Collectieve off-day Old Forward tegen IJhorst: 1-6

Datum

21 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward had thuis tegen IJhorst te maken met een collectieve off-day. Na een 1-4 achterstand bij rust, verloren de Wilhelminaoorders met 1-6 van IJhorst. Op de zege van de gasten viel niets af te dingen, Old Forward mocht nog niet mopperen dat de gasten het in de tweede helft wel goed vonden.

Martin Tarus (vakantie), Rob ten Wolde (geblesseerd) en Bjorn Mulder (voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart vorige week in Vilsteren) waren afwezig, daar stond de terugkeer van Maik Scheltinga en Jelle de Roo tegenover. Ook Ronnie Smit stond dit keer in de basis. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Jesper Mulder, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Jurjen Visser, Bas Ferwerda, Sander van ’t Klooster, Ronnie Smit, Joran Winters, Maik Scheltinga en aanvoerder Jacob Room. Luc Broekman op de bank.

Eerste helft

De eerste de beste aanval namens IJhorst betekende in de tweede minuut al de 0-1. Een aanval over de linkerkant werd door Old Forwards Jesper Mulder keihard in eigen doel gewerkt: 0-1. Een minuut later een vrije trap van Room naast. In de negende minuut betekende de tweede IJhorst-kans ook meteen de 0-2. Een aanval van de oranje-hemden werd door Winne Meijer simpel afgerond. In de zeventiende minuut ontsnapte Old Forward aan de 0-3. Een schot belandde op de lat, waarna een kopbal door keeper Jongbloed katachtig werd gekeerd ten koste van een corner. Drie minuten later viel de derde IJhorst-treffer alsnog. Na een aanval over de rechterkant en matig verdedigen van Old Forward kon Leon Esinge scoren.

Sander van ’t Klooster had pech toen een vrije trap op de paal belandde. Ronnie Smit kreeg alleen voor de keeper een goede kans, maar knalde de bal recht op de doelverdediger. In d3 28e minuut kreeg Old Forward nieuwe hoop. Scheltinga rondde een goede vrije trap van Room overtuigend af en zette de 1-3 op het scorebord. Uit de aftrap kreeg IJhorst meteen een grote kans om de marge weer op drie te zetten, maar de bal werd slordig naast geschoten. Uit een pass van Winters kreeg Jurjen Visser een grote kans, maar deze werd gered door de keeper. Een dikke tien minuten voor rust mocht IJhorst naar hartenlust combineren in het strafschopgebied van Old Forward, zonder dat er werd ingegrepen. Janick Brakke haalde uiteindelijk na vijf passes de trekker over: 1-4.

Een vrije trap van Room werd in eerste instantie gekeerd door de muur, in tweede instantie een schietkans voor Room, die door de keeper knap klemvast werd gepakt. IJhorst zag een vijfde treffer wegens buitenspel worden geannuleerd. Jurjen Visser ontving geel na een stevige overtreding en een speler van IJhorst ontving dezelfde kleur kaart na fors doorgaan op Ferwerda. Jongbloed wist een tweede eigen doelpunt (een harde kopbal van Visser) knap te voorkomen, waarna Room tekende voor het laatste wapenfeit voor de pauze, zijn vrije trap werd gepakt door de keeper.

Tweede helft

Na vijf voetballen – met bij Old Forward vooralsnog geen wissels – na de thee de eerste kans, een poging van IJhorst vanaf links ging naast. Vijf minuten later een terechte strafschop voor de bezoekers, Winne Meijer rondde kalm af: 1-5. Luc Broekman kwam meteen hierna voor Bas Ferwerda in het veld. Een schot van IJhorst ging naast en bij een duel buiten de zestien raakte keeper Jeffrie Jongbloed geblesseerd, na een korte blessurebehandeling kon de goalie de wedstrijd gelukkig uitspelen.

IJhorst geloofde het ver wel en bij Old Forward was het geloof reeds verdwenen. Er gebeurde dan ook weinig meer dat de toeschouwers kon bekoren. Vrij voor Jongbloed ging een kwartier voor tijd een IJhorst-inzet over, Jos Mestemaker ontving geel na een overtreding en ook een tweede IJhorst-0speler verdween in het boekje van de arbiter, die geen moeite kende met het sportieve duel. Een poging van Luc Broekman werd eenvoudig gered door de keeper.

In de 84ste minuut de laatste twee acties die het vermelden waard zijn. Een inzet van Room ineens na een lange trap werd door de keeper gered, in de tegenstoot een lange pass, die goed werd afgerond door Winne Meijer, die hiermee zijn derde treffer deze middag aantekende en de 1-6 eindstand op het scorebord zette.

Old Forward duikelde in de stand van de tweede naar de zesde plaats, terwijl IJhorst opklom naar plaats twee achter koploper Hoonhorst. Het was wedstrijd voor Old Forward om gauw te vergeten.