Scheidsrechter

R.R.M (Marc) Noorda

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward wist vanmiddag dé belangrijkste derby van het seizoen, tegen BEW, met 2-0 te winnen. Bij rust was het nog 0-0. Hoewel Old Forward in de stand vooraf maar liefst acht punten achterstond op de blauw-witten uit Vledder met bovendien een wedstrijd meer gespeeld, blijven deze derby’s altijd wedstrijden op zich.
Eerste helft
Bij Old Forward drie wisselingen in de basis ten opzichte van de met 3-0 verloren uitbeurt bij DVSV in Darp vorige week. Rowan Zwiers en Paul Broekman ontbraken en Roan Jansen begon op de bank. Jelle de Roo en Bas Ferwerda ontbraken ten opzichte van vorige week wegens werkzaamheden, waren weer present, terwijl Bjorn Mulder terug was na zijn schorsing van één duel.
De volledige opstelling bestond uit Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Jesper Mulder, Jelle de Roo, Maik Scheltinga, Tim Puper, Emiel Schaapman, Jacob Room en Martin Tarus. Op de bank twee spelers, naast Roan Jansen ook Luc Broekman. Scheltinga speelde nu weer op het middenveld en gaf met zijn impulsen voor een kwaliteitsinjectie in de middelste linie.
In de eerste zes minuten veel kansen. Al na 20 seconden een grote kans voor Emiel Schaapman, BEW-keeper Hylke Kemkers redde ternauwernood. Twee minuten later had Jeffrie Jongbloed ook moeite met een BEW-inzet, maar ook Kemkers’ collega hield de nul op het bord. In dezelfde minuut schoot Schaapman een voorzet vanaf rechts van Jacob Room van dichtbij net naast. Na slordig balverlies van Martin Tarus, die na een matig begin zich deze wedstrijd goed wist te herstellen, kreeg BEW een vrije kans alleen voor Jongbloed, de bal werd voorlangs geschoten. Een vrije trap van BEW ging over.
Daarna duurde het tot de 40ste minuut tot de volgende kans genoteerd kon worden. In de 38ste minuut was bij BEW wel Efraim van den Berg in het veld gekomen. Twee BEW-spelers ontvingen geel voor rust van de over de gehele wedstrijd genomen nogal pietluttig fluitende arbiter Noorda. De laatste twee kansen in de eerste helft waren voor Old Forward. Een prima schot van Scheltinga van afstand miste net de juiste richting en in de blessuretijd schoot Room uit een vrije trap van Scheltinga de bal recht in de handen van Kemkers. Halverwege dus 0-0.
Tweede helft
Geen wissels bij Old Forward bij het begin van de tweede helft. Wegens commentaar kreeg Jacob Room al snel geel van de arbiter. In de 51e minuut de eerste kans na rust. Patrick Prent kreeg op rechts teveel vrijheid, zijn prima schot werd even prima corner getikt door Jongbloed. Twee minuten later de 1-0. Een goed schot van Jelle de Roo leek niet geheel onhoudbaar, maar omdat de bal in de uiterste hoek was, kon keeper Kemkers er toch geen vingers meer achter krijgen.
Vier minuten later viel de 2-0. Een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant werd door Maik Scheltina prima binnen gekopt. Een corner van BEW werd prima weggetikt door keeper Jongbloed. Na iets meer dan een uur spelen stond BEW met tien spelers op het veld. Een harde overtreding op Jacob Room, die zelf goed weg kwam omdat hij in een reflex een van zich af trappende beweging maakte, leverde de ploeg van trainer Peter Gjaltema, in het seizoen 2005/2006 nog enige maanden interim-trainer bij Old Forward, een rode kaart op. Emiel Schaapman werd na 62 minuten spelen vervangen door Roan Jansen.
Uit een corner van Jacob Room werd een inzet van Tim Puper van de lijn gehaald. Puper speelde in dit duel tegen zijn neef Daan Pit, die bij BEW in de basis stond. Jelle de Roo kreeg een terechte gele kaart na een stevige overtreding, een kopbal van BEW ging naast. De laatste twee momenten waren te melden aan Old Forward-kant. Een vrije trap van Jacob Room keerde Kemkers met de benen en in de 87e minuut verving Luc Broekman nog Tim Puper. Bij BEW was Martin Rozeboom al eerder binnen de lijnen gekomen.
Na precies 90 minuten spelen floot arbiter Noorda voor het einde. Merkwaardig, aangezien er wel degelijk enkele blessurebehandelingen plaats hadden in dit duel.
Volgende wedstrijden
Komende paasmaandag, 22 april, speelt Old Forward uit tegen Scheerwolde, dat vanmiddag in en tegen Uffelte met 1-3 wist te winnen. Op zondag 28 april speelt Old Forward de inhaalwedstrijd in en tegen Uffelte, terwijl op vrijdag 3 mei opnieuw uit wordt gespeeld, maar dan in en tegen Blankenham. De laatste drie duels van de competitie speelt Old Forward tegen Hoonhorst (thuis; 12 mei), Wapserveen (uit; 19 mei) en Vilsteren (thuis; 26 mei).