Datum

17 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde vanmiddag de koloniederby tegen Willemsoord op het eigen sportpark De Kievitsvelden. Na een 1-1 stand bij rust, won Old Forward uiteindelijk met 4-2 van de rode lantaarndrager.

Eerste helft

Bij Old Forward waren er vier wijzigingen in de basis ten opzichte van het met 6-2 verloren duel in en tegen IJhorst. Luc Broekman, Berry Spikman, Emiel Schaapman (Emiel was wel reserve) en Roan Jansen ontbraken, in hun plaatsen stonden Jos Mestemaker, terug na drie duels schorsing, Tim Puper, Rob ten Wolde en Bas Ferwerda in de basis. Naast Schaapman zat ook Stephan Kiers op de bank.

De eerste helft leverde hoofdzakelijk matig voetbal op, en vaak was de eindpass aan Old Forward-kant onzorgvuldig. Ook werd er teveel postbode-voetbal gespeeld, terwijl je de bal moet laten lopen via snelle combinaties. Jacob Room zag een schot over gaan en vond bij een tweede poging doelman Tim Kuper op zijn weg. Ook Maik Scheltinga’s poging werd door Kuper gered, terwijl Visser wellicht beter zelf had kunnen schieten in plaats van te proberen de door twee man gedekte Jacob Room aan te spelen. Een aanval van Willemsoord leverde een kopbal op die door keeper Jeffrie Jongbloed werd gepakt.

Het duel leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar in de laatste vijf minuten voor de thee vielen er toch nog twee goals. Willemsoord kwam verrassend op 0-1 in de 42ste minuut toen een vrije trap van Bas Baars door alles en iedereen gemist werd en ineens in de hoek lag. Een minuut later scoorde Willemsoord opnieuw, maar deze treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Old Forward nam de vrije trap snel en uiteindelijk maakte Jacob Room uit deze aanval de 1-1 in de 44ste minuut. Room leek zelfs nog weg naar een 2-1 in de eerste helft, maar de laatste kans voor rust miste de juiste richting.

Tweede helft

In de tweede helft, met bij Old Forward Emiel Schaapman als invaller voor Jos Mestemaker in de ploeg. Schaapman nam de positie van rechtsbuiten over van Tim Puper, die op zijn beurt de positie van rechtsback van Mestemaker overnam. Schaapman bood zich herhaaldelijk aan de rechter zijkant goed aan, maar het spel verliep teveel door het midden of over links.

Old Forward kwam niettemin na zeven minuten spelen in de tweede helft op voorsprong. Martin Tarus zorgde met een fraaie omhaal voor dat Old Forward voor het eerst leidde. Het gaf Old Forward niet de benodigde rust en Willemsoord kreeg een grote kans op de 2-2, die echter net voorlangs ging. Het was echter uitstel van executie, in de 61ste minuut maakte William Venema alsnog de 2-2. Bas Ferwerda deed nog nijvere pogingen op de doellijn, maar hij kon de vierde treffer van het duel niet meer voorkomen.

Hierna wankelde Old Forward een paar minuten en Willemsoord kreeg een behoorlijke mogelijkheid om voor de tweede keer op voorsprong te komen, de kans ging net voorlangs. Old Forward, met Stephan Kiers in de ploeg voor Tim Puper, kreeg een periode geen echte kansen meer en opnieuw was de passing slordig. Toch was er geen twijfel over een goede afloop, te merken was dat het keihard werkende Willemsoord-team moe aan het woorden was en op een gegeven moment nogal eens een stapje te laat kwam.

Elf minuten voor tijd was het Maik Scheltinga, die op eigen initiatief meer naar voren ging spelen, die op links demarreerde en de bal hard in de hoek knalde en Old Forward op 3-2 zette. Twee minuten later werd het duel beslist, een schot van Jurjen Visser verdween via een Willemsoorder achter doelman Tim Kuper, 4-2 in de 81ste minuut.

Daarmee was het duel beslist. Old Forward schat twee schoten van Room en Ten Wolde nog gestopt worden door keeper Kuper, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Arbiter Kuipers had geen moeite met het sportieve duel en gaf slechts één keer geel wegens ruw spel.