Datum

7 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

DARP – Old Forward speelde vanmiddag de Westerveldse derby in Darp tegen DVSV. Waar de thuiswedstrijd tegen de hoog geklasseerde rood-zwarten nog een knappe 4-1 zege opleverde, werd het vandaag een nederlaag, de thuisclub won met 3-0. Opvallend was dat er drie keer de naam Leffers als doelpuntenmaker kon worden genoteerd, maar het betrof drie verschillende spelers.
Eerste helft
Bij Old Forward ontbraken ten opzichte van vorige week Bas Ferwerda en Jelle de Roo wegens werkzaamheden, terwijl Bjorn Mulder na zijn rode kaart vorige week in Giethoorn voor één duel werd geschorst, hij kan volgende week tegen BEW dus weer meedoen. De opengevallen plaatsen in de basis werden vandaag ingevuld door Paul Broekman, Rowan Zwiers en Maik Scheltinga. Scheltinga, normaliter middenvelder, stond vandaag laatste man.
De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Maik Scheltinga, Jesper Mulder, Paul Broekman, Rowan Zwiers, Tim Puper, Roan Jansen, Emiel Schaapman, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank slechts één speler, te weten Luc Broekman. Met name het middenveld, met Zwiers, Tarus, Jansen en Puper was jeugdig, maar talentvol. Old Forward speelde vandaag met name in de eerste helft beter dan vorige week in Giethoorn.
Al in de tweede minuut kwam Old Forward goed weg toen DVSV de bal vlak voor keeper Jeffrie Jongbloed geheel vrijstaand kon inkoppen. De bal werd echter slordig naast gekopt. Een vrije trap van Jacob Room werd door de keeper ten koste van een corner gered. Een schot van Darp ging net naast en net na het eerste kwartier verdween een vrije trap van Room recht in de handen van de Darper keeper. Na een sterke individuele actie van Room na voorbereidend werd van Tim Puper werd het schot van de Old Forward-aanvoerder geblokt, Puper kwam net verkeerd uit om nog iets met een rebound te kunnen doen.
Een corner ineens van de gastheren van een halfuur spelen draaide gevaarlijk in, Jongbloed was alert en tikte de bal corner. Ook een vrije trap van de rood-zwarten werd door Jongbloed knap uit de voor hem linker benedenhoek getikt. Drie minuten voor rust kwam DVSV onverwacht op 1-0. Paul Broekman verloor zijn directe tegenstander Sander Leffers even uit het oog, en uit de hierdoor ontstane kans werd de bal simpel achter Jongbloed getikt. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Old Forward goed weg, toen een voorzet van DVSV keihard net naast werd gekopt.
Ondanks de 1-0 achterstand speelde Old Forward echter beduidend beter dan vorige week in de wedstrijd tegen Giethoorn. Wel werd, niet voor het eerst dit seizoen, te weinig over de vleugels gespeeld, de vaak hoge ballen op het middenveld werden qua kopduels logischerwijs vrijwel allemaal gewonnen door de grotere spelers van de thuisclub die uiteraard fysiek meer te bieden hadden.
Tweede helft
De tweede helft begon spectaculair. Jacob Room pegelde de bal meteen vanaf de aftrap op de lat boven de verbouwereerde Darper goalie, die met de schrik vrij kwam. Martin Tarus had een minuut later een knap schot in petto, die door de weer bij de les zijnde keeper goed werd gepakt. Jeffrie Jongbloed hield na zes minuten spelen na rust de 1-0 op het bord, door een harde pegel van de thuisclub prima corner te tikken. Darp scoorde na een uur voetballen voor de tweede keer, maar de goed leidende arbiter Jan Pit uit Vledder keurde de treffer wegens buitenspel af.
Twee pogingen van Darp, een geblokt schot en keeper Jongbloed als winnaar van een één tegen één duel met een aanvaller van de thuisclub, leverden de thuisclub niets op. Een derde poging liet de toeschouwers een harde knal net voorlangs zien, maar in de 69e minuut viel de tweede treffer voor de thuisclub alsnog. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Damian Leffers na twijfelachtig optreden in de OF-defensie afgerond: 2-0.
Daarna bleef DVSV het meest in de aanval, terwijl bij Old Forward de krachten weg leken te vloeien. Een pegel verdween op de vuisten van Jongbloed, maar in de 77e minuut ging voor de derde keer de naam Leffers de boeken in als doelpuntenmaker in dit duel. Na Sander en Damian was het dit keer Barry Leffers, die wel erg makkelijk door kon lopen richting Jongbloed en het naar laten zou blijken laatste doelpunt dit duel zou aantekenen.
Na de definitieve beslissing nog drie kansen, twee voor DVSV en één voor Old Forward. De eerste poging voor DVSV was een hard schot voorlangs, de tweede leverde een prima redding van Jongbloed op ten koste van een corner waaruit de bal over werd gekopt en een minuut voor tijd zag Jacob Room een harde vrije trap net over gaan. Het bleef daarmee bij 3-0. Old Forward wisselde dit duel niet.
Volgende wedstrijden
Komende zondag, 14 april, speelt Old Forward thuis tegen buurman BEW uit Vledder. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Vledder tegen de blauw-witten in een 2-2 gelijkspel. Op paasmaandag 22 april speelt Old Forward uit tegen Scheerwolde, waarvan het op de Kievitslanden met 3-1 won. Op zondag 28 april speelt Old Forward de inhaalwedstrijd in en tegen Uffelte.