Datum

31 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

GIETHOORN – Giethoorn en Old Forward kwamen vanmiddag niet tot scoren in een van beide kanten matige wedstrijd. Bij Old Forward ontbraken Maik Scheltinga (vakantie) en Ronnie Smit ten opzichte van het duel tegen Uffelte in de basis, Tim Puper en Roan Jansen stonden in de basis.
Eerste helft
De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Jesper Mulder, Jelle de Roo, Tim Puper, Roan Jansen, Emiel Schaapman, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank Maarten Bussink en Luc Broekman.
In de eerste helft bijzonder weinig kansen. Een vrije trap van Jacob Room na een overtreding op Martin Tarus werd eenvoudig gepakt door de keeper van Giethoorn. Halverwege de eerste helft een corner van Room met een vrije schietkans voor Tarus, in plaats van de bal met de wreef binnen te schieten nam hij de bal met de binnenkant, de bal ging net over. Een schietkans voor Room werd geblokt en een schot van Jesper Mulder onderging hetzelfde lot, een kopbal ging over de Giethoorn-veste.
Zeven minuten had Old Forward pech toen een kopbal uit een corner door een Giethoorn-verdediger van de lijn werd gehaald. Drie minuten voor tijd een kans voor Puper, die alleen op de Giethoorn-keeper af mocht, zijn inzet werd gekeerd, maar vervolgens werd er nog een overtreding op Puper gedaan binnen de zestien meter, de arbiter wuifde het weg. De laatste kans voor rust was een vrije trap van Room, gered door de keeper. Giethoorn kreeg in de eerste helft geen kansen, alleen in de derde minuut was er een penibele situatie voor het OF-doel, maar ook daar kon Giethoorn niets mee doen. Ruststand derhalve 0-0.
Tweede helft
In de tweede helft ook weinig kansen. Pas na een klein kwartier spelen een zacht schot van Tim Puper, waarmee de keeper van Giethoorn toch nog de nodige problemen had. Pas in de tachtigste minuut de eerste echte kans voor Giethoorn deze wedstrijd, het schot vanaf de zijkant werd klem gepakt door keeper Jeffrie Jongbloed. Een minuut later werd Emiel Schaapman vervangen door Maarten Bussink. In dezelfde klokronde een beste poeier van afstand van Tarus, waar de keeper van Giethoorn nog net een hand achter kon krijgen. Een schot van Giethoorn twee minuten voor tijd was een makkelijke prooi voor Jongbloed.
Jacob Room kwam voor de keeper na een goede één-twee combinatie met Martin Tarus, maar de Giethoorn-keeper wist redding te brengen ten koste van een corner. In de slotminuut controleerde Bjorn Mulder een pass van Giethoorn niet goed, met alleen keeper Jongbloed nog achter hem maakte Mulder een overtreding, waarvoor arbiter Drost Mulder met rood bestrafte. In de slotminuut van de officiële speeltijd kwam Old Forward goed weg, toen Giethoorn een hard schot op de paal uiteen zag spatten. Gezien het spel was een overwinning voor de thuisclub ook zeer onverdiend geweest. Na enkele minuten blessuretijd beëindigde arbiter Drost het duel, dat met de bekende brilstand werd afgesloten.