Datum

6 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD  Old Forward wist op eigen veld tegen Wacker de negatieve reeks niet te beëindigen. Binnen tien minuten stonden de gasten op een 0-2 voorsprong en na een 1-3 stand halverwege stond er na afloop een 1-5 eindstand op het scorebord.

Eerste helft

Meest opvallende naam in de Old Forward-opstelling was die van keeper Mark Bethlehem, vorig seizoen nog eerste keeper bij Old Forward en dit seizoen nog wel in de zaal actief als keeper, die de afgelopen donderdag geblesseerd geraakte Jeffrie Jongbloed verving. Jongbloed zat wel op de bank. Maik Scheltinga was vandaag afwezig, daar stond tegenover dat Jelle de Roo wel weer aanwezig was. Verder was er een basisplaats voor Tom Broekman, terwijl Simon Veld eindelijk weer op de plek stond waar hij het beste tot zijn recht komt en waar hij voor de winterstop ook speelde, in het centrum van de verdediging. Sebastiaan Volkers ontbrak ook vandaag door zijn tegen Oranje Zwart opgelopen blessure. Hij hoopt aanstaande woensdag zijn rentree te kunnen maken.

In de vierde minuut de eerste kans van de wedstrijd. Joost van der Weide zag zijn schot makkelijk gekeerd worden door Bethlehem, in de tegenstoot kon Sander van ’t Klooster zijn hoofd net niet vol tegen de bal zetten uit een goede voorzet van Jacob Room, keeper Erik Pomper van de gasten kon eenvoudig redden. Drie minuten later de 0-1. Een goede pass van aanvoerder Edwin Dekker op Dirk-Jan Teunis werd door laatst genoemde knap binnen geschoten. Twee minuten later stond het ook al 0-2. Maurice Bouderij vond Edwin Dekker, die Bethlehem voor de tweede keer kansloos liet. In de twaalfde minuut nog meer tegenslag voor Old Forward, Simon Veld moest zich laten vervangen, Frank Peereboom kwam voor hem binnen de lijnen.

Old Forward kreeg nieuwe hoop toen aanvoerder Jacob Room een vrije trap snel nam en keeper Erik Pomper nog bezig was zijn muur te formeren. Arbiter Bisschop had de bal reeds vrij gegeven, wat de goalie van de ploeg uit De Wijk blijkbaar was ontgaan: 1-2. Twee vrije trappen van Wacker leverden niets op, de eerste van Edwin Dekker ging recht op Bethlehem af, de tweede, genomen door Mart Spijkerman, werd door Bethlehem tot corner verwerkt. Mike Hooijer van Wacker kon na iets meer dan een half uur spelen niet verder, voor hem kwam Joran van Wijmeren binnen de lijnen. Een vrije trap van Room ging vol op het hoofd van een Wacker-verdediger. Tien minuten voor rust de 1-3. Edwin Dekker – die veel te veel vrijheid genoot, maar daar ook door slim positie te kiezen daar deze middag zelf een rol in speelde – kon ongehinderd uithalen.

Old Forward bleef het echter proberen. Een vrije trap van Room werd geblokt, waarna een schietkans van Jos Mestemaker via een speler van de gasten corner ging. Een minuut voor rust had Jacob Room pech. Een verre uittrap van Bethlehem bracht de bal bij de aanvoerder van de thuisclub, die ver naar de zijkant was gedrongen, maar vanaf daar toch ineens uithaalde. Room had pech dat zijn zondagsschot op de paal belandde en geen treffer opleverde. Ruststand 1-3.

Tweede helft

In de tweede helft al snel een dubbele blessurebehandeling bij Old Forward. Keeper Mark Bethlehem moest opgelapt worden na een stevig, maar fair duel met een Wacker-speler en op hetzelfde moment had ook Björn Mulder verzorging nodig. Beide spelers kon het duel uitspelen. Old Forward leek kansrijk te worden uit een aanval via de rechterkant, de voorzet werd door Koen Dekker bijna in eigen doel gewerkt, maar doelman Pomper was attent en bracht redding. Een schot van Edwin Dekker werd gekeerd door Bethlehem. Toch de 1-4 in de 66e minuut. Na verkeerd timen van Björn Mulder op een lange bal kon Rob van Luin alleen op Bethlehem af en beheerst maakte hij het kwartet treffers voor de ploeg uit De Wijk vol.

Even later kwam Old Forward goed weg toen René van Zutphent alleen voor Bethlehem de bal net voorlangs prikte. Uit een goede pass van Bas Ferwerda besloot Jacob Room tot een afstandsschot. De bal ging via de lat over. Een kwartier voor tijd herhaalde Rob van Luin het kunstje van Room door de lat te raak, dit keer bleef de bal in het spel, waar René van Zutphent niet kon afronden, in het één-op-één duel kwam keeper Bethlehem als sterkste uit de strijd.

In de slotfase viel in de 87e minuut nog de 1-5. Edwin Dekker maakte zijn derde goal deze wedstrijd en aangezien hij ook nog een assist achter zijn naam mocht zetten was de nummer 17 van de gasten de belangrijkste speler op het veld. De 1-5 kwam tot stand na een prima voorzet vanaf de linkerkant. Tim Puper kwam namens Old Forward nog in het veld, in de blessuretijd nog een kans voor beide ploegen. De in de slotfase meer voorin spelende Henk Hornstra zag zijn schot gekeerd door keeper Erik Pomper en Rob van Luin zag de paal naast Bethlehem bij laatste kans deze middag als sta in de weg. Het bleef daardoor bij een 1-5 zege voor Wacker. Scheidsrechter Bisschop kende geen probleem met de sportieve wedstrijd.

Old Forward bleef door de nieuwe nederlaag laatste met 15 uit 22, BEW is dertiende met 15 uit 21, terwijl RKO op de twaalfde plaats staat uit 16 uit 21. FC Kraggenburg staat net boven de rode streep, maar is ook nog niet veilig. Alleen de nummer laatst degradeert dit seizoen rechtstreeks, de nummers 12 en 13 krijgen nog een herkansing in de nacompetitie tegen degradatie.

Volgende wedstrijden

Aanstaande woensdag, 9 mei, speelt Old Forward om 19.30 uur de volgende competitiewedstrijd in en tegen De Blesse. Volgende week zondag (13 mei) komt VENO op bezoek op De Kievitsvelden, terwijl de twee laatste competitieduels plaats hebben tegen respectievelijk SV Pesse (uit; 20 mei) en De Blesse (thuis; 27 mei).