Old Forward begint competitie met ruime nederlaag

Datum

22 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

SCHEERWOLDE – Old Forward begon de competitie met een ruime nederlaag (7-1) in en tegen Scheerwolde na een achterstand van 3-1 bij rust. Op de zege van de thuisclub viel niets af te dingen.
Old Forward begon in Scheerwolde met Joost Zwaan, Jesper Mulder, Rick van Assen, Niels Lem, Martin Tarus, Sander van ’t Klooster, Roderick Stift, Roan Jansen, Tim Puper, Robert Meijer en Bjorn Mulder. Op de bank begonnen Juriën Velner, Emiel Schaapman en Dirk Kruisdijjk.
Hoewel Scheerwolde de eerste twee kansen kreeg – doelman Zwaan redde knap – was het Old Forward dat via Robert Meijer de openingstreffer op het bord bracht. Voor rust scoorde Scheerwolde twee keer, waarbij het bij een corner hulp kreeg van een Old Forward-speler. Rick van Assen (vervangen door Emiel Schaapman) en Jesper Mulder (vervangen door Juriën Velner) waren toen al vervangen aan OF-kant. Sander van ’t Klooster scoorde namens Old Forward, maar zijn treffer kende geen genade in de ogen van de arbiter. Vlak voor rust – dus bij inmiddels een 2-1 stand – floot de op te grote afstand leidende arbiter Bisschop voor een strafschop voor de thuisclub, een wel erg zware straf. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten.
In de tweede helft probeerde Old Forward de schade te herstellen, maar de snelle voorwaartsen van Scheerwolde wisten de ruimte goed uit te buiten en scoorden in het tweede bedrijf nog een kwartet treffers. Arbiter Bisschop liet beide assistent-scheidsrechters een aantal keren volkomen ten onrechte staan, terwijl de leidsman zelf absoluut niet op één lijn liep en dus onmogelijk kon beoordelen of er al dan niet sprake was van buitenspel. Het zou arbiters die zelf het spel niet meer kunnen bijbenen sieren voortaan af te gaan op het oordeel van zijn of haar wel op lijn lopende assistenten. Old Forward probeerde het nog met enkele schoten
De nederlaag was uiteraard niet aan de arbiter te wijten. Na 92 minuten voetballen floot Bisschop voor het laatst. In de loop van de tweede helft kwam Dirk Kruisdijk nog voor Juriën Velner binnen de lijnen. Beste man aan Old Forward-kant was keeper Joost Zwaan, die diverse keren prima redde. Arbiter Bisschop hoefde geen enkele speler te bestraffen met een kaart.
Volgende week speelt Old Forward om 14.00 uur thuis tegen DOS’63 dat vandaag met 3-4 verloor van Uffelte, terwijl een week later de derby in Vledder bij BEW op de kalender staat. BEW kwam vandaag thuis tegen Wapserveen niet verder dan 2-2.