Datum

9 mei 2018 19:30

Accommodatie

Onbekend

BLESDIJKE – Op sportpark De Berk in Blesdijke speelden De Blesse en Old Forward dit seizoen voor de eerste keer tegen elkaar. Old Forward was geen partij voor de gastheren, die na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 4-0 zegevierden.

Eerste helft

Jeffrie Jongebloed keerde vanavond terug onder de lat, ook was er een basisplaats voor Jesper Mulder en Frank Peereboom. De afgelopen zondag al snel uitgevallen Simon Veld is voorlopig uitgeschakeld, Jelle de Roo was ook niet beschikbaar. Sebastiaan Volkers is nog geblesseerd, terwijl Maik Scheltinga wegens studie-redenen net als afgelopen zondag afwezig was. Old Forward begon met Jeffrie Jongbloed, Jesper Mulder, Bas Ferwerda, Henk Hornstra, Bjorn Mulder, Sander van ’t Klooster, Frank Peereboom, Tom Broekman, Jos Mestemaker, Jacob Room en Martin Tarus. Old Forward-trainer Jaap Room had geen wisselmogelijkheden.

Het eerste kansje was voor Old Forward, de inzet van Martin Tarus had te weinig kracht om doelman Joran de Groot te verontrusten. Jeffrie Jongbloed bracht redding op een kopbal van De Blesse, een vrije trap namens OF van Jacob Room ging in de muur. Een inzet van De Blesse werd door Jongbloed knap tot corner verwerkt, waaruit een nieuwe inzet naast ging. Uit een inzet van dichtbij van de gastheren bracht Jongbloed opnieuw redding. Na exact een kwartier spelen kwam de thuisclub op 1-0. Yannick Kemerink kon van dichtbij eenvoudig binnen tikken.

Een schot van afstand van De Blesse was een prooi voor Jongbloed, na nuttig werk van de als een van de weinige Old Forwarders goed spelende Tom Broekman kreeg Jacob Room op het halfuur een schietkans, doelman De Groot bracht redding. Tien minuten voor rust kon Yannick Kemerink zijn en De Blesses tweede treffer maken, de Old Forward-verdediging stond – niet voor het eerst dit seizoen - te ver van de tegenstander en dan is het doorgaans eenvoudig om te scoren. Jeffrie Jongbloed bracht knap redding, toen een aanvaller van de rood-witten alleen op hem af ging, maar in de 43e minuut kon Kemerink op Jongbloed af en hij tikte de bal beheerst langs de kansloze goalie en maakte daarmee een glaszuivere hattrick. Een harde knal van Room verdween op de benen van doelman De Groot, terwijl in de blessuretijd Jacob Room een bal door een verdediger ten koste van een corner van de lijn werd gekopt, Room kreeg deze schietkans na opnieuw goed doorzetten van Broekman. Ruststand 3-0.

Tweede helft

Na rust de eerste kans voor Old Forward, een vrije trap van Room ging op de vuisten van De Groot. In de 49e minuut de 4-0 voor de thuisclub, van dichtbij kon de bal worden binnen gekopt. Voor zover het nog niet het geval was, was het duel hiermee definitief beslist. Een kopbal van De Blesse uit een corner ging over, een schot van Room naast. De Blesse-trainer Peter Gjaltema, in het seizoen 2005/2006 was hij nog enige maanden interim-trainer bij Old Forward na het vertrek van Erik Stekelenburg, paste na een kleine twintig minuten voetballen in het tweede bedrijf twee wissels toe, onder andere de behendige Ramon Kemerink kwam binnen de lijnen.

In het daarop volgende kwartier drie kansen voor De Blesse, keeper Jongbloed bracht drie keer redding en behoedde Old Forward voor een nog grotere afstraffing. Een harde vrije trap van Room ging elf minuten voor tijd net over het doel van De Groot, een schot van Tarus ging net naast. Zeven minuten voor tijd de laatste kans van de wedstrijd, een inzet van De Blesse verdween op de lat. Arbiter Mulder kende geen problemen met de sportieve wedstrijd. De leidsman uit Meppel kon de kaarten op zak houden, maar had af en toe over en weer wel moeite om faire duels en overtredingen goed te kunnen onderscheiden. Ook had Mulder af en toe moeite om de voordeelregel juist toe te passen. Dit deed hij echter aan beide kanten, dus geen van de beide partijen had er over de gehele wedstrijd genomen nadeel of voordeel van.

Old Forward blijft door de negende nederlaag op rij in de competitie laatste en lijkt slechts te moeten hopen dat concurrent BEW ook blijft verliezen de komende weken om nog kans te maken op een herkansing via de nacompetitie. Old Forward heeft net als BEW 15 punten, maar BEW heeft nog twee duels tegoed (waaronder de uitbeurt morgen op hemelvaartsdag uit tegen Wacker) ten opzichte van de Wilhelminaoorders.

Volgende wedstrijden

Aanstaande zondag (13 mei) komt VENO op bezoek op De Kievitsvelden, terwijl de twee laatste competitieduels plaats hebben tegen respectievelijk SV Pesse (uit; 20 mei) en De Blesse (thuis; 27 mei).