Datum

3 mei 2019 19:30

Accommodatie

Onbekend

BLANKENHAM – Tijdens de openingsronde van de competitie in september kwam Old Forward op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Blankenham. De eerder dit seizoen afgelaste uitwedstrijd tegen Blankenham werd op vrijdagavond 3 mei 2019 gespeeld. Na een 1-1 ruststand verloor Old Forward uiteindelijk met 3-2. Voor de Wilhelminaoorders rest dit seizoen niets meer dan een zeer tegenvallende plaats in de middenmoot in de vijfde klasse A.

Eerste helft

Old Forward had vijf andere spelers in de ploeg ten opzichte van de afgelopen zondag met 4-1 verloren uitwedstrijd in en tegen Uffelte. Keeper Jeffrie Jongbloed en Bas Ferwerda ontbraken wegens ziekte, aanvoerder Jacob Room arriveerde pas in de loop van de eerste helft wegens werk en Paul Broekman en Ronnie Smit waren ook niet present. Mark Bethlehem stond vandaag in het doel en ook Jelle de Roo, Emiel Schaapman (afgelopen zondag wel als invaller actief), Frank Peereboom en Maik Scheltinga stonden nu in de basis. Scheltinga droeg in Blankenham de aanvoerdersband.

De volledige opstelling bestond uit Mark Bethlehem, Jos Mestemaker, Jelle de Roo, Bjorn Mulder, Frank Peereboom, Luc Broekman, Tim Puper, Roan Jansen, Maik Scheltinga, Emiel Schaapman en Martin Tarus. Op de bank naast Jacob Room ook Dirk Kruisdijk.

Het eerste wapenfeit was in de derde minuut een kopbal van Tim Puper in handen van de Blankenham-keeper. Een minuut later de 0-1 voor Old Forward. Een corner van Maik Scheltinga werd goed binnen getikt door Emiel Schaapman. Een vrije trap van Scheltinga na een stevige overtreding op Tim Puper ging over. Op het kwartier de eerste kans voor Blankenham. Een foutieve breedtepass op het middenveld bij Old Forward waar in deze situatie diep gespeeld had moeten worden leverde Blankenham een mogelijkheid op, keeper Bethlehem bracht redding.

In de 26e minuut ging een schot van Martin Tarus over, een minuut later viel de gelijkmaker. Een lange bal van Blankenham werd verkeerd beoordeeld door de uitlopende Bethlehem, waarna eenvoudig gescoord kon worden door Berend Zandbergen: 1-1. Negen minuten voor rust kwam Old Forward goed weg toen de bal via een verdediger en binnenkant paal uiteindelijk met een katachtige sprong nog door Bethlehem kon worden gekeerd. Twee minuten later was een schot ineens van Blankenham ook een prooi voor de keeper.

De laatste twee kansen voor rust werden keurig verdeeld tussen beide ploegen. Een schot van Blankenham ging over en een kopbal van Jelle de Roo had dezelfde uitwerking. Halverwege 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft, met Jacob Room in de ploeg voor de niet geheel fitte Martin Tarus, was de eerste kans in de 55e minuut ook meteen de 2-1 voor Blankenham. Berend Zandbergen draaide makkelijk van een tegenstander weg en prikte de bal onhoudbaar voor Bethlehem in de hoek: 2-1. Een schot na een uur spelen van Jacob Room vanaf rechts miste de juiste richting, waarna twee minuten later Dirk Kruisdijk in de ploeg kwam voor Frank Peereboom.

Achttien minuten voor tijd een vrije trap van Jacob Room in de muur. Scheidsrechter Holtrop, die verder weinig problemen kende met het duel, floot te snel voor een vrije trap, aangezien Tim Puper de bal kreeg en er dus voordeel had kunnen en moeten worden gegeven. In de tegenstoot na de vrije trap een mogelijkheid voor Blankenham, de goed uitlopende Bethlehem bracht redding. Old Forward kwam in de 76e minuut goed weg toen een schot van Blankenham net naast ging. Een klokronde later zette Jacob Room na prima voorbereidend werk van Tim Puper beide ploegen weer in evenwicht.

Het leek op 2-2 af te stevenen in Blankenham, maar een vrije trap in de 83e minuut zorgde alsnog voor dat er een winnaar kwam. Jeroen Mollink krulde de bal fraai in de voor Bethlehem rechterhoek en hoewel de keeper nog vlakbij was, was de bal zo goed ingeschoten dat deze toch in het doel verdween.

Old Forward probeerde het nog wel, maar verder dan een schot van Emiel Schaapman dat werd geblokt na een vrije trap van Jacob Room en een tweede vrije trap van Room die in de muur verdween kwam Old Forward niet. Old Forward leed daardoor wederom een nederlaag tegen een club die lager moest worden aangeschreven dan de wit-groenen.

Volgende wedstrijden

Old Forward speelt nu nog drie competitieduels, de eerste daarvan is op zondag 12 mei thuis tegen koploper Hoonhorst, dat in Wilhelminaoord gaat proberen het kampioenschap van de vijfde klasse A definitief binnen te halen. Bij een zege van Hoonhorst op De Kievitsvelden is de ploeg sowieso kampioen, bij een gelijkspel of een nederlaag is men afhankelijk van de enige twee ploegen die Hoonhorst nog kunnen achterhalen, Vilsteren en DVSV. De laatste uitwedstrijd op 19 mei wordt door Old Forward gespeeld in en tegen Wapserveen, terwijl de competitie in het seizoen 2018/2019 afgesloten wordt door Old Forward op zondag 26 mei, als Vilsteren wordt ontvangen.