Datum

17 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Evenals tegen Kuinre kon Old Forward het vandaag ook tegen een andere laagvlieger, Diever/Wapse, op de eigen Kievitsvelden niet bolwerken. Na een 0-0 ruststand verloor de ploeg van de na dit seizoen afscheid nemende trainer Jaap Room met 0-2. Eerder dit seizoen had Old Forward de heenwedstrijd in Diever nog met maar liefst 3-7 gewonnen.
Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd twee weken geleden tegen Kuinre drie wijzigingen in de basis. De toen weggestuurde Jos Mestemaker zat vandaag de eerste van drie duels schorsing uit, Sander van ’t Klooster was niet beschikbaar en Rowan Zwiers. De tegen Kuinre wegens werk afwezige Jelle de Roo, Martin Tarus en Tim Puper stonden in de opstelling. De volledige opstelling van Old Forward: : Jeffrie Jongbloed, Jelle de Roo, Bas Ferwerda, Bjorn Mulder, Jesper Mulder, Tim Puper, Martin Tarus, Maik Scheltinga, Jurjen Visser, Jacob Room en Roan Jansen. Op de bank Luc Broekman en Aron Perton.
Eerste helft
De eerste actie in het duel van Jacob Room met een individuele actie in de vierde minuut. Op het laatste moment kon hem door de Diever/Wapse verdediging de voet worden dwars gezet. Vier minuten later de eerste kans voor de gasten, uit een aanval over rechts werd de inzet gered door keeper Jeffrie Jongbloed. Een nieuwe mogelijkheid van voor Diever/Wapse werd aangeraakt en vervolgens gered door Jongbloed, waarna een inzet in de tegenaanval van Room door keeper Lennart Dijkveld Stol werd gekeerd. Een afstandsschot van Diever/Wapse ging naast. Halverwege de eerste helft een knappe aanval van Old Forward, besloten met een hard schot van Jurjen Visser dat rakelings over ging.
In deze fase was Old Forward de betere ploeg, maar echt grote kansen kreeg het team niet. Een schot van Roan Jansen was een eenvoudige prooi voor keeper Dijkveld Stol en een schot met links uit de draai van Visser kon met moeite door de keeper met de voeten corner worden getikt. Op het halfuur leek Room na slordig balverlies bij Diever/Wapse op weg naar de 1-0, maar de captain speelde de bal na fraai een tegenstander te hebben uitgespeeld iets te ver voor zich uit, waarna keeper Dijkveld Stol kon redden.
De laatste twee kansen voor rust, de eerste in de 44ste minuut en de andere in de blessuretijd, leverde een inzet net over van Visser op na een goede aanval over rechts via Jesper Mulder en een poging van Martin Tarus vlak voor de goalie, die door de keeper ten koste van een corner werd gered. Ruststand 0-0.
Tweede helft
De kans in de blessreutijd van de eerste helft was ook meteen de laatste bijdrage van Tarus in dit duel, want in de rust werd Tarus vervangen door Luc Broekman. Jelle de Roo ging in de tweede helft meer voorin spelen, waar hij voor rust nog achterin geposteerd stond. Na 30 seconden spelen in het tweede bedrijf een voorzet op Maik Scheltinga, die zijn hoofd net niet goed onder de bal kon krijgen, de bal miste het Diever/Wapse doel. Een schot van Room werd door keeper Dijkveld Stol gered ten koste van een corner, waaruit Maik Scheltinga over kopte. Een harde vrije trap van Room werd geblokt.
Old Forward-captain Room tien minuten na rust geel van de bijzonder warrig fluitende arbiter Haven. Haven, die het spel met name in de tweede helft nogal eens van veel te grote afstand leidde, gaf geen enkele kaart voor af en toe stevige overtredingen aan beide kanten, terwijl enig commentaar van Room meteen een boeking betekende. In de 62e minuut een knappe individuele actie van de goed spelende Tim Puper, besloten met een door Dijkveld Stol gekeerd schot, waarna in dezelfde klokronde Jacob Room in een één-op-één duel met de keeper reglementair door Dijkveld Stol werd gestuit.
Met nog 25 minuten te spelen kwam Diever/Wapse met behulp van Old Forward op 0-1. Keeper Jongbloed leek een lange bal makkelijk te kunnen aannemen buiten de zestien, maar Bas Ferwerda kopte de bal pardoes verkeerd terug, waardoor de Diever/Wapse-aanvaller de bal eenvoudig in het lege doel kon tikken.
Hierna werden de kansen een periode over en weer verdeel;d. Uit een voorzet van Roan Jansen kopte Jurjen Visser over, Old Forward kwam in de 71e minuut goed weg toen een inzet van de gasten van dichtbij net de juiste richting miste. Na een prima lange pass op Jacob Room wilde Room de bal ineens over de uitgelopen keeper in het doel stiften, de bal miste de juiste richting en ging naast. Dertien minuten voor tijd slordig balverlies van Old Forward, Diever/Wapse leek op weg naar 0-2, maar Jongbloed redde katachtig, corner. Uit deze corner een inzet, waarop Jongbloed het antwoord schuldig moest blijven, Jansen stond op de lijn goed opgesteld en bracht redding. Uit een vrije trap van Room ging de geplaatste bal net naast.
In de 84ste minuut een makkelijk door arbiter Haven gegeven strafschop voor Diever/Wapse. Jarno Schoenmaker had er geen boodschap aan en stuurde keeper Jongbloed naar de verkeerde hoek en besliste daarmee de wedstrijd: 0-2. Meteen na de aftrap een sterke actie van Maik Scheltinga, die het halve veld over stak, enkele tegenstander passeerde, maar op het laatste moment gestuit werd door doelman Dijkveld Stol. Een schot van Diever/Wapse bracht een redding van Jongbloed en een snelle uitrtrap, waarna Old Forward één-op-één kwam met de ver uitgelopen Diever/Wapse keeper Lennart Dijkveld Stol. Hoewel de keeper een duidelijke overtreding maakte ontging het de op grote afstand staande arbiter Haven, die slechts een ingooi gaf.
De laatste twee kansen in dit duel werden verdeeld over beide ploegen. In een één-op-één situatie met de nummer tien van Diever/Wapse kwam keeper Jongbloed als winnaar uit de strijd, waarna Luc Broekman in de blessuretijd een schot gevolgd zag worden door een makkelijke redding van keeper Dijkveld Stol.
Old Forward verloor daardoor ook haar tweede competitieduel in 2019 en had deze nederlaag aan zichzelf te wijten. De ploeg deed slechte zaken in de race om nog in aanmerking te komen voor een nacompetitieticket om promotie. Enige mogelijkheid om die nacompetitie nog te halen lijkt het winnen van de derde en laatste periodetitel, maar dan zal de ploeg beduidend beter moeten gaan voetballen op korte termijn.