Datum

13 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde vanmiddag op de eigen Kievitsvelden tegen kampioenskandidaat VENO, waar onlangs uit kansloos met 8-0 van verloren werd. Dit keer toonde Old Forward zich zeer strijdvaardig tegen de rood-witten uit Vollenhove, na een 0-0 ruststand verloren de wit-groenen uiteindelijk met 1-2.

Eerste helft

Vier wijzigingen in de Old Forward-basisopstelling ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen De Blesse afgelopen woensdag. Mark Bethlehem stond in plaats van de niet fitte Jeffrie Jongbloed (hij was wel reserve) in het doel, Sebastiaan Volkers stond voor het eerst sinds zijn blessure weer in de ploeg en ook Jelle de Roo, dit keer achterin spelend wat hij niet onverdienstelijk deed en Maik Scheltinga waren present. Naast Jongbloed ontbraken dit keer ook Jos Mestemaker (wel reserve), Sander van ’t Klooster en Jesper Mulder in de ploeg. Bij VENO stond aanvoerder Guido Wind dit keer wel in de basis, hij ontbrak onlangs in Vollenhove.

De VENO-aanvoerder zorgde voor het eerste gevaar, in de negende maand krulde hij een vrije trap op de lat, die was toegekend na een overtreding op Stefan Vis. Een minuut later moest Sebastiaan Volkers de strijd met een blessure al staken, voor hem kwam Mestemaker in de ploeg. Een mogelijkheid voor Jacob Room kon net corner getikt worden door Peter de Boer. Nadat al een speler van VENO geel had gekregen, kreeg Henk Hornstra na ruim 25 minuten geel wegens ruw spel. Jod Zomerman zag zijn schietkans uit een corner niet meer opleveren dan een nieuwe corner. Op het halfuur een goede lange pass van Wim Schuttenbelt namens VENO, doelman Bethlehem schatte de pass verkeerd in en bood Lars de Boer een grote kans. De nummer negen van VENO schoot de grote kans over. Het laatste wapenfeit voor de tijd was een afstandsschot van Bjorn Mulder namens Old Forward, diens poging ging ruim over. Halverwege 0-0.

Tweede helft

In de tweede helft aanvankelijk geen wijzigingen bij Old Forward. In de 47e minuut kwam Old Forward goed weg toen Lars de Boer alleen voor Bethlehem verscheen, de doelman greep uitstekend in en hield de 0-0 op het scorebord. Een nieuwe grote kans van VENO leverde via Bethlehem uiteindelijk niet meer op dan een corner. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Wim Schuttenbelt één op één te staan met keeper Bethlehem, de keeper wist de kans ten koste van een corner te redden. VENO hanteerde vandaag teveel de lange bal, in plaats van de combinatie te zoeken. Trainer Ton Ernst bracht bij de nummer twee in de 63e minuut twee wissels, Mark de Boer en Gertjan van Limburg kwamen binnen de lijnen voor Jod Zomerman en Stefan Vis.

In de 68e minuut gaf arbiter Bakker VENO nogal makkelijk een strafschop. Aanvoerder Wind schoot de bal hard binnen en zorgde voor de 0-1, zodat de wel naar de goede hoek duikende Bethlehem toch kansloos was. Bjorn Mulder kreeg geel wegens ruw spel. Keeper Peter de Boer van VENO kreeg een vrije trap tegen, omdat hij met de bal in de handen uitliep tot buiten het strafschopgebied, de trap van Room smoorde in de muur. Tim Puper kwam met nog een kwartier te spelen bij Old Forward in het veld voor Tom Broekman. VENO moest met tien man verder, toen een speler zijn tweede gele kaart kreeg.

Een hoekschop van Jacob Room werd ingekopt, maar door een VENO-verdediger van de lijn gehaald. Met nog zes minuten te spelen kreeg Old Forward eveneens een strafschop van scheidsrechter Bakker en ook dit keer legde de leidsman de bal nogal makkelijk op de stip. Jacob Room schoot onberispelijk de 1-1 achter keeper De Boer. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging een schot van Mark Hofstede namens VENO net naast. Old Forward leek de 1-1 over de streep te trekken. Hoewel VENO wel meer in de aanval was en ook makkelijker voetbalde, streed Old Forward collectief voor elke meter, waarvoor de ploeg alle credits verdient. Echter in de tweede minuut van de blessuretijd viel het kwartje voor de thuisploeg alsnog de verkeerde kant op. Miscommunicatie tussen Bas Ferwerda en de uitgelopen keeper Mark Bethlehem gaf VENO-invaller Mark de Boer de kans om de bal in een leeg doel te schuiven en dat cadeautje nam hij uiteraard dankbaar in ontvangst. VENO won daarmee met 1-2 en nam de koppositie over van Oldeholtpade, dat thuis tegen Steenwijkerwold niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.

Old Forward zag naaste concurrent BEW in Rutten bij RKO met 0-4 winnen en staat nu als enige ploeg op 15 punten, BEW heeft nu drie punten meer en nog een wedstrijd tegoed. Old Forward staat met nog twee duels te gaan één punt achter op RKO. Een andere degradatiekandidaat, FC Kraggenburg pakte op eigen veld een belangrijk punt tegen Wacker (2-2) en heeft vier punten voorsprong op Old Forward. FC Kraggenburg (nog uit tegen VENO en thuis tegen Steenwijkerwold) en Old Forward hebben nog twee duels voor de boeg, terwijl BEW (nog thuis tegen Oldeholtpade en Wacker en uit tegen Ruinen) en RKO (thuis tegen SC Balkbrug en Ruinen en uit tegen Steenwijkerwold) nog drie duels tegoed hebben.

Als Old Forward echter in de komende twee duels dezelfde inzet toont als vandaag tegen VENO, moet het mogelijk zijn nog een aantal punten aan het huidige totaal toe te voegen om zodoende alsnog de rechtstreekse degradatie te ontlopen.