Old Forward verliest van kampioen Hoonhorst

Datum

12 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward kon vanmiddag op sportpark De Kievitsvelden het kampioenschap van Hoonhorst met een week uitstellen, maar slaagde daar niet in. De gasten, het hele seizoen al koploper in de vijfde klasse A, wonnen na een 1-3 ruststand met 2-5 en konden hun eerste kampioenschap in 26 jaar gaan vieren.

Eerste helft

Old Forward had opnieuw vijf mutaties in de basis. In Blankenham stonden keeper Mark Bethlehem, Frank Peereboom, Luc Broekman, Tim Puper en Emiel Schaapman nog aan de aftrap, op Broekman na (hij was vandaag reserve) ontbreken de genoemde spelers. In hun plaats de terugkeer in de basis van keeper Jeffrie Jongbloed, Jesper Mulder, Rob ten Wolde, Bas Ferwerda en Jacob Room, die de tweede helft wel meedeed in Blankenham.

De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Jesper Mulder, Rob ten Wolde, Jelle de Roo, Roan Jansen, Maik Scheltinga, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank naast Luc Broekman ook Jurien Velner.

Het eerste wapenfeit van Old Forward na zeven minuten spelen. Jacob Room kreeg een kans omdat Hoonhorst-keeper Mike Damman te laat uitkwam, de bal kwam op de kruising, waarmee de koploper met de schrik vrijkwam. Een nieuwe kans voor Room werd door Damman gered. Al na veertien minuten moest Maik Scheltinga, die drie keer veel te hard werd aangepakt door het bij vlagen te agressief spelende Hoonhorst, de strijd staken met een schouderblessure. Arbiter Koerntjes trad – ook later in de wedstrijd – veel te lankmoedig op en volgde het spel op veel te grote afstand. Juriën Velner was de vervanger van de onfortuinlijke Scheltinga.

Na een goede aanval van Hoornhorst over de rechterkant over meerdere schijven was het in de twintigste minuut een eigen doelpunt van Jos Mestemaker dat Hoonhorst op voorprong zette. Vier minuten later was het ook al 0-2. Hoonhorsts aanvoerder haalde de trekker over. Na slordig uitverdedigen bij Old Forward kreeg Tijmen Herenbrink een mogelijkheid om de marge op drie te zetten, de bal ging net naast. Old Forward zag een vrije trap van Room worden gered door Damman, in de rebound leek Rob ten Wolde kansrijk, maar Damman tikte de bal corner. Tien minuten voor rust trok Koerntjes dan eindelijk terecht geel na een harde charge van Rody Damman.

Jacob Room bracht de spanning terug in de 37ste minuut door van dichtbij te scoren, een minuut hiervoor keurde Koerntjes een treffer van Hoonhorst af wegens vermeend buitenspel. Opvallend was dat de assistent-scheidsrechter de vlag omlaag hield en uit eigen waarneming van uw verslaggever die achter de assistent stond kan gemeld worden dat de waarneming van de arbiter onjuist was, de doelpuntenmaker van Hoornhorst bleef achter de bal. Een schot van Hoonhorst ging naast, terwijl Old Forward pech had dat een inzet in de 45ste minuut op de lat terecht kwam.

In de blessuretijd van het eerste bedrijf een vrije trap vanaf de linkerkant voor Hoonhorst na een overtreding net buiten de zestien. Keeper Jongbloed stond niet goed opgesteld en de weliswaar fraai geplaatste inzet verdween in het net: 1-3 bij rust.

Tweede helft

Als Old Forward nog het idee had er een spannende tweede helft van te maken kon die hoop na twee minuten spelen in de tweede helft definitief de prullenbak in. Uit een Hoonhorst-aanval kon simpel gescoord worden, omdat enkele Old Forwarders, en niet voor het eerst dit seizoen, te ver bij hun man vandaan stonden. Een schot van Room was een makkelijke prooi voor keeper Damman en een inzet van Hoonhorst eindigde op de kruising naast en boven Jongbloed.

Na een kwartier spelen ,in de 60ste minuut, kwam Luc Broekman in het veld voor Roan Jansen. Twee minuten na diens invalbeurt kwam Hoonhorst op 1-5. Opnieuw stond een aanvaller helemaal vrij en met de mogelijkheid kende deze blauw-witter geen probleem. Na een prima individuele actie van Jacob Room volgde een knal op de lat, even later kon Room na een nieuwe knappe actie wel afronden en de 2-5 op het scorebord zetten.

Na een opnieuw stevige overtreding aan de zijkant, dit keer op Room, leverde de vrije trap van het slachtoffer een kans op voor Luc Broekman, diens inzet werd door keeper Damman gekeerd. Een schot van Hoonhorst ging ruim over, waarna arbiter Koerntjes in de 85ste minuut opnieuw lankmoedig optrad. Een duidelijk natrappende Hoonhorst-speler kreeg geen kaart, maar diende slechts een licht vermanend praatje aan te horen. De laatste mogelijkheid was in de 86ste minuut voor Jelle de Roo, maar De Roo zag zijn inzet naast gaan.

Het bleef daarmee bij 2-5. De titel kwam daarmee bij de club die het hele seizoen bovenaan heeft gestaan en de beste was in deze vijfde klasse A. Door Old Forward wordt Hoonhorst gefeliciteerd met de titel. De geblesseerd geraakte Maik Scheltinga van Old Forward wordt uiteraard een spoedig en geheel herstel toegewenst.