Mestemaker, Dirk Kruisdijk, Juriën Velner en Jesper Mulder. De basisopstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Rick van der Haar, Niels Lem, Roan Jansen, Luc Broekman en Emiel Schaapman.
De eerste 25 minuten waren gelijkwaardig, beide ploegen kregen enkele grote mogelijkheden, maar de doelverdedigers wisten prima redding te brengen op de inzetten. Old Forward kwam op 1-0 via Martin Tarus, na goed voorbereidend werk van Roderick Stift. Een paar minuten voor rust vergrootte aanvoerder Bjorn Mulder de voorsprong tot 2-0 uit een corner. De spanning werd vlak voor rust terug gebracht door Uffeltes topscorer Danny Boverhof, die balverlies van Old Forward op het middenveld uiteindelijk afstrafte. Ruststand 2-1.
Tweede helft
In de rust bleek dat aanvoerder Bjorn Mulder niet verder kon, de positie van laatste man werd overgenomen door rechtshalf Roderick Stift. Sander van ’t Klooster kwam voor Mulder binnen de lijnen en nam de positie van rechtshalf over, terwijl de aanvoerdersband naar Martin Tarus ging. Diezelfde Tarus bracht vlak na rust de marge weer op twee, door een strafschop binnen te schieten na een overtreding op Arno Stuiver, die vlak voor het einde van de eerste helft van positie was gewisseld met Niels Lem, Lem vanaf toen linksachter, Stuiver linkshalf.
Luc Broekman zette tien minuten na rust de stand op 4-1, door fraai te scoren. Rik Wever bracht exact halverwege de tweede helft de stand op 4-2 door de bal fraai over de opnieuw sterk keepende doelman Joost Zwaan binnen te schieten. Uffelte geloofde daarna weer even in de 4-3 en het meenemen van een resultaat, maar Tim Puper en Jos Mestemaker, fraai met links in de kruising, scoorden namens Old Forward de 5-2 en 6-2. Via Broekman en Rick van der Haar raakte Old Forward ook nog twee keer de lat boven de Uffelter-goalie, terwijl Uffelte een goede mogelijkheid nog gestopt zag door keeper Zwaan.
Bij Old Forward kwamen Dirk Kruisdijk (voor Arno Stuiver) en Jos Mestemaker (voor de geblesseerd geraakte Emiel Schaapman, Tim Puper ging daarna voorin spelen en Mestemakert nam de plek van rechtsback over) in de loop van de tweede helft binnen de lijnen. In de slotfase had de score nog hoger kunnen uitvallen, omdat Uffelte er doorheen zat, maar soms werden er niet de juiste keuzes gemaakt. Niettemin opnieuw een mooie overwinning voor de enthousiaste ploeg uit Wilhelminaoord.
Old Forward boekte met de zege de vierde zege in de laatste vijf duels, en heeft na 10 duels inmiddels 12 punten verzameld en steeg van de negende naar de zevende plaats op de ranglijst. In de tweede periode staat Old Forward op doelsaldo met zes uit twee bovenaan, al hebben ook Willemsoord, IJhorst en BEW de volle winst in de tweede periode.
Volgende wedstrijden
Old Forward speelt als de weergoden het toelaten nog twee competitiewedstrijden voor de winterstop. Aanstaande zaterdag, 7 december, wordt een bezoek gebracht aan Willemsoord, waar het de koloniedorp speelt om 14.30 uur. Dit duel wordt op zaterdagmiddag gespeeld omdat Willemsoord volgende week het 90-jarig bestaan viert en dan spelen zowel het eerste zaterdagteam als zondagteam van die club tegelijkertijd thuis. Willemsoord won vandaag met 2-3 bij Diever/Wapse. Op zondag 15 december ontvangt Old Forward de nieuwe koploper IJhorst, dat vandaag de topper bij Kuinre met 0-2 wist te winnen. Old Forward hervat de competitie op zondag 26 januari 2020 met een uitduel tegen Sport Vereent, tevens het laatste duel uit de heenronde van de competitie.