Datum

27 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde vanmiddag de zesde competitiewedstrijd van het seizoen op eigen veld tegen Blankenham en na vijf nederlagen kon vandaag eindelijk de eerste zege worden behaald. OId Forward won verdiend met 3-2, na een 1-0 voorsprong bij rust.
Drie wijzigingen in de basis ten opzichte van de verloren partij in Kuinre vorige week. Juriën Velner was weer beschikbaar en stond tussen de palen, aanvoerder Bjorn Mulder stond weer laatste man en Luc Broekman, vorige week nog invaller, stond in de basis. Gideon Perton en de niet geheel fitte Rick van der Haar ontbraken vandaag in de selectie, terwijl Rick van Assen als wissel begon.
De volledige opstelling: Juriën Velner, Tim Puper, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Sander van ’t Klooster, Niels Lem, Roan Jansen, Luc Broekman en Emiel Schaapman. Op de bank begonnen Rick van Assen, Dirk Kruisdijk en Jos Mestemaker.
Onder leiding van de vrij warrig leidende scheidsrechter Mulder, hij benadeelde overigens geen van beide partijen en floot in de sportieve wedstrijd te vaak was Old Forward voor rust duidelijk het beter voetballende team. Het leverde enkele kansen op, zo vond Niels Lem de keeper van Blankenham een keer op zijn weg en ook Emiel Schaapman kon een mogelijkheid niet tot doelpunt promoveren. Een slim genomen corner tussen Lem en Sander van ’t Klooster leverde de 1-0 van eerst genoemde op. Van ’t Klooster lokte een tegenstander precies op het juiste moment en gaf de bal vervolgens op Lem, die met zijn sterke linkerbeen uithaalde: 1-0. Blankenham kreeg voor rust slechts één mogelijkheid, uit een corner werd de bal over gekopt.
Tweede helft
Geen wissels in de rust bij Old Forward. De ploeg zag Blankenham echter langszij komen toen uit een corner de bal werd binnen gekopt. Old Forward rechtte de rug en Emiel Schaapman maakte er 2-1 van. De assistent-scheidsrechter van de gasten vlagde, niet voor het eerst en niet voor het laatst deze middag, ten onrechte voor buitenspel, maar arbiter Mulder was prima meegelopen en kon zelf waarnemen dat Schaapman achter de bal bleef en dus nooit buitenspel kon staan. Even later maakte de sterk spelende Roderick Stift er 3-1 van door van dichtbij af te ronden.
Bij Old Forward kwamen in de loop van de tweede helft Van Assen, Mestemaker en Kruisdijk als invallers binnen de lijnen. In de slotfase kregen Schaapman en Broekman nog prima mogelijkheden de wedstrijd definitief te beslissen, Schaapman vond de keeper op zijn weg en Broekman koos voor een te moeilijke optie. Schaapman werd enkele minuten van tijd bovendien nog eens ten onrechte afgevlagd en gefloten. In de voorlaatste minuut kwam Blankenham na matig uitverdedigen nog op 3-2, maar de tijd was voor de ploeg te kort om nog een punt uit het vuur te kunnen slepen.
Een mooie opsteker voor Old Forward, dat nu de eerste drie punten van het seizoen binnen heeft en kan toewerken naar de wedstrijd tegen Diever/Wapse.
Volgende wedstrijden
Volgende week, 3 november, speelt Old Forward in Wapse de wedstrijd tegen Diever/Wapse. Deze fusieclub won vandaag met 1-4 van Uffelte. Een week later speelt Old Forward op eigen veld tegen Oosterstreek. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld en begint op 9 november om 19.30 uur. Op 17 november is er een wedstrijdvrij weekend voor Old Forward, op 24 november gaat de ploeg op bezoek in Giethoorn.