Datum

26 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde vanmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 in de vijfde klasse A. Na een 1-2 achterstand bij rust verloor de ploeg van scheidend trainer Jaap Room met 1-7 van Vilsteren. Het vorig seizoen uit de vierde klasse gedegradeerde Old Forward eindigde als negende en kijkt terug op een zeer matig seizoen. Vilsteren werd tweede en maakt zich op voor de nacompetitie om promotie.
Eerste helft
Old Forward had twee mutaties in de basis ten opzichte van het gewonnen uitduel in en tegen Wapserveen. Keeper Jeffrie Jongbloed was weer beschikbaar en nam de plaats onder de lat weer over van de vorige week keepende Gideon Perton. Maik Scheltinga, vorige week al snel uitgevallen, ontbrak vandaag, Jelle de Roo was weer beschikbaar.
De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Jesper Mulder, Luc Broekman, Tim Puper, Roan Jansen, Jelle de Roo, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank Emiel Schaapman.
In de eerste helft, die qua voetbal redelijk gelijkwaardig was, kunnen we voor wat betreft de 0-1 en de 0-2 kort zijn. Twee corners van Vilsteren leverden in de twaalfde en veertigste minuut goals op van Chiel Mars en Henri Tuin. Old Forward deed een minuut na de 0-2 iets terug via Jacob Room, 1-2. In de eerste helft kreeg Old Forward enkele mogelijkheden, maar het vizier stond nogal eens niet op scherp en bovendien zorgde de Vilsteren-doelman met enkele reddingen voor dat de geel-zwarten op voorsprong bleven.
Tweede helft
In de tweede helft, met bij Old Forward Emiel Schaapman voor Tim Puper, viel al snel de 1-3 na geklungel in de OF-defensie. Justus von Martels zette de bezoekers in de 49ste minuut op 1-3. Wouter Mars (65e; 1-4), Jari Vlierman (72e; 1-5), een eigen doelpunt van Luc Broekman (83e; 1-6) zorgden ervoor dat de marge op vijf werd geplaatst, terwijl Wouter Mars de eindstand in de 84ste minuut bepaalde op 1-7. Old Forward kreeg wel enkele mogelijkheden, maar het vizier stond nogal eens niet op scherp, of de Vilsteren-doelman wist, vaak met de benen, met kunst en vliegwerk redding te brengen.
In de vijfde klasse A werd Hoonhorst kampioen en mogen Vilsteren, DVSV uit Darp en IJhorst proberen via de nacompetitie te promoveren. Namens Old Forward wensen we deze drie nacompetitiedeelnemers veel succes toe.