Datum

8 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward heeft dit seizoen de naam om tegen koplopers goede prestaties te leveren. Daar leek het ook vandaag tegen koploper Oldeholtpade naartoe te gaan, want na 34 minuten spelen stond er een 2-0 voorsprong voor de wit-groenen op het scorebord. Oldeholtpade rechtte daarna de rug en won uiteindelijk met 2-4.

Eerste helft

Old Forward begon met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van vorige week, uit tegen Wacker. Sebastiaan Volkers was weer beschikbaar en speelde in plaats van Jos Mestemaker, die op de bank begon. De volledige ploeg: Jeffrie Jongbloed, Sebastiaan Volkers, Bas Ferwerda, Henk Hornstra, Björn Mulder, Sander van ’t Klooster, Jelle de Roo, Maik Scheltinga, Simon Veld, Jacob Room en Martin Tarus. Behalve Mestemaker ook Jesper Mulder en Tom Broekman op de bank.

De eerste mogelijkheid voor Old Forward uit een vrije trap in de vierde minuut betekende ook meteen de 1-0. Jacob Room schoot de bal overtuigend in de uiterste hoek. Tarus zag een poging van dichtbij overgaan. Een scrimmage voor het Old Forward-doel leek de eerste mogelijkheid voor de gasten op te leveren, maar de bal verdween uiteindelijk in de handen van keeper Jongbloed. Daarna was het weer Old Forward wat de klok sloeg. Een schot van Scheltinga ging net naast en een poging van Veld werd met de nodige moeite gekeerd door doelman Bastiaan Schonewille van Oldeholtpade.

In de 21e minuut had aanvoerder Room pech toen een halve omhaal net naast ging. Klasse-topscorer Wilco Elshof van Oldeholtpade leek in de 26e minuut op weg naar de 1-1, een sterke verdedigende actie van Björn Mulder voorkwam dit. Dertien minuten later viel de goal wel aan de andere kant. Maik Scheltinga kon alleen op doelman Schonewille af, die kon keren. De afvallende bal kwam bij Room, die goed binnen schoot en de voorsprong verdubbelde en Old Forward op 2-0 zette. Na een overtreding op Scheltinga zag Room een vrije trap gekeerd worden door doelman Schonewille.

In de 39e minuut slordig balverlies van Old Forward. Elshof liet zien waarom hij topscorer is in deze klasse, want vanuit het niets kogelde hij de 2-1 achter de kansloze doelman Jongbloed. De laatste drie wapenfeiten voor rust betroffen een vrije trap van Room (naast), een inzet van Oldeholtpade (prima redding van Jongbloed) en een vrije trap van Elshof (over). Halverwege 2-1, maar duidelijk was dat het duel nog lang niet beslist was.

Tweede helft

De eerste kans in de tweede helft, met geen wissels aan Old Forward-kant, was voor Old Forward in de 47e minuut. Een prima verre uittrap van Jongbloed bereikte Jacob Room. Diens inzet kon nog ternauwernood door de lange doelman Schonewille tot corner worden verwerkt. Vier minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Elshof begon aan een knappe individuele actie, die hij uiteindelijk zelf afrondde en zijn 34ste treffer maakte deze competitie: 2-2.

Het veel tegen de scheidsrechter pratende team van Oldeholtpade kreeg negen minuten na de gelijkmaker een strafschop, Peter de Vries zette de Weststellingwervers met een ferme knal voor het eerst op voorsprong: 2-3. Old Forward, dat vandaag wel fel speelde en er alles aan deed om tot een goed resultaat te komen, moest proberen terug te keren in de wedstrijd, een vrije trap van Room drie minuten na de 2-3 ging ruim over. Halverwege de tweede helft kwam Old Forward goed weg toen – in buitenspelpositie – een speler door mocht op Jongbloed, de bal ging rakelings naast.

Zowel Old Forward (Jesper Mulder voor Sander van ’t Klooster) als Oldeholtpade pasten halverwege het tweede bedrijf een wissel toe. Later werd bij de gasten ook Rick Jan van der Leest vervangen, in zijn plaats kwam Lennart Spitzen. Oldeholtpade was in de tweede helft de betere ploeg. Old Forward kwam in de 79e minuut nog goed weg toen uit een corner de bal net voorlangs werd gekopt, maar een minuut later stond de 2-4 alsnog op het scorebord. Een individuele actie van Jelmer Dijkstra werd door de nummer 7 van Oldeholtpade ook afgerond, en de wedstrijd leek daarmee beslist.

In de laatste tien minuten waren nog slechts twee zaken het vermelden waard. Björn Mulder werd bij Old Forward vervangen door Jos Mestemaker, terwijl in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd Jelmer Dijkstra alleen op Jongbloed afkon, de Old Forward-keeper kwam in dit duel als winnaar uit de strijd, maar de punten gingen naar Oldeholtpade, want in de 2-4 stand kwam geen verandering meer. Oldeholtpade blijft daarmee in de race om het kampioenschap en Old Forward blijft weliswaar als nummer elf – op die positie staat het al sinds medio oktober 2017 – net boven de degradatiestreep, maar het gat met de onderste drie ploegen is bijzonder klein.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, op 15 april, brengt Old Forward een bezoek aan Balkbrug om tegen de plaatselijke SC te spelen. Een week later, 22 april, speelt Old Forward uit tegen Steenwijk, terwijl op donderdag 26 april om 19.00 uur ’s avonds de inhaalwedstrijd in Wanneperveen uit tegen Oranje Zwart wordt gespeeld. Op zondag 29 april is voor Old Forward de laatste wedstrijd in de maand april, als het SV Pesse op de eigen Kievitsvelden ontvangt.