Old Forward komt slechts tot gelijkspel bij Willemsoord: 2-2

Datum

7 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

WILLEMSOORD – Old Forward speelde op zaterdag 7 december de elfde competitiewedstrijd van het seizoen en deed dat bij Willemsoord, dat het 90-jarig bestaan viert dit weekend en vandaar dat zowel de zaterdag- en als zondagploeg op zaterdag om 14.30 uur aftrapte. Na een 1-0 voorsprong voor Willemsoord bij rust, werd het in de koloniederby uiteindelijk 2-2.
Bij Old Forward twee wijzigingen in de basis vandaag ten opzichte van de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Uffelte. Niels Lem, wel aanwezig als toeschouwer, was deze week ziek geweest en speelde niet en Roan Jansen had andere verplichtingen. Tim Puper, normaal rechtsback, speelde op de plek van Jansen en Sander van ’t Klooster stond als linkshalf in de basis. Jos Mestemaker stond als rechtsback opgesteld. De basisopstelling: Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Rick van der Haar, Sander van ‘t Klooster, Tim Puper, Luc Broekman en Emiel Schaapman. Op de bank Rick van Assen, Jesper Mulder en Maarten Bussink.
Hoewel op de inzet van Old Forward niets was aan te merken, moeten we het verslag van de wedstrijd zelf maar beginnen met de constatering dat Old Forward een matig duel speelde, veel balverlies, te vaak de – gezien de niet aanwezige vorm – te moeilijke oplossing gezocht. Old Forward en Willemsoord kregen beiden de nodige mogelijkheden voor rust, maar aanvankelijk werd er niet gescoord. Old Forward kwam goed weg toen Willemsoord de paal raakte. Een aanval over rechts van Willemsoord bracht de 1-0 op het bord, de strakke voorzet richting de achter de bal blijvende centrale aanvaller werd door de laatstgenoemde goed afgerond: 1-0.
Tweede helft
In de rust aanvankelijk geen wissels bij Old Forward, maar na vier minuten voetballen kwam Jesper Mulder al binnen de lijnen voor Rick van der Haar. Old Forward kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker, maar had het vizier niet op scherp staan. Martin Tarus bracht uit een corner ineens de stand op 1-1. Het leek er daarna op alsof Old Forward, dat erg veel op de helft van Willemsoord voetbalde, de thuisclub had regelmatig geen enkele aanvaller op de Old Forward-helft, door zou drukken en alsnog de wedstrijd zou gaan winnen.
Een onachtzaamheid bij de zijlijn bleek de voorbode op de 2-1. In plaats van diens lichaam te gebruiken en de bal uit te laten lopen of een lichte overtreding te maken kon de rappe nummer 12 van Willemsoord er op rechts vandoor en toen hij binnen de zestien iets voelde, ging de aanvaller naar het gras. Arbiter Oord wees naar de stip en hoewel de opnieuw goed keepende Joost Zwaan de strafschop nog wel raakte, ging de bal toch in het doel. Dat betekende de 2-1 voor de thuisclub.
Old Forward probeerde daarna uit alle macht nog de 2-2 te maken, de goed spelende Tim Puper was nogal eens dreigend en bij een vrije trap ging zelfs keeper Zwaan naar voren om voor onrust te zorgen, maar het leek erop alsof Willemsoord de voorsprong over de streep zou trekken. Arbiter Oord liet terecht nogal wat tijd bijtrekken, omdat de thuisclub veel tijd probeerde te winnen door het spel te vertragen gedurende de twee periodes dat de thuisclub op voorsprong stond, en in de blessuretijd legde Oord opnieuw de bal op de stip, dit keer wegens hands. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat beide penalty’s nogal makkelijk gegeven werden door de verder goed fluitende Oord.
Martin Tarus bleef koel en schoot de 2-2 op het bord, waarna Oord meteen affloot. Al met al, hoewel Old Forward dus één van haar mindere wedstrijden speelde, toch wel een terecht gelijkspel gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd.