Old Forward komt in Kuinre niet verder dan 0-0

Datum

18 november 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

KUINRE – Old Forward bewees zichzelf in Kuinre een slechte dienst door twee punten te verspelen. In de van beide kanten erg matige wedstrijd bleef de brilstand op het scorebord.

Ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Giethoorn twee weken geleden ontbrak de toen al snel geblesseerd geraakte Luc Broekman, hij komt vermoedelijk pas na de winterstop weer in actie. Bas Ferwerda was weer beschikbaar. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Bas Ferwerda, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Martin Tarus, Jurjen Visser, Sander van ’t Klooster, Joran Winters, Maik Scheltinga, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Jesper Mulder en Dirk Kruisdijk op de bank.

Eerste helft

De eerste drie minuten leverden Old Forward drie kansen op. In de tweede minuut kon Jacob Room door na miscommunicatie tussen twee Kuinre-verdedigers, het schot van de captain ging naast. Een minuut later een prima afstandsschot van Maik Scheltinga, dat even prima werd gekeerd werd door de doelman van de gastheren. Uit de corner opnieuw een poging, opnieuw een knappe redding van de Kuinre-goalie. Zeven minuten later een inzet van Kuinre net naast. Daarna gebeurde er qua kansen tot de 29ste minuut niets meer, Winters mikte toen de bal op de paal. Zes minuten eerder moest Jurjen Visser de strijd al staken, Jesper Mulder kwam in zijn plaats. In de 32ste minuut de laatste kans in de eerste helft. Bjorn Mulder mikte zijn schot recht in handen van de keeper.

Tweede helft

Old Forward-fans die dachten dat Old Forward in de tweede helft alsnog orde op zaken zou stellen, kwamen bedrogen uit. In de 47ste minuut kwam Winters net tekort om gevaarlijk te worden en negen minuten later ging een schot van Bjorn Mulder over. Een kopbal van dezelfde Mulder ging recht in handen van de keeper. Een kopbal van Martin Tarus ging naast en een afstandspegel van Jacob Room werd gekeerd door de keeper. In de 73ste minuut kon Winters wegens een blessure niet verder, Dirk Kruisdijk kwam in zijn plaats en speelde daarmee voor de tweede keer mee bij het eerste van Old Forward. De laatste kans van Old Forward kwam in de 80ste minuut toen Maik Scheltinga goed voor de tegenstander kwam, maar vlak voor het doel de bal over schoot. Kuinre rook nog even aan de 1-0, maar twee minuten voor tijd werd een schot geblokt ten koste van een corner.

Na vijf minuten blessuretijd beëindigde de rustig leidende arbiter Hoekstra, die twee spelers van de thuisclub op geel trakteerde wegens ruw spel, de wedstrijd. Met de 0-0 verloor Old Forward twee kostbare punten.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, 25 november, speelt Old Forward uit tegen koploper en gedoodverfd kampioen Hoonhorst, dat vandaag in en tegen Wapserveen de dubbele cijfers wist te halen. Duidelijk is dat Old Forward volgende week uit een ander vaatje zal moeten tappen om in Hoonhorst een goed resultaat te behalen. Een week later, op zondag 2 december is Old Forward gastheer voor Scheerwolde, terwijl op 9 december de derby in Vledder tegen BEW op de kalender staat. De thuiswedstrijd tegen DVSV uit Darp is op 16 december de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.