Old Forward wint na acht maanden weer in competitie: 3-7 bij Diever/Wapse

Datum

30 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

DIEVER  – Voor het eerst sinds januari won Old Forward weer eens in competitieverband. Uit bij Diever/Wapse werd met 3-7 gewonnen na een 0-3 voorsprong bij rust. Het was de eerste overwinning van Old Forward 1 in een officiële wedstrijd sinds in januari op eigen veld werd gewonnen van SC Balkbrug.

Twee wijzigingen in de basis t.o.v. vorige week. Jurjen Visser was afwezig, voor hem speelde Jelle de Roo die vorige week absent was. Jos Mestemaker, vorige week ook afwezig, speelde in plaats van Luc Broekman, die dit keer op de bank begon. De volledige basisformatie die speelde in een 4-3-2-1 concept (het ooit door Co Adriaanse geïntroduceerde kerstboom-systeem) met: Jeffrie Jongbloed, Sander van ‘t Klooster, Jelle de Roo, Jos Mestemaker, Jesper Mulder, Bas Ferwerda, Maik Scheltinga, Martin Tarus, Joran Winters, Bjorn Mulder en aanvoerder Jacob Room. Naast Luc Broekman ook Dirk Kruisdijk op de bank.

Eerste helft

Al snel werd duidelijk dat Old Forward de betere ploeg was. De eerste vier pogingen waren allen van Jacob Room, een vrije trap werd met moeite gered door de keeper, een tweede poging bracht Room alleen voor de keeper. De captain had kunnen inschieten, maar passeerde de keeper en schoot de bal vervolgens naast. De derde poging was een van richting veranderd schot, waar de keeper nog knap een hand achter kreeg en een vierde poging na een fraaie actie bracht een schot, dat door de keeper werd gered, uit een hierop volgende voorzet kopte Winters de bal in handen van de keeper over, we schrijven inmiddels de 24ste minuut.  Een nieuwe poging van Room werd ook gekeerd door de doelverdediger.

In de 27ste minuut moest de thuisclub met tien man verder, toen een verdediger van de thuisclub rood ontving, toen hij de doorgebroken Winters onderuit haalde, de vrije trap van Room ging naast, een poging van Van ’t Klooster ging over. In de 34ste minuut, met op dat moment dus een kansenverhouding van 9-0 in het voordeel van Old Forward, eindelijk de 0-1 voorsprong. Uit een corner van Room maakte Jelle de Roo de openingstreffer. Een volgende poging van Room van dichtbij ging naast, maar in de 40ste minuut wist Room dan toch te scoren, hij schoot de bal in de uiterste hoek en zorgde voor de 0-2. Na een mooie combinatie zorgde Winters in de 43ste minuut voor de 0-3. De laatste kans voor rust was voor Bjorn Mulder, maar zijn kop bal ging voorlangs. De kansenverhouding bij rust was dus 14-0 voor Old Forward.

Tweede helft

De tweede helft begon met een ten onrechte afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van Old Forward, daarna een fraai schot van Winters met links, dat net over ging. Bjorn Mulder mikte naast na een voorzet van Room, in de 58ste minuut dan eindelijk de eerste kans voor de thuisclub, het niet bepaald in talrijke hoeveelheid opgekomen publiek zag Old Forward-doelman Jeffrie Jongbloed echter reddend optreden in de één-op-één situatie. Een minuut later kwam Old Forward, na een fraaie combinatie tussen Van ’t Klooster en Winters op 0-4, nadat eerstgenoemde rustig afrondde. Op het uur werd Winters vervangen door Luc Broekman.

Uit een corner van Room kopte De Roo goed in, de poging net over. In de 63e minuut kwam Diever/Wapse op 1-4, Old Forward verdedigde nonchalant, waardoor de thuisclub de eer kon redden. Vijf minuten later bracht Old Forward de marge weer op vier. Na knullig balverlies van Diever/Wapse kon Room opstomen en legde de bal keurig af op de achter de bal gebleven Bjorn Mulder die rustig binnen tikte. De Diever/Wapse-trainer dacht aan buitenspel, maar de assistent-scheidsrechter van de gastheren hield de vlag terecht omlaag. Een harde pegel van Room werd door de keeper gered en een nieuwe fraaie poging ineens ging naast. Met nog ruim een kwartier te gaan bracht Room de stand op 1-6 met een individuele actie.

Maik Scheltinga ontving geel van de scheidsrechter, omdat hij na een – overigens terecht afgefloten – buitenspel-situatie enig commentaar had. Trainer Jaap Room maakte hier een opmerking over, waarop de scheidsrechter affloot en de coach aansprak en waarschuwde. Waar de wedstrijd in dit geval hervat had moeten worden met een scheidsrechtersbal, gaf de scheidsrechter Diever/Wapse een vrije trap, waaruit de 2-6 werd gescoord. Old Forward was even van slag en nog binnen dezelfde klokronde kwam Diever/Wapse bijna op 3-6, de kopbal ging net over.

Jos Mestemaker kon vier minuten voor tijd alleen op de keeper af en rondde fraai af. Aangezien het niet vaak voorkomt dat Mestemaker als verdediger doel weet te treffen en de 2-7 te scoren. De fraaie pass op Mestemaker van Martin Tarus mag in dezen ook niet onvermeld blijven. Vlak voor tijd mocht Diever/Wapse nog een derde treffer scoren en de 3-7 te scoren. In de blessuretijd waren de twee laatste wapenfeiten voor Old Forward. Een poging van Tarus werd knap gered door de keeper, en achter een schot van invaller Broekman kreeg de keeper nog een hand, waarna de bal via de lat corner ging. Nadat deze niets opleverde, floot de arbiter voor het einde en kon Old Forward voor het eerst sinds januari jl. weer eens een overwinning bijschrijven in een officiële wedstrijd. Gezien de kansenverhouding die uiteindelijk op 25-5 eindigde in het voordeel van de wit-groenen was deze zege volledig verdiend te noemen.

Volgende wedstrijden

Volgende week  speelt Old Forward de thuiswedstrijd tegen Wapserveen al op zaterdagavond (6 oktober), aanvang op De Kievitsvelden in Wilhelminaoord is 20.00 uur. Wapserveen speelde vandaag knap met 2-2 gelijk tegen BEW uit Vledder. Een week later gaat Old Forward (op 14 oktober) op bezoek bij Vilsteren, dit duel begint om 14.00 uur.