Datum

2 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD  –  Na twee duels zonder winst, smaakte Old Forward vandaag weer eens het zoet der overwinning. Na een 1-0 ruststand werd Scheerwolde met 3-1 verslagen.

Ten opzichte van de wedstrijd in Kuinre één wijziging in de basisopstelling. Bas Ferwerda was niet beschikbaar, Jurjen Visser stond daardoor achterin. Roan Jansen complementeerde de basiself. De volledige basisformatie: Jeffrie Jongbloed, Jurjen Visser, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Jesper Mulder, Roan Jansen,  Sander van ’t Klooster, Martin Tarus, Maik Scheltinga, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Juriën Velner en Gideon Perton op de bank. Scheerwolde kwam met precies elf spelers naar Wilhelminaoord.

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd in de elfde minuut. Een voorzet van Martin Tarus op Jacob Room, diens schot werd gekeerd door de keeper van Scheerwolde. Twee minuten later een schot van Room, deze had te weinig kracht om de keeper te verontrusten. Uit een corner kopte Jurjen Visser de bal over. In de 19e minuut een schot ineens van Room na een prima pass van Maik Scheltinga, de keeper van Scheerwolde pakte de harde knal knap klem. In de 21e minuut een lange pass van Jos Mestemaker op Jesper Mulder, de Scheerwolde-keeper kwam zijn doel uit en kon redden ten koste van een redding.

De corner van Room ging ineens, via de lat ging de bal over. De goalie moest daarna echter wegens een blessure behandeld worden en na enkele minuten bleek dat hij niet in staat was het duel te hervatten, een veldspeler trok de keeperstrui aan en de gasten moesten door het ontbreken van wisselspelers verder met tien man. Twee minuten na het uitvallen kwam Old Forward op voorsprong. Room schoot een vrije trap ineens over de interim-keeper en zette de stand op 1-0. Een vrije trap ineens van Room ging ruim over. Het laatste moment voor rust was de eerste mogelijkheid voor de rood-witte gasten. Na een prima voorzet vanaf rechts ging de harde kopbal van dichtbij over. De rustig leidende arbiter De Groot liet de nodige blessuretijd spelen, logisch gezien de lange blessurebehandeling van de Scheerwolde-keeper. Kansen kwamen er in de extra klokrondes niet meer, ruststand 1-0.

Tweede helft

Bij Old Forward in de rust geen wissels. De eerste kansrijke situatie voor Old Forward in de tweede helft kwam in de 49e minuut en leverde de 2-0 op. Een corner van Room werd in eerste instantie geblokt, kwam opnieuw bij Room terecht die eens uithaalde, ook deze poging werd geblokt. Opnieuw kreeg Room de bal, het spreekwoord driemaal is scheepsrecht was weer eens van toepassing, want dit keer vloog de bal binnen. Wie dacht dat het duel hiermee beslist was, had het mis. Scheerwolde kwam in de 51e minuut al dichtbij de 2-1. Uit een corner ging de bal rakelings langs de Jongbloed-veste.

Old Forward kreeg een goede kans via Room, zijn schot werd geblokt en kwam hierna voor de voeten van Scheltinga. Diens knal ging via medespeler Bjorn Mulder achter. Een nieuwe knal van Scheltinga ging naast, terwijl een schietkans van Scheerwolde rakelings naast ging. In de 64e minuut bracht Scheerwolde de spanning terug in de wedstrijd. Na balverlies van Old Forward werd er door de thuisploeg te traag omgeschakeld. Scheerwolde counterde vlijmscherp en keeper Jeffrie Jongbloed was volstrekt kansloos tegen het prima schot van één der Scheerwolders: 3-1.

Precies halverwege de tweede helft de beste Old Forward-aanval van de middag, hoewel deze geen doelpunt opleverde. Room stapte slim prima over de bal en gaf zo Martin Tarus veel ruimte. Tarus gaf vervolgens een prima pass op Room die hard uithaalde, de redding van de gelegenheidsdoelman van Scheerwolde was even sterk als het schot van Room.  Twintig minuten voor tijd kwam Old Forward goed weg, bij een aanval van Scheerwolde leek de 2-2 in de maak, een aanvaller van de gasten maakte, terwijl de bal richting het doel verdween een onnodige duwfout, waarop er voor arbitert De Groot geen andere optie overbleef dan Old Forward een vrije trap toe te kennen.

In de 75e minuut Jurïën Velner in de ploeg voor Roan Jansen, arbiter De Groot bestrafte Jacob Room na meerdere keren commentaar op zijn leiding. Een minuut na zijn invalbeurt was invaller Velner mede-verantwoordelijk voor, de naar later zou blijken, laatste treffer van het duel. Velner liep goed mee bij een Old Forward-aanval, de voorzet van Room op de attent meegelopen Velner werd door diens tegenstander pardoes in eigen doel gewerkt.

In het restant van het duel, met bij Old Forward in de 85e minuut Gideon Perton nog in de ploeg voor Jelle de Roo, nog een paar kleine mogelijkheden, maar onvoldoende van niveau om de beide keepers te verontrusten. Eindstand 3-1 in een bijzonder sportief duel.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, 9 december, staat voor Old Forward dé derby van het jaar tegen BEW op het programma. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tussen beide ploegen vindt dit seizoen plaats in Vledder. Met een thuiswedstrijd tegen DVSV besluit Old Forward op 16 december het competitievoetbal in 2018. Op 20 januari 2019 wordt de competitie hervat, Old Forward gaat die dag op bezoek bij Uffelte.