Old Forward ten onder tegen Uffelte: 1-3

Datum

24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

UFFELTE – Old Forward verloor vanmiddag de Westerveldse derby tegen Uffelte na een 0-1 ruststand met 1-3. De eerste helft van Old Forward kant was zeer matig, de tweede helft was beter, maar toen had Old Forward Vrouwe Fortuna bepaald niet mee.

Eerste helft

Bij Old Forward drie wijzigingen in de basis ten opzichte van het duel tegen Willemsoord. Emiel Schaapman (toen invaller), Ronnie Smit en Jelle de Roo stonden in de basis, in plaats Rob ten Wolde, Tim Puper en Jurjen Visser. De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Jesper Mulder, Jelle de Roo, Ronnie Smit, Maik Scheltinga, Emiel Schaapman, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank Roan Jansen en Dirk Kruisdijk.

Het onfortuinlijke Uffelte verloor binnen vijf minuten twee spelers met blessures. Al in de eerste minuut moest de net weer herstelde nummer vier van de gasten, Robin Seegers, de strijd al staken na een duel en vier minuten later kon ook keeper Roy Hendriks niet verder, zijn plek onder de lat werd ingenomen door veldspeler Diederik Heyman. Beide spelers wordt een spoedig herstel toegewenst. Invallers Melle Huisman en Daan Seegers maakten de elf van Uffelte weer compleet.

De eerste kans in het duel na negen minuten, de vrije trap van Jacob Room ging in de muur. Zeven minuten later kwam Uffelte op voorsprong. Na een scrimmage wist Pascal Pekel de openingstreffer te scoren. Emiel Schaapman kreeg een kans, toen gelegenheidskeeper Heyman twijfelde met uitlopen, de inzet van Schaapman ging voorlangs. Een schietkans voor Uffelte leverde een redding op van keeper Jeffrie Jongbloed, terwijl Heyman na een halfuur een schot van Schaapman en een inzet van Room wist te keren.

In de laatste vijf minuten voor rust nog drie momenten die het vermelden waard waren. Een schot van Room werd door een Uffelte-verdediger van de lijn gehaald, Heyman tikte een kopbal van een eigen verdediger net over en Bas Ferwerda ontving geel vanwege een overtreding.

Old Forward speelde een erg matige eerste helft, met veel te veel voetbal door het midden in plaats van de vleugels te gebruiken.

Tweede helft

Het moet gezegd dat Old Forward in het tweede bedrijf, met aanvankelijk geen wissels aan Old Forward-kant, beter voetbalde, maar het geluk in de tweede helft nogal eens niet mee had. Al na twee minuten een pegel van Scheltinga, met moeite gekeerd door keeper Heyman. Na geknoei achterin bij Old Forward kreeg Silvain Timmerman in de 52e minuut namens Uffelte een grote kans om de voorsprong te vergroten, hij schoot de bal te gehaast over.

Een inzet van Bjorn Mulder  van dichtbij werd door Heyman knap gepakt en in dezelfde klokronde belandde een harde pegel van Jacob Room op de kruising. Na een pass van Smit had ook De Roo het geluk niet aan zijn zijde, de knal ging op de paal. Ronnie Smit kreeg wegens commentaar als tweede OF-er geel. Halverwege de tweede helft kwam Roan Jansen binnen de lijnen voor Jos Mestemaker. Scheltinga zag een knap schot rakelings over gaan.

Diezelfde Scheltinga lanceerde met een prima pass De Roo, die te ver naar buiten ging en de bal mede daardoor in het zijnet schoot. Uffelte kwam er in deze periode bijna niet uit, maar twintig minuut voor tijd wel meteen een grote kans bij een spaarzame uitval. De inzet van Rik Wever uit een vrije trap ging net voorlangs. Hierna was het weer Old Forward dat de klok sloeg. Een schot van Room werd geblokt, een vrije trap van de aanvoerder over de grond ging rakelings naast en ook een poging van Roan Jansen uit een verre ingooi van Room ging net naast. Na een goede pass van Martin Tarus zag De Roo een inzet gekeerd worden door keeper Heyman.

In de 81e minuut kwam Uffelte onverwacht op 0-2. Keeper Jongbloed kon een voorzet niet klemmen en Silvan Timmerman was er als de bekende kippen bij om Uffeltes tweede treffer ter maken. Een gevaarlijke corner ineens van Room werd door Heyman corner getikt, en uit deze nieuwe corner een schietkans die onderkant lat werd weggewerkt. Zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd een opvallend moment. Een opstootje in het strafschopgebied van Uffelte vlak voordat Maik Scheltinga een corner zou nemen leverde overleg op tussen arbiter Smook Brands en de assistent-scheidsrechter van Uffelte. Hierna werd één van de spelers van de gasten uit het veld gestuurd.

Bjorn Mulder zag een inzet op de lat verdwijnen, maar in de rebound wist broer Jesper de 1-2 binnen te schieten en in de 86ste minuut met de 1-2 de spanning weer terug te brengen. Old Forwards hoop was echter ijdel en in de voorlaatste minuut was het Max Huisman die met een fraaie knal Jeffrie Jongbloed voor de derde keer passeerde en de 1-3 eindstand op het scorebord zette. Na enkele minuten blessuretijd beëindigde Smook Brands de wedstrijd, met wie de leidsman geen moeite had, al liet hij af en toe, hoewel deze instelling op zich gewaardeerd moet worden, iets teveel toe.

Volgende wedstrijden

Komende zondag, 31 maart, speelt Old Forward in en tegen Giethoorn om 14.00 uur de volgende wedstrijd in de competitie. Ook op 7 april moet Old Forward uit voetballen, als een bezoek wordt gebracht aan Darp om tegen DVSV te spelen. De volgende thuisbeurt is op zondag 14 april, als buurman BEW uit Vledder een bezoekt brengt aan sportpark De Kievitslanden.