Datum

15 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

BALKBRUG – Old Forward verloor vanmiddag de belangrijke uitwedstrijd in en tegen (SC) Balkbrug. Na een 1-1 ruststand verloren de Wilhelminaoorders uiteindelijk met 3-2. Door de nederlaag blijft de ploeg in de degradatiegevaar.

Eerste helft

Old Forward begon met dezelfde basisopstelling als vorige week thuis tegen Oldeholtpade. Wel had trainer Jaap Room een tactische aanpassing gedaan. Bas Ferwerda stond dit keer op het middenveld en Maik Scheltinga achterin. Al in de tweede minuut kwam Old Forward goed weg, toen een kopbal van een geheel vrijstaande Balkbrugger op de paal belandde. Vijf minuten later was het wel raak. Opnieuw stond een tegenstander geheel vrij, die de bal zonder pardon achter de kansloze doelman Jeffrie Jongbloed schoot: 1-0. Het eerste wapenfeit namens Old Forward was in de 21ste minuut. Jacob Room zag zijn vrije trap gestopt door de keeper. In de 31e minuut claimde Simon Veld de gelijkmaker, toen zijn inzet al dan niet in zijn geheel over de doellijn was gegaan, na het consulteren van zijn assistent aan Balkbrug-zijde kreeg Balkbrug echter een vrije trap mee wegens buitenspel, wat het niet kon zijn.

Twee minuten voor rust zorgde Martin Tarus voor de gelijkmaker. Er werd een duidelijke overtreding op hem gemaakt, maar de veel op appel fluitende en te vaak erg vaak van de situaties af staande arbiter Haanstra paste in dit geval prima de voordeelregel toe, waarna Tarus de 1-1 op het scorebord tikte. Dat bleek ook de ruststand.

Tweede helft

Meteen na rust kwam SC Balkbrug opnieuw op voorsprong. Jeffrie Jongbloed kon tot drie keer toe katachtig redden van dichtbij, maar de verdedigers van Old Forward stonden erbij en keken ernaar, waardoor de aanvaller bij diens vierde opeenvolgende poging alsnog de 2-1 binnen kon schieten. Een minuut later vond Room Veld bij een vrije trap, van dichtbij ging de inzet van Veld net over. Bas Ferwerda kreeg geel wegens commentaar op de leiding, hij werd hierna gewisseld, in zijn plek kwam Jos Mestemaker binnen de lijnen, waardoor Henk Hornstra verder naar voren kwam te spelen.

In de 53e minuut kwam Old Forward ongelukkig op een nog grotere achterstand te staan. Arbiter Haanstra zag een handsbal van Balkbrug over het hoofd, maar gaf de thuisclub een vrije trap. De Old Forward-verdediging was weer niet scherp genoeg, waardoor simpel de 3-1 kon worden binnen geschoten. Het pleit voor Old Forward dat men niet bij de pakken neer ging zitten en vol bleef strijden om de achterstand weg te werken. Een schot van Veld verdween in de handen van de keeper, in de 73e minuut had Veld pech toen diens inzet op de lat belandde na niet resoluut ingrijpen van de Balkbrug-goalie. Een schot van Jacob Room ging net naast.

In de 75e minuut bracht Old Forward de spanning terug tot 3-2. Opnieuw zag de keeper van de thuisclub er niet goed uit, waarna via een enorme scrum vlak voor het doel de bal werd binnen gewerkt. Arbiter Haanstra stond op de achterlijn en kon zelf constateren dat de bal de doellijn in zijn geheel was gepasseerd. In de laatste tien minuten ging een kopbal Hornstra naast, ontsnapte Old Forward aan de 4-2 toen een schot van Balkbrug vlak voor Jongbloed net over ging. De laatste poging was van Simon Veld, die de Balkbrug-keeper wat te ver voor diens goal zag staan. Veld moest echter iets te gehaast schieten, waardoor de bal naast ging. Jesper Mulder kwam nog in het veld voor Sander van ’t Klooster.

Door de nederlaag blijft Old Forward in degradatiegevaar, al staat de ploeg nog altijd boven de bewuste rode streep. Volgende week zal Old Forward minimaal een punt moeten halen om dat zo te houden, aangezien BEW en FC Kraggenburg tegen elkaar spelen op 22 april en één van de twee Old Forward sowieso zal passeren als Old Forward in en tegen Steenwijk zou verliezen. Het beloven hoe dan ook nog negen spannende wedstrijden te worden voor Old Forward dit seizoen in de degradatiestrijd.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, op 22 april, brengt Old Forward een bezoek aan Steenwijk om tegen de plaatselijke VV te spelen. Voor Maik Scheltinga ongetwijfeld een bijzonder duel, aangezien hij vorig seizoen nog bij de rood-witten speelde. Op donderdag 26 april speelt Old Forward om 19.00 uur ’s avonds de inhaalwedstrijd in Wanneperveen uit tegen Oranje Zwart en op zondag 29 april is Old Forward gastheer voor SV Pesse. In mei speelt Old Forward de resterende competitieduels nog zes competitieduels, te weten uit en thuis tegen De Blesse, uit en thuis tegen VENO, thuis tegen Wacker en uit tegen SV Pesse.