Datum

25 november 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

HOORNHORST – Old Forward speelde de negende competitiewedstrijd, de eerste in de strijd om de tweede periodetitel, in en tegen Hoonhorst, dat de eerste periodetitel wist te winnen en dus koploper was. Old Forward speelde beter dan vorige week tegen Kuinre, maar de lijstaanvoerder wist al met al een terechte zege te boeken. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-2.

Ten opzichte van de wedstrijd in Kuinre één wijziging in de basisopstelling. De vorige week uitgevallen Joran Winters is door een blessure geruime tijd uitgeschakeld, voor hem uiteraard de spoedige beterschapswensen, in zijn plaats begon Jesper Mulder. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Bas Ferwerda, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Jesper Mulder, Jurjen Visser, Sander van ’t Klooster, Martin Tarus, Maik Scheltinga, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Juriën Velner op de bank.

Eerste helft

Old Forward kreeg in de tweede minuut de eerste kans, Maik Scheltinga mikte net naast. De eerste twee mogelijkheden van Hoornhorst leverden ook meteen twee goals op. In de achtste minuut nam Joey Kroes fraai een lange pass aan en schoot meteen binnen: 1-0. Vijf minuten later een afstandsschot van Hoornhorst van Wouter van der Kamp. De bal leek houdbaar voor keeper Jeffrie Jongbloed, maar de bal ging toch binnen. Dat betekende de 2-1. Tussen beide Hoornhorst-goals door maakte Old Forward vanaf de strafschopstip in de tiende minuut namelijk via Jacob Room gelijk, na hands van één van de Hoornhorst-spelers.

Room had in de 21ste minuut pech, toen hij met een prima schot na een goede individuele actie slechts de paal raakte. Een poging van Hoonhorst spatte op de lat boven Jongbloed uiteen, terwijl net na het halfuur een harde vrije trap van Room door de keeper goed gekeerd werd. De laatste kans voor rust was in de 44ste minuut voor de thuisclub, maar de vrije trap werd goed gepakt door keeper Jongbloed. Bij rust 2-1 voor Hoonhorst.

Tweede helft

Na rust was er meer krachtsverschil tussen Hoonhorst en Old Forward, de thuisclub kreeg mogelijkheden om de voorsprong groter te maken, maar twee inzetten leverden goede reddingen op van keeper Jongbloed en na een matige uittrap van de doelverdediger mikte een Hoornhorster de bal net naast. In de 58ste minuut maakte de koploper toch de 3-1. Joey Kroes kon alleen op Jongbloed af en tikte beheerst binnen, zodoende zijn tweede treffer makend. Sander van ’t Klooster raakte geblesseerd, leek na een blessurebehandeling de wedstrijd te kunnen uitspelen, maar werd enkele minuten later toch vervangen door Juriën Velner.

Hoonhorst voetbalde wat makkelijker dan Old Forward, dat geen kansen kreeg. Een vrije trap van Jacob Room achttien minuten voor tijd van een meter of 35 plaatste de keeper voor moeilijkheden, de bal werd corner getikt. Sten Klein Herenbrink zorgde in de tachtigste minuut voor de definitieve beslissing door de 4-1 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Martin Tarus, in de 87ste minuut zorgde een goed schot van Tarus voor de 4-2 eindstand.

Qua voetbal was Hoonhorst beter dan Old Forward, dat echter beduidend beter voor de dag kwam qua voetbal dan vorige week in en tegen Kuinre.