Datum

1 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

DE WIJK – Old Forward bewees zichzelf vanmiddag in De Wijk een zeer slechte dienst. Het uitduel bij Wacker werd na een 0-0 ruststand met 2-0 verloren. De Wilhelminaoorders moeten, mede door de overwinningen vandaag van RKO en BEW, nog volop aan de bak om degradatie te voorkomen.

Eerste helft

Ten opzichte van de thuiswedstrijd vorige week tegen Steenwijkerwold één wijziging in de basis. Sebastiaan Volkers was niet beschikbaar, in zijn plaats stond Simon Veld weer in de basis. De eerste helft leverde op het tweede veld van Wacker, het hoofdveld was afgekeurd, hoofdzakelijk matig voetbal op en de term hotseknotsbegoniavoetbal, ooit bedacht door wijlen Bert Jacobs, viel regelmatig. Old Forward kreeg drie kansen voor rust. In de tweede minuut kopte Simon Veld uit een corner over, tien minuten voor rust was het Henk Hornstra die een kopbal ook uit een hoekschop naast zag gaan, en een schot van Veld vlak voor rust leverde niet meer op dan een hoekschop. Wacker was in de eerste helft slechts één keer gevaarlijk, een aanvaller kan alleen op doelman Jeffrie Jongbloed af, maar in plaats van zelf af te ronden, gaf hij een zeer slechte pass op een ploeggenoot. Deze stond, indien de pass wel nauwkeurig was geweest, overigens ook nog eens buitenspel. De brilstand dus als logisch gevolg halverwege.

Tweede helft

In de tweede helft was de eerste kans in de 53e minuut voor Wacker. Een aanvaller dook vrij voor Jongbloed op, maar deze keerde de inzet goed met de voet. Een nieuwe inzet uit een corner werd van de doellijn gewerkt. Jos Mestemaker werd in de 57e minuut vervangen door Jesper Mulder. Na een kwartier spelen in de tweede helft een grote kans voor Old Forward. De als een van de weinige spelers op het veld wel goed spelende Simon Veld passeerde fraai twee tegenstanders en legde de bal goed af op de mee op gekomen en geheel vrij staande Maik Scheltinga. Scheltinga schoot niet al te overtuigend in, waardoor de keeper van Wacker nog redding kon brengen.

Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Balverlies van Henk Hornstra leverde een gelukkig doelpunt op voor Wacker. Stephan Pouwels was degene die de 1-0 verzorgde. Veld zag een nieuwe goede actie gevolgd door een schot met links dat goed gepakt werd door de keeper. In de 87e minuut kwam Wacker op 2-0 uit een strafschop, resoluut ingeschoten door de aanvaller van de thuisploeg. De wedstrijd was daarmee beslist, maar de toeschouwers waren het erover eens dat er van beide kanten zeer matig voetbal op de mat was gelegd. Sander van ’t Klooster van Old Forward en enkele spelers van Wacker ontvingen geel van arbiter Hoorn, die zich qua fluiten aanpaste bij het matige niveau van de wedstrijd.

Old Forward blijft daardoor in degradatiegevaar, dat na vandaag weer wat groter is geworden omdat zowel BEW (1-0 van Oranje Zwart) als RKO (met dezelfde score van FC Kraggenburg) wisten te winnen. Old Forward staat momenteel als elfde net boven degradatiestreep met 15 punten uit 15 duels. BEW is elfde met 14 uit 14, RKO twaalfde met 13 uit 18 en FC Kraggenburg nam na de nederlaag vandaag de rode lantaarn weer over van de ploeg uit Rutten en heeft 12 uit 16. De nummer laatst degradeert rechtstreeks naar de vijfde klasse, terwijl de nummers 12 en 13 de herkansing ingaan in de nacompetitie tegen degradatie. Old Forward zal in de resterende 11 competitiewedstrijden nog zeker de nodige zeges moeten gaan boeken om zich veilig te spelen.

Volgende wedstrijden

Volgende week zondag, op zondag 8 april, speelt Old Forward op eigen veld tegen koploper Oldeholtpade, waarvan het uit verloor. Oldeholtpade verloor vandaag echter wel met 1-0 in en tegen Ruinen. Een week later, op 15 april, brengt Old Forward een bezoek aan Balkbrug om tegen de plaatselijke SC te spelen. SC Balkbrug staat momenteel op een achtste plek en verloor vandaag met 4-1 van Steenwijkerwold. Op eigen veld won Old Forward met 3-0 van SC Balkbrug, dat die wedstrijd inging als koploper, maar inmiddels dus ook in een neerwaartse spiraal is terecht gekomen.