Datum

22 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

SCHEERWOLDE – Op een stralende paasmaandag won Old Forward de uitwedstrijd in en tegen Scheerwolde erg eenvoudig. Na een 0-2 voorsprong bij rust wonnen de Wilhelminaoorders uiteindelijk met 0-5. Jacob Room scoorde drie keer, en maakte met zijn derde doelpunt de 200 competitietreffers in zijn loopbaan vol. Roan Jansen en Maik Scheltinga scoorden elk één keer.
Eerste helft
Old Forward had vier andere spelers in de basis als vorige week in de gewonnen derby tegen BEW. Voor het eerst dit seizoen ontbrak keeper Jeffrie Jongbloed, die werd vervangen door Joost Zwaan. Jesper Mulder, Jelle de Roo en Tim Puper ontbraken ook, voor hen speelden Juriën Velner, Luc Broekman en Roan Jansen. De laatste twee waren vorige week nog invaller.
De volledige opstelling bestond uit Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Juriën Velner, Luc Broekman, Maik Scheltinga, Roan Jansen, Emiel Schaapman, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank Maarten Bussink en Robert Tissingh.
Al in de tweede minuut scoorde Old Forward de openingstreffer. Roan Jansen zag het gaatje en rondde beheerst af en schoot de bal in de rechterhoek: 0-1. Old Forward had een eenvoudige middag tegen het vandaag bijzonder zwak acterende Scheerwolde. Jacob Room had het vizier twee keer niet goed afgesteld en schoot ook nog eens op het aluminium en Emiel Schaapman kwam net tekort om af te ronden. Rond het halfuur was het de sterk spelende Maik Scheltinga die Old Forwards tweede treffer maakte, hij rondde een fraaie aanval via een opbouw van achteruit fraai af.
In de eerste helft probeerde het sportief voetballende Scheerwolde het wel, maar er zat niet al te veel idee achter de aanval. Een knal tegen de rust bracht keeper Joost Zwaan niet in moeilijkheden. Bij 0-2 gingen beide teams aan de thee.
Tweede helft
Bij Old Forward kwam Maarten Bussink in de tweede helft in de ploeg voor Luc Broekman. De gasten bleven de betere ploeg en in de 53ste minuut maakte aanvoerder Room er eenvoudig 0-3 van. Zes minuten later was Room ook het eindstation van Old Forwards vierde treffer, waardoor hij op dat moment 199 competitietreffers bij elkaar had geschoten. Het spel kwam even stil te liggen toen arbiter Braaksma onwel werd en kort behandeld moest worden. Gelukkig kon de leidsman het duel hervatten.
De club die het vaakst een tegentreffer van de inmiddels 29-jarige Room moest incasseren is DVSV uit Darp, tegen welke ploeg hij liefst 13 maal trefzeker was. Ten tijde van zijn 199ste treffer had Room ook minstens tien competitietreffers geproduceerd tegen Wapserveen (12), FC Kraggenburg (11), en Oranje Zwart (10).
Bij dit selecte groepje clubs kon aan het eind van de wedstrijd ook Scheerwolde worden bijgeschreven, want de 0-5 die Room produceerde betekende ook de tiende competitietreffer tegen Scheerwolde in Rooms loopbaan in de eerste elftallen van Old Forward, Olyphia en weer Old Forward. De meeste competitietreffers in één seizoen maakte Room in het seizoen 2014/2015, toen onder leiding van trainers Fred Sieders en Alfred Oostindie het kampioenschap van de 5e klasse werd behaald en Room 38 keer de treffer over haalde.
Scheerwolde bleef het in de tweede helft op voetballende wijze proberen, daarvoor een compliment, maar doelman Joost Zwaan redde op twee harde schoten kalm en tikte een knappe poging knap corner. Robert Tissingh kwam nog voor Roan Jansen binnen de lijnen. Old Forward kon hierdoor met een ruime 0-5 zege terug reizen naar Wilhelminaoord.