Old Forward naar gelijkspel bij Vilsteren: 3-3

Datum

14 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

VILSTEREN  – Old Forward speelde vanmiddag de vierde competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen Vilsteren. Het was een wedstrijd met twee gezichten, in de eerste helft leek Old Forward een zege te behalen, maar uiteindelijk mocht de ploeg nog blij zijn met een punt. Na een 1-2 voorsprong bij rust uiteindelijk 3-3.

Jelle de Roo en Maik Scheltinga waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Rob ten Wolde en Jesper Mulder in de basis. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Jesper Mulder, Rob ten Wolde, Jos Mestemaker, Jurjen Visser, Bas Ferwerda, Sander van ’t Klooster, Martin Tarus, Joran Winters, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Luc Broekman op de bank.

Eerste helft

Waar Old Forward eerder dit seizoen nogal wat moeite had om vele kansen om te zetten in doelpunten, waren de eerste twee kansen op het kunstgras van Vilsteren meteen twee goals. Een goede aanval in de vierde minuut begon bij Bas Ferwerda, die Sander van ’t Klooster bediende. Zijn voorzet kon door Bjorn Mulder eenvoudig ingetikt worden: 0-1. Acht minuten later begon de aanval bij Van ’t Klooster, hij gaf de pass op Jacob Room die met een fraai hakje Joran Winters alleen voor de keeper bracht. Van dichtbij tikte de nummer zeven de 0-2 binnen. Old Forward leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan onder perfecte weersomstandigheden, in de zestiende minuut werd de ploeg echter gewaarschuwd, toen Vilsteren de lat boven Jeffrie Jongbloed testte.

Daarna was het weer Old Forward dat de klok sloeg. Na slordig terugspelen van Vilsteren leek Joran Winters op weg naar de 0-3, de Vilsteren-keeper won het één-op-één duel. De goalie redde met moeite ook een vrije trap van Ten Wolde. Een poging vanaf de rechterkant van Room werd door de keeper met moeite gered. Tien minuten voor rust maakte Vilsteren de aansluitingstreffer. Van dichtbij werd de 1-2 binnen getikt door Justus van Martels. Room zag een poging van dichtbij door de keeper gestopt worden, waarna in de 43e minuut twee belangrijke momenten plaats hadden. Eerst beoordeelde arbiter De Vries een duidelijke overtreding op Room totaal verkeerd, hij liet doorspelen, waarna Bjorn Mulder op het middenveld een forse overtreding maakte op een tegenstander. De maker van de openingstreffer kon met direct rood vertrekken. Het was het laatste moment voor rust dat het vermelden waard was, met 1-2 gingen de beide ploegen de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft, met logischerwijs geen wissels bij Old Forward, begon Old Forward zoals voor rust: Goed. In de 47e minuut paste arbiter De Vries prima de voordeelregel toe, Jacob Room schoof de bal rustig binnen na het passeren van de keeper: 1-3. Wie dacht dat Old Forward nu binnen was, kwam bedrogen uit. Vilsteren kreeg vijf mogelijkheden op rij, waarvan de voorlaatste in de 64e minuut de 2-3 opleverde. Old Forward schakelde niet goed om nadat een eigen ingooi balverlies had opgeleverd, Wouters Mars bracht de spanning terug. De drie kansen voor de geel-zwarten daarvoor betroffen een kopbal naast, een voorlangs het doel getikte inzet uit een corner en een schot op de lat. De vijfde kans, een schot van afstand, ging naast.

Pas in de 70e minuut kreeg Old Forward weer kans. Room zag een harde inzet door de keeper met de benen gekeerd worden. Het spel kwam even stil te liggen, toen Room een vrije trap hard tegen het hoofd van de scheidsrechter, die op dat moment de situatie in het strafschopgebied in de gaten hield en dus met zijn rug naar de bal toestond, mikte. Na een korte behandeling kon de onfortuinlijke leidsman de wedstrijd gelukkig uitfluiten. Een nieuwe vrije trap van Room werd door de keeper gekeerd, en een schot van de captain had dezelfde uitwerking. Jos Mestemaker kreeg geel voor een overtreding.

In de 79e minuut kwam Vilsteren op 3-3, een schot van grote afstand van Jeffrey Feyen leek niet bepaald onhoudbaar voor Jongbloed, maar de bal vloog toch in de hoek. In de slotfase kwam Old Forward twee keer bijzonder goed weg. In zowel de 87e als de 88e minuut ging Vilsteren er twee keer over de rechterkant vandoor, twee keer kon een speler vrij voor Jongbloed de thuisclub voor het eerst op voorsprong zetten, maar even zo vaak ging de bal over.  In de blessuretijd kregen beide ploegen elk nog een kans. Een schot van Vilsteren werd eenvoudig gepakt door Jongbloed, terwijl Van ’t Klooster uit een pass van Room het doel te hoog zocht.

De 3-3 was over de gehele wedstrijd genomen een terechte uitslag, al zullen zowel Old Forward-trainer Jaap Room als zijn collega Hendri Zwinselman van Vilsteren na afloop ook beiden gedacht moeten hebben dat er een driepunter in had gezeten.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, 21 oktober, speelt Old Forward op eigen veld tegen IJhorst, dat vandaag uit bij Diever/Wapse gelijkspeelde met 1-1. Een week later gaat Old Forward op bezoek bij Willemsoord.