Old Forward wint dankzij prima eerste helft bij Giethoorn

Datum

24 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

GIETHOORN – Old Forward speelde in de negende wedstrijd van het seizoen – en de eerste wedstrijd van de tweede periode – in en tegen Giethoorn. De ploeg van trainer/coach Alfred Oostindie won met 0-2, een stand die al bij rust was bereikt. Met name in de eerste helft liet Old Forward prima voetbal zien, na rust was het voetballend wat minder, maar consolideerde Old Forward vrij eenvoudig de verkregen voorsprong.
Twee wijzigingen in de basis. Sander van ’t Klooster en Tim Puper waren weer hersteld van hun blessures. Zij namen de posities in van Niels Lem (hij was de eerste helft verhinderd, maar kwam in de rust aan) en Jos Mestemaker. De volledige opstelling vandaag: Joost Zwaan, Tim Puper, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Rick van der Haar, Sander van ‘t Klooster, Roan Jansen, Luc Broekman en Emiel Schaapman. Op de bank begonnen naast Mestemaker ook Rick van Assen, Jesper Mulder en Dirk Kruisdijk, terwijl Lem dus in de rust aanschoof bij de selectie.
Onder leiding van de rustig leidende arbiter Schotanus kreeg Old Forward na een wat afwachtend begin al redelijk vlot grip op het spel en met name in het voetballen, het rond laten gaan van de bal en het zoeken van de juiste speler op het juiste moment, was de ploeg voor de thee prima bezig. Emiel Schaapman opende de score op aangegeven van Luc Broekman en Broekman zelf haalde verwoestend uit vanaf een meter of twintig en zette zo de score op 0-2. Old Forward had met iets meer geluk de score voor rust nog verder kunnen opvoeren, maar qua spel was de ploeg duidelijk de betere, terwijl bij de thuisclub voor rust veel mislukte, wat ook de verdienste was van Old Forward, dat er goed bovenop zat.
Tweede helft
Aanvankelijk geen wissels na rust, al kwam Lem vrij snel voor de niet geheel fitte Stuiver in de ploeg. Qua voetbal slaagde Old Forward er niet meer in na rust het prima voetbal van voor rust een vervolg te geven, al kreeg het nog wel enkele mogelijkheden om de score definitief in het slot te gooien. Giethoorn had na rust meer grip door een tactische omzetting van hun coach, maar grote kansen kreeg de ploeg niet.
Old Forward-keeper Joost Zwaan wist, als het al gevaarlijk werd, de kansen redelijk eenvoudig te keren, waardoor Old Forward na rust eigenlijk zonder problemen de voorsprong consolideerde. Rick van Assen (voor Luc Broekman) en Jos Mestemaker kwamen nog als invallers binnen de lijnen. Na 93 minuten voetballen floot arbiter Schotanus voor het laatst, in een sportief duel, waarin hij van beide ploegen één speler een terechte gele kaart gaf. Het was de eerste keer dit seizoen dat Old Forward achterin “de nul” hield.
Old Forward steeg door de zege naar de negende plek op de ranglijst en heeft nu 9 punten uit 9 wedstrijden. Eén plaats hoger staat Uffelte met evenveel punten uit een duel minder, en dat is de volgende tegenstander van de wit-groenen.
Volgende wedstrijden
Zoals gemeld is volgende week Uffelte, op zondag 1 december, op sportpark De Kievitsvelden de volgende tegenstander van Old Forward. Uffelte verloor vandaag op eigen veld met 2-5 van Kuinre. Een week later wordt op zaterdagmiddag 7 december om 14.30 uur afgetrapt als de koloniederby in en tegen Willemsoord op het programma staat. Willemsoord boekte vandaag haar tweede competitiezege door met 4-0 van Blankenham te winnen. Old Forward speelt haar laatste wedstrijd voor de winterstop op 15 december thuis tegen het hoog geklasseerde IJhorst.