Datum

4 november 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD  –  Old Forward won vanmiddag door een doelpunt in de slotfase met 1-0 van Giethoorn. De eerste helft was matig, de tweede helft werd het wat beter. Op basis van het voetbal en de kansenverhouding na rust was de nipte zege verdiend te noemen.

Ten opzichte van vorige week drie wijzigingen in de basis. Bjorn Mulder was terug van zijn schorsing en Martin Tarus terug van vakantie. Daarnaast stond Luc Broekman in de basis. Bas Ferwerda en Jesper Mulder waren beiden wegens werk niet beschikbaar, Roan Jansen begon vandaag op de bank. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Luc Broekman, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Jurjen Visser,  Sander van ’t Klooster, Martin Tarus, Joran Winters, Maik Scheltinga, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Roan Jansen op de bank, na rust zou ook Frank Peereboom, die met het tweede in Emmeloord had gevoetbald, op de bank plaats nemen.

Eerste helft

De eerste mogelijkheid in de tweede minuut uit een vrije trap van Jacob Room, de vanaf links genomen bal ging voorlangs. Na slordig balverlies van Jos Mestemaker kwam een Giethoorn-aanvaller een teenlengte te kort om een minuut later van dichtbij de 0-1 binnen te prikken. Luc Broekman moest meteen na deze kans voor de gasten de strijd al staken, na 180 seconden voetballen kon Roan Jansen al invallen.  De twee volgende kansen waren voor Giethoorn. Een kopbal van dichtbij ging naast en Ronald de Boer wist een grote kans ook niet te verzilveren.

Na een dikke twintig minuten voetballen weer Old Forward. Met een goede individuele actie passeerde Joran Winters een aantal tegenstanders, zijn schot ging via keeper Remi Schreur en de paal corner. Na een knappe pass van Mestemaker op Bjorn Mulder mikte Mulder de bal vlak voor het doel net naast. Ook de volgende kans was voor de nummer negen van Old Forward. Uit een corner van Room prikte Mulder de inzet recht in de handen van doelman Schreur. Jeffrie Jongbloed hield Giethoorn zeven minuut voor rust tweemaal met goede reddingen van scoren af.

Maik Scheltinga had pech toen hij in kansrijke positie werd teruggefloten wegens een overtreding op hem. In plaats van Scheltinga het voordeel te gunnen, floot arbiter Pit af en trok hij geel voor de Giethoornse zondaar. De kaart was terecht, maar die had Pit ook na het doorlopen van de aanval kunnen geven. De laatste kans in de eerste helft was voor Giethoorn, maar de vanaf links opgekomen en te vrij gelaten Bas Smit kogelde de bal over. Bij rust dus de brilstand 0-0 op het scorebord.

Tweede helft

Na rust, met bij Old Forward geen wissels en bij Giethoorn Stijn Tuinstra als sterke invaller binnen de lijnen, was de eerste kans in de 52ste minuut voor Giethoorn. Een afstandsschot was een makkelijke prooi voor Jongbloed. De volgende twee kansen waren voor Old Forward, Winters schoot alleen voor Schreur de bal net naast en de keeper wist met Jacob Room vlak in zijn buurt de bal nog net corner te werken, waaruit hij de indraaiende bal van de captain nog over wist te tikken.

Het waren de enige kansrijke momenten tot de 66ste minuut, maar in die klokronde viel er het nodige te beleven. Eerst leek Giethoorn kansrijk te worden, maar Jurjen Visser zette met een goede sliding te aanvaller de voet op het laatste moment dwars, via een snelle spelhervatting van doelman Jongbloed ging Old Forward in de aanval, twee goede inzetten van Bjorn Mulder leverden twee goede reddingen op van de Giethoornse doelman Schreur. Daarna ging Giethoorn weer in de aanval, maar Jongbloed doorzag tijdig dat een aanvaller de bal over hem heen probeerde te stiften. Visser ontving aan Old Forward-kant geel na een overtreding op het middenveld.

Een counter van Giethoorn een kleine twintig minuten voor tijd leverde een schot op dat naast ging. In de laatste fase gingen beide ploegen vol voor de winst, al leverde dit tussen de 73ste en 85ste minuut geen kansen op voor beide doelen, omdat de slotpass vaak onnauwkeurig, lees te hard, was. In de 86ste minuut werd de wedstrijd naar later bleek uiteindelijk beslist. Met een prima schot in de bovenhoek gaf Joran Winters, vandaag 21 geworden, zichzelf een mooi verjaardagscadeau en stond de 1-0 op het scorebord. In het restant van de wedstrijd kreeg Giethoorn nog twee mogelijkheden, maar de eerste werd onschadelijk gemaakt door een prima sliding op de bal van Martin Tarus en het schot in blessuretijd was voor keeper Jongbloed geen enkel probleem. Arbiter Pit kende geen problemen met de bijzonder sportieve wedstrijd.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, 11 november, is Old Forward vrij. Wel speelt de ploeg op vrijdag 9 november op eigen veld een oefenduel tegen Stânfries uit Appelscha, aanvang 20.00 uur. Op 18 november wordt een bezoek gebracht aan Kuinre, dat vandaag in en tegen Uffelte met 4-1 klop kreeg. Een week later wordt een bezoek gebracht aan koploper Hoonhornst, dat vandaag met maar liefst 11-0 wist te winnen van het nog puntloze Willemsoord. Pas op zondag 2 december is Old Forward weer de thuisspelende ploeg, als Scheerwolde op De Kievitsvelden in Wilhelminaoord wordt ontvangen.