Old Forward begint bekerpoulefase met kleine nederlaag

Datum

2 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward begon vanmiddag, zondag 2 september, de bekerpoulefase met een thuiswedstrijd tegen Smilde’94. De gasten spelen in de vierde klasse, terwijl Old Forward na de degradatie in mei jl. nu vijfdeklasser is. Na een 1-1 ruststand wonnen de gasten uiteindelijk met 1-2. Qua kansen was de zege niet onverdiend.

Eerste helft

Old Forward kan dit seizoen in principe niet meer beschikken over Henk Hornstra en Sebastiaan Volkers, terwijl Simon Veld niet meer beschikbaar is. Jurjen Visser is wel weer beschikbaar na zijn wereldreis van vier maanden. Trainer Jaap Room en leider Jannes Hofsteenge zijn beiden gebleven.  Jelle de Roo ontbrak tegen Smilde’94. Room begon met de volgende basisopstelling: Jeffrie Jongbloed, Jos Mestemaker, Roderick Stift, Jurjen Visser, Tim Lem, Maik Scheltinga, Bas Ferwerda, Martin Tarus, Niels Lem, aanvoerder Jacob Room en Bjorn Mulder. Op de bank Emiel Schaapman en Luc Broekman.

De eerste poging in de vierde minuut voor Jacob Room, zijn schot was een prooi voor de keeper.  Twee minuten later kwam Old Forward op voorsprong. Van dichtbij kon Maik Scheltinga de bal binnen werken en hij werd daarmee de eerste doelpuntenmaker van het eerste in het seizoen 2018-2019 in een officiële wedstrijd. Smilde’94 liet zich ook gelden, keeper Jongbloed redde knap toen een aanvaller alleen voor hem opdook en een nieuwe poging werd door de Jongbloed gered toen de spits de bal niet vol raakte. Een harde knal van Room in de dertiende minuut stuitte op het lichaam van de uitgelopen Smilde-keeper.

In de 19e minuut viel de gelijkmaker. Vanaf rechts werd de bal resoluut in de uiterste hoek binnen geschoten. Jacob Room ontving geel van de arbiter wegens commentaar, toen een duidelijke overtreding op hem niet werd bestraft door niet al te consequent fluitende scheidsrechter. Commentaar van een Smilde-speler deed hij slechts af met een waarschuwing. Rond het halfuur bleef Old Forward met veel kunst- en vliegwerk overeind. Smilde’94 kreeg achter elkaar drie kansen op rij, maar keeper Jongbloed redde bij de eerste en derde poging en de tweede werd door Jurjen Visser van de lijn gehaald. Zeven minuten later kwam Old Forward opnieuw goed weg, toen de buitenspelval niet goed werkte, de bal werd op de paal geschoten.

In de laatste twee minuten voor rust nog twee kansen, eerlijk over beide ploegen verdeeld. Uit een vrije trap – de arbiter had er beter aan gedaan voordeel te geven aan Smilde aangezien de ploeg in balbezit bleef – schoot men alleen voor Jongbloed naast, een vrije trap van Room namens Old Forward was in de blessuretijd hard, maar werd geblokt door een verdediger. Ruststand 1-1.

Tweede helft

Emiel Schaapman na rust bij Old Forward binnen de lijnen voor Niels Lem. De invaller liet zich meteen gelden met een knappe actie over rechts, gevolgd door een schot dat een niet al te moeilijke opgave was voor de Smilde-keeper. Een schot van Smilde ging net naast. In de 53e minuut kwam het spel even stil te liggen, toen zowel Jurjen Visser als een tegenstander van Smilde geblesseerd raakten in een hard, maar eerlijk duel om de bal. Beiden konden gelukkig verder spelen. Een vrije trap van Smilde kon van dichtbij worden ingekopt door een geheel vrijgelaten aanvaller, maar keeper Jongbloed redde knap met de voet ten koste van een corner. Ook een nieuwe poging van Smilde over de rechterkant leverde een kopbal op, Jongbloed tikte de bal over.

Zeventien minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Smilde’94 op 1-2. Jeffrie Jongbloed probeerde met een pass op te bouwen, maar schoof de bal in de voeten van een tegenstander, die alleen op de Old Forward-veste afkon en de bal rustig binnen schoof. Old Forward, met Luc Broekman voor Tim Lem in het veld, probeerde het nog wel, maar kreeg in het restant geen echte kansen meer om de gelijkmaker nog te maken. Smilde’94 kreeg nog wel een schietkans, maar keeper Jongbloed bracht redding. Het bleef daardoor bij een kleine nederlaag voor Old Forward.

Volgende wedstrijden

De volgende wedstrijd van Old Forward in de beker is tegen de HH Combi, op zondag 9 september, aanvang 14.00 uur. HH Combi is een ploeg die is samengesteld uit de clubs Halen en Hijker Boys. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex in Hooghalen aan De Drift 31. Een week later, 16 september, is de laatste poulewedstrijd tegen DIO uit Oosterwolde. Op 23 september begint Old Forward de competitie in de vijfde klasse op eigen terrein tegen Blankenham.