Old Forward en Steenwijkerwold opnieuw naar gelijkspel

Datum

25 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Evenals in de wedstrijd in Steenwijkerwold eerder dit seizoen deelden Old Forward en Steenwijkerwold vanmiddag de punten. Werd het toen 3-3, op sportpark De Kievitsvelden werd het in de streekderby 2-2. Bij rust was het 1-2.

Eerste helft
Old Forward-trainer Jaap Room kon ten opzichte van de vorige wedstrijd uit tegen Ruinen dit keer weer beschikken over Henk Hornstra en Sander van ’t Klooster. Zij stonden in de basis, Jesper Mulder en Frank Peereboom waren vandaag afwezig. Simon Veld nam weer plaats op de bank, ook hij ontbrak in Ruinen. De eerste de beste aanval van Old Forward in dit duel leverde in de derde minuut de 1-0 op. Maik Scheltinga gaf vanaf de rechterkant goed voor op Jacob Room, die overtuigend binnen schoot. Twee minuten later was het al weer 1-1. Aanvoerder Erwin Kok van Steenwijkerwold schoot de gelijkmaker achter doelman Jeffrie Jongbloed.

Een vrije trap van Steenwijkerwold werd goed verwerkt door keeper Jongbloed, een schot van Room werd door doelman Gerwin Bosscha klemvast gepakt. De mee opgekomen Sebastiaan Volkers zag zijn schot door Bosscha met de benen gestopt worden ten koste van een corner, terwijl Bosscha ook een harde knal van Room, dit keer met de handen, tot corner verwerkte. Old Forward-aanvoerder Room ontvang geel wegens commentaar op de leiding. In de slotminuut van de reguliere speeltijd in de eerste helft waagde aanvoerder Kok van Steenwijkerwold een poging van afstand. Keeper Jongbloed liet de bal tussen zijn benen doorgaan, waardoor Steenwijkerwold met een onverwachte 1-2 voorsprong mocht gaan rusten.

Tweede helft
In de tweede helft geen wissels bij Old Forward. Jos Mestemaker kreeg wegens ruw spel geel namens Old Forward en ook drie spelers van Steenwijkerwold verdwenen met geel in het boekje van arbiter Boorsma, twee wegens ruw spel, en één speler wegens commentaar op de leiding. Boorsma benadeelde weliswaar geen der beide partijen, maar had veel moeite de vaak stevige duels op waarde te schatten en in de beoordeling van het wel of niet geven van een kaart niet al te gelukkig was. Halverwege de tweede helft werd een doelpunt van Steenwijkerwold afgekeurd wegens vermeend buitenspel, geen 1-3 derhalve.
Maik Scheltinga ontving ook geel wegens commentaar op de leiding toen een duidelijke overtreding op hem niet door de arbiter bestraft werd. Tim Puper kwam bij Old Forward een kwartier voor tijd voor Jos Mestemaker in het veld, terwijl bij Steenwijkerwold Brent Smit al was ingevallen. Old Forward kwam goed weg toen een kopbal van Kor Westerveen, oud-speler van de thuisclub, rakelings over ging. Zeven minuten voor tijd ontsnapte Old Forward aan de 1-3. Erwin Kok verscheen vrij vlak voor de goed zijn doel klein makende Jongbloed, maar schoof de bal naast.

In de 87e minuut kreeg Old Forward haar naar later zou blijken enige kans in de tweede helft. Een vrije trap werd door Bjorn Mulder prima binnen gekopt en de 2-2 stond daarmee op het scorebord. Qua scoren dus vandaag een efficiënt Old Forward. In de blessuretijd kwam Old Forward nog goed weg toen invaller Brent Smit namens de gasten een afstandsschot rakelings over schot. Meer dan een 2-2 gelijkspel zat er voor Old Forward niet in.

Volgende wedstrijden
Volgende week, zondag, op zondag 1 april, brengt Old Forward een bezoek aan De Wijk, om tegen Wacker aan te treden. Tegen deze tegenstander speelde Old Forward dit seizoen nog niet eerder. Een week later, op 8 april treedt Old Forward op eigen veld aan tegen koploper Oldeholtpade, waarvan het eerder dit seizoen uit verloor.