Sterk Old Forward wint verdiend van DVSV: 4-1

Datum

24 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Na de twee verliespartijen op eigen veld tegen Kuinre en Diever/Wapse was het voor Old Forward zaak zich tegen DVSV uit Darp, de nummer twee van de ranglijst, weer eens van de positieve kant te laten zien. Dat lukte wonderwel, met een 4-1 overwinning werd de Westerveldse derby gewonnen na een 3-1 voorsprong bij rust..
Eerste helft
Omdat uw verslaggever zelf 90 minuten op het veld stond is het verslag wat korter dan doorgaans. Paul Broekman maakte zijn rentree als linksback, terwijl ook Rob ten Wolde acte de presence gaf. Jelle de Roo ontbrak wegens werk, terwijl Sander van ’t Klooster de komende tijd wegens een buitenlands verblijf niet meer beschikbaar is. Nadat al snel een doelpunt van Old Forward werd afgekeurd door de vrouwelijke arbiter Bok, was het in de negentiende minuut wel raak. Jacob Room nam een corner laag op Ten Wolde, die met een bekeken schuiver de 1-0 binnen tikte. Een opsteker voor Old Forward. DVSV verloor al snel haar linksback Lefferts, een aderlating.
Old Forward zat er in tegenstelling tot vorige week goed kort op en het kreeg een aantal kansen, en ook DVSV kreeg een paar mogelijkheden, maar het doel werd niet meer getroffen. In de 38ste minuut was het de sterk spelende Maik Scheltinga die met een afstandsschot de Darper doelman passeerde. Volgens de Darper spelers was de bal niet de doellijn in het geheel gepasseerd, maar arbiter Bok kende de treffer toe, en daarmee 2-0. Toch werd het in de eerste helft nog 2-1. DVSV mocht van elf meter aanleggen na vermeend hands, Brian van der Zweerde rondde koelbloedig af en zorgde voor de aansluitingstreffer. Vlak voor rust de mooiste treffer deze middag. Uit een prima aanval werd Jacob Room bereikt, de aanvoerder gaf goed voor en Jurjen Visser schoot de bal goed binnen en zorgde voor de 3-1 ruststand.
Tweede helft
In de tweede helft was het spel aan beide kanten minder dan in de eerste 45 minuten. Het eerste beste gevaar van Old Forward leverde meteen een 4-1 voorsprong op, via een vrije trap van Jacob Room. De keeper van DVSV werd duidelijk gehinderd door de laagstaande zon. DVSV probeerde daarna nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Klaas van der Veen niet en wanneer het wel gevaarlijk werd greep Old Forward-keeper Jeffrie Jongbloed drie keer goed in.
Old Forward zelf kreeg nog een aantal kansen. Jacob Room had een penalty verdiend, maar arbiter Bok besliste anders en Maik Scheltinga werd in een één-op-één duel gestuit door de keeper. Het geloof bij DVSV nam in de loop van de tweede helft af en ook Old Forward kreeg geen echte mogelijkheden of kansen meer.
Met de 4-1 zege op de nummer twee nam Old Forward echter op een prima wijze sportieve revanche voor de twee recente nederlagen tegen Kuinre en Diever/Wapse. Al vrij snel in de tweede helft verving Luc Broekman bij Old Forward de geblesseerd geraakte Jurjen Visser.
Volgende wedstrijden
Volgende week, 3 maart, is Old Forward vrij. Op zondag 10 maart speelt Old Forward in en tegen IJhorst, waarvan het op de eigen Kievitsvelden nog kansloos met 1-6 verloor. Op 17 maart wordt de koloniederby tussen Old Forward en het nog puntloze Willemsoord gespeeld op De Kievitsvelden. Eerder dit seizoen won Old Forward met 1-3 in Willemsoord.