Datum

28 april 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

UFFELTE – Net als eerder dit seizoen in Wilhelminaoord was Old Forward vanmiddag in en tegen Uffelte niet opgewassen tegen de tegenstander. Na een 2-0 achterstand bij rust verloor Old Forward met 4-1.
Eerste helft
Old Forward had vier andere spelers in de basis als op paasmaandag in de met 0-5 gewonnen match bij Scheerwolde. Doelman Jeffrie Jongbloed was weer beschikbaar en nam plaats onder de lat, hetgeen ten koste ging van Joost Zwaan. Emiel Schaapman was dit keer reserve, terwijl Juriën Velner - evenals Schaapman en Zwaan vanmorgen met het tweede spelend - en Maik Scheltinga ontbraken. Paul Broekman, Tim Puper en Ronnie Smit stonden vandaag in de basis.
De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Paul Broekman, Luc Broekman, Tim Puper, Roan Jansen, Ronnie Smit, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank slechts Emiel Schaapman.
De eerste kans van Uffelte na zes minuten spelen betekende meteen de 1-0 voor de thuisclub, Silvan Timmerman kon afronden, een kwartier later stond het al 2-0, toen Jeffrie Jongbloed een schot niet klemvast had en Jeroen Wesselo in de rebound simpel kon binnen tikken. Vlak voor rust nog twee mogelijkheden. Jacob Room schoot vanaf rechts en zag de keeper met moeite de bal keren, terwijl Jongbloed geen moeite had met een rollertje van de thuisclub. In de blessuretijd een goed schot van Ronnie Smit, knap gered door de keeper. Halverwege 2-0 voor Uffelte.
Tweede helft
In de tweede minuut na rust, met bij Old Forward geen wissels, een lichte overtreding op Ronnie Smit binnen de zestien. Jacob Room benutte de door arbiter Gerding gegeven strafschop feilloos en bracht daarmee de spanning terug: 2-1. Zes minuten later was de marge al weer twee, een eerste inzet van Uffelte verdween via een OId Forward-verdediger corner, waaruit Jeroen Wesselo bij de eerste paal attenter was dan de verdediging en de 3-1 op het bord zette.
Op het uur een schot van Room dat door de keeper niet klemvast werd gepakt, Luc Broekman probeerde in de rebound te scoren, maar raakte ongelukkig de Uffelte-goalie, die na een korte blessurebehandeling het duel gelukkig kon uitspelen. Halverwege de tweede helft kwam Emiel Schaapman in het veld voor Luc Broekman.
Een schot van Jacob Room werd door de keeper ten koste van een corner gered, waarna Uffelte in de 73e minuut de vijfde treffer deze middag maakte. Randje buitenspel was het uiteindelijk Rick van Eeks die de naar later zou blijken 4-1 eindstand op het scorebord zette. De laatste drie mogelijkheden van de wedstrijd waren achtereenvolgens voor Jacob Room (schot gered door de keeper), een vrije trap van Uffelte (goed gekeerd door Jeffrie Jongbloed) en in de 81ste minuut een knap schot van Martin Tarus op aangeven van Jos Mestemaker, dat door de keeper knap tot corner werd verwerkt. Old Forward verloor met 4-1 en liet dit seizoen zes punten liggen tegen Uffelte.