Datum

10 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

IJHORST – Old Forward verloor vanmiddag na een 2-2 stand bij rust uiteindelijk met 6-2 in en tegen IJhorst. In een door sneeuwbuien geteisterd duel was de zege voor de gastheren – die eerder dit seizoen in Wilhelminaoord al met 1-6 wonnen – op basis van de tweede helft zeker verdiend te noemen.
Eerste helft
Bij Old Forward waren er basisplaatsen voor Emiel Schaapman, Luc Broekman en de 48-jarige Berry Spikman, die de verdediging mocht leiden. Bas Ferwerda, Rob ten Wolde en Paul Broekman waren t.o.v. de 4-1 thuiszege op DVSV uit Darp vandaag niet beschikbaar. Jos Mestemaker zat het derde en laatste duel schorsing uit, hij is volgende week weer speelgerechtigd. Op de bank zat o.a. Juriën Velner.
Al vrij vlot na het beginsignaal van arbiter Visser kreeg Old Forward twee goede kansen. Emiel Schaapman schoot rakelings over en Jacob Room vond de keeper op zijn weg. In de tiende minuut kwam IJhorst op 1-0. Verkeerd uitverdedigen van keeper Jeffrie Jongbloed gaf Christiaan Drogt de kans de 1-0 te maken en dit buitenkansje liet hij zich niet ontnemen. Keeper Jongbloed revancheerde zich sterk met enkele goede reddingen voor de rust. Jacob Room maakte net na het halfuur op schitterende wijze de gelijkmaker door ver vanaf links de bal knap en hard binnen te schieten, 1-1 na 33 minuten. Zes minuten later werd Room opnieuw gelanceerd en met een bekeken lobje zette hij OId Forward op een 1-2 voorsprong. Lang kon Old Forward niet genieten van de voorsprong, één klokronde na de 1-2 maakte Janick Brakke er alweer 2-2 van. Met deze stand gingen beide teams rusten.
Tweede helft
In de tweede helft was IJhorst veruit de bovenliggende partij en Old Forward kwam er in aanvallend opzicht amper meer aan te pas. Toch wist keeper Jongbloed de eerste 17 minuten van het tweede bedrijf de gelijke stand op het bord te houden, maar in de 63e minuut moest de goalie capituleren, Erik Wielink zette IJhorst op voorsprong, 3-2. Christiaan Drogt maakte een kwartier voor tijd de 4-2, door op fraaie wijze voor de man te komen en een voorzet ineens in te schieten. De laatste twee goals (Erik Wielink in de 78ste minuut) en een door Christiaan Drogt benutte vrije trap enkele minuten voor tijd leverden de 5-2 en 6-2 op. Old Forward kreeg na rust slechts één schietkans.
Old Forward paste in de loop van de tweede helft twee wissels toe. De geblesseerd geraakte Luc Broekman werd vervangen door Juriën Velner, terwijl ook Jacob Room voortijdig naar de kant ging, Maik Scheltinga nam het resterende deel van het duel diens aanvoerdersband over.
Volgende wedstrijden
De komende twee zondagen – 17 en 24 maart – is Old Forward twee keer gastheer voor op bezoek komende tegenstanders. Volgende week vindt de koloniederby tegen rode lantaarndrager Willemsoord plaats, een week later staat de Westerveldse derby tegen Uffelte in Wilhelminaoord op de kalender.