Old Forward wint bij Diever/Wapse en klimt drie plaatsen

Datum

3 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WAPSE – Old Forward wist vanmiddag de tweede competitiezege van het seizoen te boeken, en tevens was dit de tweede competitiezege op rij. Nadat vorige week Blankenham met 3-2 was bedwongen, slaagde Old Forward er in Wapse in fusieclub met dezelfde cijfers te verslaan. Bij rust leidde Old Forward met 0-2.
Slechts één wijziging in de basis, keeper Joost Zwaan was weer beschikbaar en begon in plaats van Juriën Velner, die wel op de bank plaatsnam. De volledige opstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Sander van ’t Klooster, Niels Lem, Roan Jansen, Luc Broekman en Emiel Schaapman. Op de bank begonnen naast Velner ook Rick van Assen en Jos Mestemaker.
Onder leiding van de arbiter Hindriks was thuisclub Diever/Wapse in de beginfase iets meer in de aanval, maar kansen kreeg de thuisclub niet. Old Forward wist zich na verloop van tijd onder de druk uit te voetballen en Emiel Schaapman kreeg een goede kans op de 0-1, maar de bal ging naast. Niels Lem maakte uit een corner met een prachtige pegel de 0-1 met zijn sterke linkerbeen en vlak voor rust was het dezelfde speler, die een aanval zelf afrondde door opnieuw van grote afstand de bal binnen te schieten. Luc Broekman liep bij deze aanval prima mee en zonder zelf de bal te krijgen speelde hij toch een positieve rol, aangezien hij wel een tegenstander meelokte, waardoor Lem alle ruimte had om uit te halen.
Tweede helft
Aanvankelijk geen wissels bij Old Forward in de tweede helft. In de eerste drie minuten na de thee had Old Forward de 0-3 kunnen en moeten maken en zo de wedstrijd in het slot kunnen gooien, het gebeurde niet en de eerste de beste aanval over de linkerkant van Diever/Wapse leverde de 1-2 op via Ruben van Kampen in de 50ste minuut. Vier minuten later maakte Jeroen Klapwijk er 2-2 van en de wedstrijd lag weer helemaal open. Een opvallend moment halverwege de tweede helft toen arbiter Hindriks de trainer/coach van de thuisclub eerst geel gaf wegens commentaar op de leiding en toen de coach opnieuw commentaar leverde meteen daarna diens tweede geel kreeg en dus de rest van de wedstrijd achter de omheining moest volgen.
In de slotfase kwam de bal na goed werk van Roderick Stift bij Emiel Schaapman die van dichtbij de naar later zou blijken winnende treffer zou maken. In de resterende tijd probeerde Diever/Wapse nog wel de 3-3 op het scorebord te krijgen, maar echte kansen leverde het niet meer op en uiteindelijk kon Old Forward, dat in de loop van de tweede helft Van Assen (voor Van ’t Klooster), Velner (voor Broekman) en Mestemaker (voor Lem) als invallers binnen de lijnen bracht, de tweede overwinning op rij bijschrijven, de ploeg heeft nu uit 7 duels 6 punten behaald en passeerde naast tegenstander Diever/Wapse ook Willemsoord en Blankenham op de ranglijst.
Volgende wedstrijden
Volgende week speelt Old Forward op zaterdagavond 9 november om 19.30 uur op de eigen Kievitsvelden tegen Oosterstreek, dat momenteel derde staat en vandaag de topper tegen IJhorst met 0-0 gelijk speelde. Op 17 november is er een wedstrijdvrij weekend voor Old Forward, op 24 november gaat de ploeg op bezoek in Giethoorn en op zondag 1 december is Uffelte op de Kievitsvelden te gast.