Old Forward houdt hoop ondanks nederlaag in Pesse

Datum

20 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

PESSE – Old Forward leed vanmiddag in het uitduel tegen SV Pesse de elfde nederlaag op rij (2-0). Old Forward had Vrouwe Fortuna ook dit keer niet aan haar zijde. Omdat BEW ook verloor, mag Old Forward nog steeds hopen op een herkansing via de nacompetitie.

Eerste helft

Old Forward kende één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van het vorige week nipt verloren thuisduel van koploper en aanstaand kampioen VENO. Sebastiaan Volkers, die vorige week al na 10 minuten uitviel, was nog niet hersteld en Jos Mestemaker, vorige week al zijn vervanger, stond nu in de basis. Mark Bethlehem stond dus opnieuw tussen de palen, op de bank Tim Puper, Tim Lem en Jeffrie Jongbloed.

De eerste poging al in de eerste minuut van Jacob Room, zijn schot ging naast, de eerste poging van Pesse had dezelfde uitwerking. Net na een kwartier spelen ging een schot van Pesse net naast na onnodig balverlies van Room. In de twintigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Gerben Slomp plaatste de bal hard in de rechterbenedenhoek en liet keeper Bethlehem kansloos. Een corner van Room aan de andere kant ging net voorlangs. Op het halfuur kon Maik Scheltinga alleen op het Pesse-doel af, hij werd ten koste van een duidelijke overtreding gestuit. De vandaag matig fluitende arbiter Swart kende Old Forward niet eens een vrije trap toe, al bood hij een minuut later wel zijn excuses aan voor de foutieve waarneming.

De laatste twee kansen voor rust waren allebei voor Old Forward. Na een lange pass schoot Room de bal vanaf rechts ineens voorlangs en uit een corner van de Old Forward-aanvoerder kopte Scheltinga over. Ruststand 1-0 voor SV Pesse.

Tweede helft

In de tweede helft de eerste mogelijkheid voor Old Forward via Maik Scheltinga vanaf links, zijn schot had te weinig kracht om de keeper te verontrusten, een nieuwe poging van Scheltinga ging net naast. Tim Puper was in het veld gekomen voor Frank Peereboom, die voorin weinig kon uitrichten. Tot ze zeventigste minuut gebeurde er niets meer dat het vermelden waard was, ineens kreeg Pesse een grote kans toen een aanvaller alleen voor Bethlehem opdook. De bal werd slordig naast geschoten. Tim Lem kwam meteen daarna voor Tom Broekman in het veld. Een poging van Pesse werd door Bethlehem gered ten koste van een corner.

In de laatste tien minuten nog diverse mogelijkheden. Room zag een poging ineens na een lange pass voorlangs gaan en een schot van Pesse ging naast. Jeffrie Jongbloed kwam als veldspeler in het veld voor Mestemaker, een afstandsknal van Room ging ruim over en naast. Room kreeg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog twee mogelijkheden oog in oog met de keeper, beide keren kwam de goalie als winnaar uit deze strijd.

In de blessuretijd kreeg Old Forward nog twee kansen op de gelijkmaker, maar achtereenvolgende pogingen van Bas Ferwerda en Henk Hornstra werden van de lijn gehaald. In de tegenaanval wist Patrick Poeste de 2-0 achter doelman Mark Bethlehem te schieten, al had dit doelpunt wegens buitenspel, waarvoor de assistent-scheidsrechter van Old Forward ook terecht de vlag omhoog stak, door arbiter Swart nooit goedgekeurd mogen worden. De eindstand werd daardoor geen 1-0, maar 2-0.

Old Forward blijft hierdoor laatste in de vierde klasse E, kan zich met vier punten achterstand op zowel RKO als FC Kraggenburg niet meer rechtstreeks handhaven, maar mag nog hopen op een herkansing in de nacompetitie, omdat BEW vandaag ook verloor (2-0 bij Ruinen). Wel dient Old Forward de laatste competitiewedstrijd thuis tegen De Blesse hoe dan ook te winnen en dient BEW volgende week op eigen veld van Wacker te verliezen. In dat geval blijft Old Forward BEW op basis van een beter doelsaldo voor, bij elk ander scenario degradeert Old Forward naar de vijfde klasse.