Old Forward verliest derde bekerduel van DIO Oosterwolde

Datum

16 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Wilhelminaoord – In de derde wedstrijd van de poulefase van de KNVB-beker kreeg Old Forward bezoek van derde klasser DIO Oosterwolde. Old Forward verloor na een 1-4 achterstand bij de rust uiteindelijk met 1-6 van DIO Oosterwolde.

Eerste helft

Old Forward startte in de volgende opstelling: Jeffrie Jongbloed,Sander van ‘t Klooster, Jurjen Visser, Jelle de Roo, Jesper Mulder, Bas Ferwerda, Maik Scheltinga, Martin Tarus, Joran Winters, Bjorn Mulder en Jacob Room. De wisselspelers waren Tim Lem en Luc Broekman.

DIO Oosterwolde creëerde direct een overwicht, maar Old Forward wist door compact te verdedigen de tegenstander van het doel te houden. In de 5e minuut leidde een ongelukkige actie van Jelle de Roo tot een strafschop voor DIO O. Martijn Wieldraaijer benutte de strafschop goed en bracht de stand op 0-1. In het eerste kwartier was er daarna nog een grote kans voor dezelfde Wieldraaijer , maar hij miste. Direct daarna kreeg Old Forward een kans op 1-1 , maar Joran Winters kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen uit een goede voorzet van Jacob Room. In de 25e minuut kwam DIO O. op 0-2 door een prima individuele actie van Robin Bos. In de 30e minuut werd Joran Winters vervangen door Tim Lem in verband met een blessure. Tot de 43e minuut gebeurde er vrij weinig, maar in de slotfase van de eerste helft vielen er nog drie goals, in de 43e minuut 0-3 door Joska Nendissa, in de 45e minuut 0-4 door Martijn Wieldraaijer en op slag van rust 1-4 door een fantastische vrije trap van Jacob Room.

Tweede helft

De tweede helft werd een gezapige partij voetbal waarin weinig gebeurde voor beide doelen. Beide teams waren al volop bezig met de naderende wedstrijd in de competitie van volgende week zondag. In de 55e minuut kwam DIO O. op 1-5 door wederom Martijn Wieldraaijer. Old Forward en DIO O. misten daarna nog een aantal goede kansen. In de 75e minuut werd Jesper Mulder vervangen door Luc Broekman. Het slotakkoord was voor DIO O, in de 88e minuut schoot Ivo Savenije fraai binnen tot 1-6.

DIO Oosterwolde bekert door deze winst verder in de volgende KO ronde.