Old Forward verliest tweede bekerduel bij HH Combi

Datum

9 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

HOOGHALEN – In de tweede wedstrijd van de poulefase van de KNVB-beker bracht Old Forward een bezoek aan het dorp Hooghalen om tegen HH Combi te spelen. HH Combi is een samenwerking tussen de voormalig clubs Halen en Hijker Boys, allebei clubs overigens die Old Forward in het verleden geregeld getroffen heeft in competitieverband. Old Forward verloor na een 2-0 achterstand uiteindelijk met 2-1 van de thuisclub.

Eerste helft

Maar liefst vijf wijzigingen ten opzichte van de basisploeg van vorige week. Jacob Room, Maik Scheltinga, Roderick Stift en de broers Niels en Tim Lem waren afwezig, dit keer werd afgetrapt met Emiel Schaapman (vorige week nog invaller), Jelle de Roo, Roan Jansen, Sander van ’t Klooster en Jesper Mulder in de ploeg, die vorige week niet startten. De volledige opstelling vandaag: Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Jurjen Visser (aanvoerder), Jelle de Roo, Jesper Mulder, Sander van ’t Klooster, Bas Ferwerda, Martin Tarus, Roan Jansen, Emiel Schaapman en Bjorn Mulder. Slechts één speler op de bank, te weten Luc Broekman.

In de eerste tien minuten twee grote kansen, keurig verdeeld over beide ploegen en beiden na zwak uitverdedigen van de beide verdedigingen. HH Combi speelde de geboden kans slordig uit, terwijl Bjorn Mulder slordig naast schoot. Op het kwartier een vrije trap van Old Forward net buiten de zestien. Van ’t Klooster pegelde de bal op de lat en in de rebound miste de inzet van de opnieuw voorin spelende Bjorn Mulder de juiste richting. Na een goede combinatie tussen Schaapman en Tarus in de 22e minuut kreeg de laatste een kans, die door de HH-keeper werd gered. In de tegenaanval was de omschakeling bij Old Forward niet in orde en van dichtbij kon keeper Jongbloed voor de eerste keer worden gepasseerd: 1-0.

Geruime tijd gebeurde er niets spectaculairs voor beide doelen, tot tien minuten voor rust een HH Combi-speler het op zijn heupen kreeg, drie Old Forward-spelers passeerde en vrij voor Jongbloed slordig naast pegelde. Twee minuten voor rust redde keeper Jongbloed fraai op een HH-inzet, maar in de 44e minuut viel toch de 2-0. Jurjen Visser kopte de bal ongelukkig over zijn eigen uitgelopen keeper heen en zorgde voor de ruststand.

Tweede helft

Old Forward begon de tweede helft met dezelfde ploeg als voor rust. Het eerste wapenfeit na de thee was ook meteen de aansluitingstreffer. Schaapman gaf een goede pass op Bjorn Mulder, die van binnen de zestien de keeper passeerde en de 2-1 op het scorebord zette. Old Forward rook in die fase dat er meer in zat, een goede lange pass van Mestemaker bereikte doelpuntenmaker Mulder, diens kopbal werd met moeite gekeerd door de keeper. In de 64e minuut een slordige opbouw van keeper Jongbloed, HH Combi mikte de grote mogelijkheid op de paal. Met nog 25 minuten op de klok kwam Luc Broekman voor Jesper Mulder binnen de lijnen, Jos Mestemaker kreeg voor een overtreding net buiten de zestien geel, de vrije trap werd fraai ingeschoten door HH Combi, maar doelman Jongbloed pakte de bal knap klem.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok twee kopballen. De poging van Schaapman uit een vrije trap van Mestemaker ging over, de kopstoot van de HH Combi-aanvaller van dichtbij net naast, al zat keeper Jongbloed er goed bij. HH Combi leek op weg naar de 3-1, maar in plaats van de bal af te leggen op een geheel vrijstaande mede-aanvaller, besloot de speler in kwestie zelf af te ronden. Het harde schot werd goed gekeerd door Jongbloed. Old Forward bleef door het uitblijven van de 3-1 proberen gelijk te maken. Bjorn Mulder had pech toen een inzet net voorlangs ging en een vrije trap van Van ’t Klooster na een overtreding op Bjorn Mulder ging net over. In de blessuretijd kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid. HH Combi schoot na een verkeerde beoordeling van een voorzet door Mestemaker vlak voor Jongbloed keihard over, terwijl Tarus de laatste kans van de wedstrijd zag eindigen in een lobje over de keeper die net naast ging.

Het bleef daardoor 2-1, een overwinning voor de thuisploeg, in een sportief duel waarmee de dienstdoende scheidsrechter geen problemen kende.

Volgende wedstrijden

De volgende wedstrijd van Old Forward in de beker is volgende week zondag, 16 september, op eigen veld tegen DIO Oosterwolde, aanvang 14.00 uur. Een week later, op 23 september begint Old Forward de competitie in de vijfde klasse op eigen terrein tegen Blankenham, terwijl op 30 september de eerste uitwedstrijd op het programma staat, als Diever/Wapse als gastheer voor Old Forward optreedt in één van de vele Westerveldse derby’s die dit jaar in de vijfde klasse A worden gespeeld.