Datum

18 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

RUINEN – Na drie achtereenvolgende nederlagen tegen laagvliegers in de competitie, speelde Old Forward vanmiddag de uitwedstrijd in en tegen Ruinen. Het ten opzichte van vorige week in de basis op vijf plekken gewijzigde Old Forward toonde veerkracht tegen de blauw-witten, na een 2-0 achterstand bij rust werd alsnog een verdienstelijk 2-2 gelijkspel behaald.

Eerste helft

Om uiteenlopende redenen waren Jurjen Visser (hij is op wereldreis), Henk Hornstra, Joran Winters, Simon Veld (allen geblesseerd) en Sander van ’t Klooster (ziek) niet beschikbaar voor trainer Jaap Room. De vijf vacante plaatsen in de basisformatie werden ingevuld door Bas Ferwerda, Jos Mestemaker, Jesper Mulder, Frank Peereboom en Jelle de Roo. Van dit vijftal kwamen Ferwerda, Mestemaker en De Roo vorige week wel als invaller in actie. Met name Mestemaker en Jesper Mulder speelden vandaag een goede wedstrijd.

Het was koud op sportpark De Baete en Ruinen speelde met de wind in de rug de eerste helft. De thuisclub was beter en kreeg enkele mogelijkheden. Toch duurde het tot de 22e minuut alvorens Anthal Horlings de score opende, hij kwam achter de man weg en stond dus geen buitenspel: 1-0. Een minuut of vijf later stond het ook al 2-0. Uit een corner zette Jurgen Hoorn de stand op 2-0. Keeper Jongbloed had geluk toen een als voorzet bedoelde afzwaaier via hem en de buitenkant paal niet in het doel belandde. Ook trad Jongbloed twee keer adequaat handelend op. Old Forward kon er behalve twee pogingen van Jacob Room (eerste schot geblokt, tweede over) niet veel tegenover zetten.

Tweede helft

In de tweede helft had Old Forward het windvoordeel. Ruinen kreeg echter enkele mogelijkheden, maar de ploeg was onzuiver in de afronding en haalde na een minuut of twintig spelen na rust de voet al van het gas en dacht de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Dat kwam de gasten uiteindelijk duur te staan.

Old Forward probeerde het via onder andere Maik Scheltinga en Jacob Room, maar hun inzetten misten de juiste richting. Met Tom Broekman voor Frank Peereboom werden de laatste twintig minuten ingegaan. Jacob Room, die stevig werd aangepakt maar nogal eens een wel verdiende vrije trap niet meekreeg van de wat lankmoedig optredende arbiter Sulmann, had inmiddels geel ontvangen wegens commentaar op de leiding. Toch stond Room in de 83e minuut aan de basis van de 2-1.

Na diens vrije trap kwam Maik Scheltinga prima voor zijn tegenstander en tikte de bal achter de verbouwereerde doelman Marnick Pinxterhuis. In de slotminuut kreeg het met name in de tweede helft voor elke meter knokkende Old Forward alsnog loon naar werken. Een corner van Room werd door Bas Ferwerda resoluut ingeschoten. In de blessuretijd hield Old Forward het hoofd boven water en haalde het een knap gelijkspel weg bij de degradant uit Ruinen, die eerder dit seizoen op De Kievitsvelden nog enigszins gelukkig met 1-2 wist te winnen.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 25 maart 2018, speelt Old Forward om 14.00 uur op eigen veld tegen Steenwijkerwold, eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in een 3-3 gelijkspel, met Old Forward-goals van Jurjen Visser, Jelle de Roo en Maik Scheltinga, terwijl voor Steenwijkerwold Peter Dekker, Wilko Vroege en Joost Dolstra raak prikten. Een week later, op zondag 1 april, brengt Old Forward een bezoek aan De Wijk, om tegen Wacker aan te treden. Tegen deze tegenstander speelde Old Forward dit seizoen nog niet eerder.