Datum

6 oktober 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD  – Old Forward won vanavond, zaterdag 6 oktober, de thuiswedstrijd tegen Wapserveen met maar liefst 8-1, na een 5-1 voorsprong bij rust. De wit-groenen zijn daarmee minimaal één dag koploper in de vijfde klasse A.

Slechts één wijziging in de basis t.o.v. vorige week in Diever, Jurjen Visser was weer beschikbaar, Jesper Mulder ontbrak dit keer. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Sander van ‘t Klooster, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Jurjen Visser, Bas Ferwerda, Maik Scheltinga, Martin Tarus, Joran Winters, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Luc Broekman , Roan Jansen en Tim Lem op de bank.

Eerste helft

Aftrap op het verlichte tweede veld op sportpark De Kievitsvelden iets na 20.00 uur. De eerste drie kansen allen voor Old Forward, Wapserveen-goalie Iwan Klaver wist redding te brengen, de tweede kans werd door Jos Mestemaker op de paal geschoten, maar in de negende minuut schoot Mestemaker prima raak en zette de thuisclub op 1-0. Een minuut later was de marge al verdubbeld, Maik Scheltinga rondde af. Een vrije trap van Sander van ’t Klooster kon door Wapserveen worden gered. In de zeventiende minuut een goede redding van Klaver op een OF-inzet, in dezelfde klokronde ook de eerste mogelijkheid voor de gasten, een schot werd eenvoudig gepakt door Jongbloed.

In de 19de minuut wist de jarige aanvoerder Jacob Room de stand op 3-0 te zetten met een afstandsschot, zeven minuten later redde Wapserveen, de bal werd vanaf rechts prima in de uiterste hoek geschoten door Jordi Flobbe: 3-1. Een knappe aanval van Old Forward over diverse schijven werd net iets te ver doorgevoerd om succesvol te zijn, Wapserveen kwam er goed door via de rechterkant, maar omdat keeper Jongbloed snel uitliep was de ruimte klein en ging de inzet naast. Negen minuten voor rust zorgde Martin Tarus met het hoofd voor de 4-1, op aangeven van Bjorn Mulder. De laatste drie kansen voor rust waren allemaal voor Old Forward. Scheltinga zag een schot geblokt, Martin Tarus schoot de 5-1 binnen in de 43e minuut en zette daarmee de ruststand op het scorebord, terwijl de laatste inzet van Jurjen Visser net naast ging.

Tweede helft

In de tweede helft ging Old Forward door waarmee het de eerste helft gestopt was: aanvallen en het krijgen van kansen. Keeper Iwan Klaver toonde zich de tweede helft een grote sta in de weg namens Wapserveen en de eerste drie inzetten na de thee van de thuisclub (een knappe redding op een inzet van Visser op aangeven van Scheltinga, goed uitlopen bij de tweede kans en het stoppen van schoten van drie verschillende OF’ers bij een derde aanval) konden door diens goede werk niet tot doelpunten gepromoveerd worden.

In de 59ste minuut een kans voor Wapserveen, maar de kopbal werd goed gepakt door Jongbloed. Nadat Klaver nog maar eens een schot van Old Forward onschadelijk had gemaakt, voerde trainer Jaap Room zijn eerste wissel door, Luc Broekman kwam voor Jurjen Visser in het veld. Halverwege de tweede helft het tweede doelpunt van Jos Mestemaker, zijn schot werd door een verdediger nog van richting veranderd, waardoor Klaver dit keer kansloos was en Mestemaker zijn derde doelpunt in diens tweede competitiewedstrijd van dit seizoen kon noteren. Ook Jacob Room maakte zijn tweede treffer deze avond, invaller Broekman schoot na een individuele actie net naast.

Mestemaker werd met nog een klein kwartiertje te gaan vervangen door Roan Jansen en Winters door Tim Lem, een minuut na deze wissel wist Bjorn Mulder het naar later zou blijken laatste doelpunt van de avond te scoren en daarmee de stand op 8-1 te zetten. De laatste drie kansen leverden nog twee goede reddingen op van Wapserveen-keeper Iwan Klaver, zonder wiens inbreng Old Forward zonder enige twijfel ruim de dubbele cijfers had gehaald. De laatste poging van de wedstrijd was een hard schot van Scheltinga, waar Klaver geen redding hoefde te brengen, aangezien de bal naast diens veste verdween.

Arbiter Stelwagen kende geen enkel probleem met het sportieve duel tussen de twee clubs die al jaren tot volle tevredenheid samenwerken bij de jeugdteams onder de naam OFW. Wel was het enigszins merkwaardig dat hij al na 42 minuten voetballen in de tweede helft affloot.

Old Forward is daarmee tot minimaal morgenmiddag koploper met 7 punten uit 3 gespeelde duels. Of het morgen rond 16.00 uur nog lijstaanvoerder is hangt af van de nog zonder puntverlies zijnde clubs Kuinre (speelt morgen thuis tegen Diever/Wapse) en Vilsteren, dat op bezoek gaat in Vledder bij BEW.