Old Forward begint met mager 3-3 gelijkspel in vijfde klasse

Datum

23 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – In de eerste competitieronde speelde Old Forward op eigen veld tegen Blankenham, dat dit seizoen de ambitie heeft om de gebruikelijke lage eindklassering in de vijfde klasse tot het verleden te laten behoren. De start in deze competitie was voor de gasten gezien de 3-3 eindstand naar wens, Old Forward kon niet tevreden zijn met slechts een punt.

Eerste helft

Old Forward startte in de volgende opstelling: Jeffrie Jongbloed, Sander van ‘t Klooster, Jurjen Visser, Luc Broekman, Jesper Mulder, Bas Ferwerda, Maik Scheltinga, Martin Tarus, Joran Winters, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Eén wijziging dus ten opzichte van de derde bekerwedstrijd vorige week tegen DIO Oosterwolde, Broekman verving de wegens werk absente Jelle de Roo. Op de bank Tim Lem en Roan Jansen.

Al in de eerste minuut de eerste kans voor Old Forward, een vrije trap van aanvoerder Room vanaf links ging voorlangs, vijf minuten later kwam de Blankenham-keeper goed weg toen een vrije trap boven hem op de lat uiteen spatte. Een lange bal op Room leverde de derde kans op, de keeper redde met zijn benen en de doelverdediger gebruikte even later dezelfde lichaamsdelen om een poging van Winters te verijdelen. Old Forward had een penalty verdiend, toen de Blankenham-keeper een duidelijke overtreding maakte binnen de eigen zestien, arbiter Pit beoordeelde de situatie verkeerd en liet doorspelen.

In de 21ste minuut kwam Blankenham uit een corner op voorsprong. Geheel vrijstaand kon een speler binnen koppen, Maik Scheltinga probeerde de bal langs van de doellijn te werken, maar slaagde daar niet in: 0-1. Drie minuten later stond het al 0-2 voor Blankenham. Visser speelde verkeerd terug op keeper Jongbloed, en de Blankenham-aanvaller profiteerde dankbaar. Twee tegendoelpunten in drie minuten voetballen en beide goals door Old Forward zelf weggegeven. Old Forward probeerde de rug te rechten, een vrije trap werd gered door de keeper en een schot ging over.

De laatste twee momenten die het vermelden waar waren voor rust, speelden zich beiden af voor het Blankenham-doel. Jacob Room verdiende een strafschop toen er een lichte overtreding op hem werd begaan binnen de zestien. De overtreding was minder ernstig dan tijdens de eerdere situatie, maar dit keer ging de bal wel op de stip, Room zelf schoot onberispelijk raak en zette de 1-2 op het bord. In de blessuretijd tekende Room ook voor het laatste wapenfeit voor rust, zijn schot ging naast.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Old Forward zo snel mogelijk de 2-2 op het scorebord te krijgen. In de eerste minuut al een schot van Winters, dat werd geblokt. Twee minuten later viel de 2-2 echter toch, na een scrimmage uit een corner wist Bjorn Mulder de bal over de doellijn te werken. Waar de Old Forward-supporters dachten dat de thuisclub nu zou doordrukken naar een voorsprong kwam men bedrogen uit, want een minuut later mocht Blankenham ook een strafschop nemen, keeper Jongbloed ging naar de goede hoek, maar hij kon een treffer niet voorkomen: 2-3.

Old Forward moest weer in de achtervolging, een schot van Room ging net naast en een vrije trap van dezelfde Room ging in de 62ste minuut ruim over, al had arbiter Pit in deze situatie niet voor een overtreding moeten fluiten, maar Old Forward voordeel moeten geven, aangezien de club niet alleen in balbezit bleef, maar bovendien een goede kans leek te krijgen. Tim Lem kwam binnen de lijnen voor Joran Winters met nog 26 minuten te spelen. Een minuut later, we schrijven de 65ste minuut, een goed schot van Tarus, dat dit keer met de knieën werd gered door de keeper. De goed genomen corner van Room belandde op het hoofd van Jurjen Visser, die resoluut de 3-3 binnen kopte en zodoende sportieve revanche nam voor zijn eerdere fout.

Tarus ontving geel wegens het iets te fel doorgaan op de keeper en ook twee Blankenham-spelers ontvingen dezelfde kleur kaart van arbiter Pit. De laatste twee kansen van de wedstrijden waren keurig verdeeld over beide ploegen. Een schot van Tarus belandde op de benen van de keeper, terwijl een vrije trap van Blankenham weliswaar hard was, maar ook ruim over ging. Het bleef daarbij na 93 minuten hoofdzakelijk matig voetbal, waarbij de spelers als excuus mochten aanvoeren dat het veld door de regen vrij glad was en daardoor goed voetbal ook wat lastiger te spelen was dan bij andere weersomstandigheden. Arbiter Pit paste zich qua niveau aan bij het spel van de wedstrijd.

Volgende wedstrijden

De eerste uitwedstrijd in de competitie van Old Forward in de vijfde klasse A is a.s. zondag, op 30 september tegen Diever/Wapse op het sportpark in Diever. Diever/Wapse verloor vandaag in en tegen Uffelte met 2-1. Op zondag 7 oktober speelt Old Forward thuis tegen Wapserveen. Beide duels beginnen om 14.00 uur.