Offday voor Old Forward tegen Steenwijk: 1-4

Datum

3 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Op de eigen Kievitsvelden leed Old Forward vanmiddag een ruime nederlaag tegen degradant Steenwijk. De rood-witters wonnen na een 1-3 voorsprong bij rust uiteindelijk met 1-4. Old Forward had de nederlaag aan zichzelf te wijten, met name in de eerste helft was de ploeg lang niet fel genoeg, waarvan de gasten optimaal wisten te profiteren.

Eerste helft

De afgelopen twee zondagen had Old Forward niet gevoetbald. Op 19 november werd de thuiswedstrijd tegen Wacker uit De Wijk (dat al aanwezig was in Wilhelminaoord) op het laatste moment door de scheidsrechter afgekeurd en vorige week was ’s morgens het veld in Vollenhove van VENO al onbespeelbaar verklaard. Old Forward begon vandaag in de nieuwe tenues met Jeffrie Jongbloed tussen de palen en verder Bjorn Mulder, Bas Ferwerda, Simon Veld, Sebastiaan Volkers, Sander van ’t Klooster, Martin Tarus, Maik Scheltinga, aanvoerder Jacob Room, Jelle de Roo en Henk Hornstra. Jurjen Visser ontbrak. Op de bank Joran Winters, Boris Berghorst, Jesper Mulder en Tim Puper.

Old Forward was de eerste helft lang niet fel genoeg. Na twee minuten doelman Jongbloed te laconiek, Steenwijk leek te kunnen scoren, maar met een prima verdedigende actie ten koste van een corner voorkwam Simon Veld een snelle achterstand. Toch werd het na 12 minuten 0-1. Arbiter Bakker legde de bal op de stip na hands in het strafschopgebied, Klaas Busscher schoot onberispelijk raak. Uit een vrije trap van Steenwijk werd de bal net naast geschoten.

Pas in de negentiende minuut de eerste mogelijkheid voor Old Forward, Jacob Room schoot van afstand, doelman De Groot redde in twee keer. Henk Hornstra leek halverwege het eerste bedrijf van dichtbij te kunnen scoren, maar doelman De Groot wist uit deze poging uit een corner nog redding te brengen. In de 26ste minuut de 0-2. OF’er Bjorn Mulder stond iets te ver van zijn tegenstander af, die met een fraai schot de marge vergrootte. Een schot van Room was een prooi voor De Groot. Twee minuten voor rust de 0-3, een voorzet vanaf rechts werd buitenkant rechts prima binnen geschoten door de Steenwijkers.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de thee de 1-3. Doelman De Groot kon in eerste instantie de vrije trap van Room nog redden, maar in de rebound was de in de laatste wedstrijden nogal onfortuinlijke Hornstra attent en tikte de 1-3 binnen. In de blessuretijd nog twee mogelijkheden voor de thuisclub. Een vrije trap van Jacob Room in twee bedrijven ging via een Steenwijker en de buitenkant van de paal corner, terwijl een hoekschop van Room door Jelle de Roo werd ingekopt, De Groot bracht redding.

Tweede helft

Old Forward begon in de tweede helft met Joran Winters voor Jelle de Roo. Na vijf minuten spelen liet Winters zich geleden met een fraai balletje op Room, die de bal ruim naast pegelde. Een kopbal van Hornstra uit een corner belandde in de voor Steenwijk veilige handen van De Groot. Old Forward kwam goed weg toen Steenwijk een inzet op de paal naast Jeffrie Jongbloed zag belanden in de 63ste minuut. Meteen daarna werd Van ’t Klooster vervangen door Boris Berghorst. Een beste poging van de thuisclub ging via een verdediger over, de corner leverde niets op.

Steenwijk liet Old Forward het initatief toe, maar was zelf af en toe gevaarlijk via counters, omdat Old Forward risico’s nam en dus ruimte weggaf. Achttien minuten voor tijd een Steenwijker inzet gered door Jongbloed, daarna leken de gasten te scoren, maar de aanvaller stond buitenspel. Jesper Mulder kwam binnen de lijnen voor de met kramp kampende Simon Veld. Een kwartier voor tijd leek Steenwijk de wedstrijd definitief te beslissen, maar alleen voor Jongbloed wist de Noordwoldiger doelverdediger van de thuisclub de bal stijlvol van de voet van de aanvaller te plukken. Een kopbal van Steenwijk ging net naast en ook een volgende poging met het hoofd van de bezoekers ging naast de voor Old Forward goede kant van de paal.

In de 88ste minuut viel de 1-4. Na opnieuw matig verdedigen bij Old Forward kon Steenwijk de bal van dichtbij achter Jongbloed schieten. In de rijkelijk toegetelde blessuretijd kwam Old Forward niet verder meer dan een geblokt schot van Jacob Room. Arbiter Bakker kende geen problemen met het sportieve duel. Door de nederlaag staat Old Forward nu tiende met tien punten uit acht gespeelde wedstrijd. Datzelfde aantal punten uit acht duels heeft ook Steenwijk, dat echter elfde staat vanwege een minder doelsaldo.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 10 december 2017, speelt Old Forward op sportpark De Berk de uitwedstrijd bij De Blesse. De Blesse staat op de vierde plaats met zestien punten uit negen duels, maar verloor vandaag met 3-0 in en van Balkbrug. Een week later speelt Old Forward op eigen veld tegen SV Pesse.