Datum

1 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward begon het seizoen zondag 1 september officieel op de eigen Kievitsvelden met een wedstrijd tegen vierdeklasser Warga, in het seizoen 2015/2016 was Warga nog één van de tegenstanders van Old Forward in de vierde klasse. Old Forward eindigde dat seizoen als zevende en Warga werd kampioen. Vanmiddag werd het onder ideale voetbalweersomstandigheden 2-4.
Eerste helft
Old Forward heeft dit seizoen veel nieuwe, veelal jonge spelers bij het eerste en ook een volledig nieuw kader. Afscheid is genomen van trainer Jaap Room, leider Jannes Hofsteenge en assistent-scheidsrechter Jan Moeken, die tijdens de jaarlijkse barbecue medio juni hartelijk zijn bedankt voor hun werkzaamheden. Dit seizoen zijn hun plaatsen ingenomen door Alfred Oostindie, Marinus Baas en Ronald Jager, waarbij Oostindie de functie van hoofdtrainer weer heeft opgepakt. Anderhalve week geleden werden tijdens het toernooi om de George Fransen Bokaal al drie oefenduels gespeeld in Willemsoord, tegen de zaterdagafdeling van de gelijknamige thuisclub, BEW en Steenwijker Boys zo.
Old Forward begon met de volgende elf spelers aan het duel: Juriën Velner, Jesper Mulder, Martin Tarus, Rick van Assen, Niels Lem, Sander van ’t Klooster, Tim Puper, Roan Jansen, Emiel Schaapman, Luc Broekman en Bjorn Mulder, waarbij de laatstgenoemde ook de aanvoerdersband droeg. Roderick Stift en Dirk Kruisdijk begonnen op de bank.
Al snel scoorde Warga, maar de treffer werd afgekeurd wegens hands van de doelpuntenmaker. Old Forward kende een prima begin van de wedstrijd en de eerste helft van de eerste helft werden de opdrachten prima uitgevoerd en was de ploeg de betere. Doelpunten leverde het in die periode nog niet op, maar qua spel kon de staf tevreden zijn over het gebodene. Old Forward, dat Van Assen voor rust met een blessure zag uitvallen in de eerste helft, Stift kwam voor hem binnen de lijnen, ging wel met een 1-0 voorsprong de rust in. Martin Tarus benutte de door arbiter Pit toegekende strafschop resoluut. Een prima kans van Warga werd door keeper Velner prima gekeerd.
Tweede helft
Met Kruisdijk voor Puper begon Old Forward aan het tweede bedrijf. Warga kwam beter in de wedstrijd en scoorde al snel twee keer, waardoor de ploeg op voorsprong kwam. Even later kwam de ploeg ook op 1-3, echter stond de doelpuntenmaker buitenspel. De arbiter pleegde geen overleg met de assistent en keurde de 1-3 goed. Uit een knappe aanval scoorden de Friezen voor de vierde keer. Luc Broekman moest geblesseerd naar de kant na een stevige overtreding van de keeper van de gasten. In de slotfase zorgde Emiel Schaapman voor een mooi slotakkoord, door de 2-4 nog binnen te schieten. De uitslag was echter niet belangrijk, de manier van voetballen is belangrijk en bij vlagen, met name in de eerste helft, werd dit heel aardig uitgevoerd en dit biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden.
Volgende wedstrijden
Volgende week, zondag 8 september (aanvang 14.00 uur), speelt Old Forward de twee bekerwedstrijd in en tegen Lemmer tegen de gelijknamige thuisclub. Eerst speelt Old Forward aanstaande dinsdag (3 september, 19.45 uur) nog een oefenduel op eigen veld tegen Scheerwolde. Lemmer kwam vandaag niet in actie in de beker, het speelt donderdagavond 5 september in De Knipe uit tegen Read Swart de eerste bekerwedstrijd, aanvang 18.30 uur. Uiteraard is datzelfde Read Swart de laatste bekertegenstander in de poule. De club die dit weekend haar 90-jarig bestaan vierde komt op zondag 15 september naar Wilhelminaoord. Op zondag 22 september begint voor Old Forward de competitie, als Old Forward op bezoek gaat in Scheerwolde.