Datum

11 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Voor de derde keer achter elkaar kreeg Old Forward tegen een laagvlieger in de competitie een nederlaag te incasseren. Na de 1-3 nederlaag tegen RKO en de 3-1 nederlaag in Kraggenburg verloor de ploeg van Jaap Room nu van BEW. Op de eigen Kievitsvelden wonnen de gasten uit Vledder na een 0-2 ruststand met 0-3.

Eerste helft

Ten opzichte van de vorige week gewonnen oefenwedstrijd tegen Irnsum (6-2) ontbrak de geblesseerde Boris Berghorst in de basis, zijn plek werd ingenomen door Joran Winters. De overige tien spelers in de line-up waren gelijk aan vorige week. Al na drie minuten scoorde Simon Veld namens Old Forward, maar vanwege buitenspel werd dit doelpunt geannuleerd. Vier minuten een grote kans voor BEW uit een vrije trap, via de buitenkant van de paal ging de bal naast. In de negende minuut kon een BEW-aanvaller alleen op de uitgelopen keeper Jeffrie Jongbloed af, de bal verdween over de goal van Old Forward.

In de tiende minuut een duel tussen OF-aanvaller Joran Winters en BEW-keeper Hielke Kemkers. Beiden moesten worden behandeld, maar konden vooralsnog het duel vervolgen. Vier minuten later een corner van BEW, Kaz Stam werd vrij gelaten en kon ongehinderd de 0-1 binnen koppen. Even later opnieuw een blessure voor Winters, Jelle de Roo kwam als invaller voor hem in de ploeg. Een schot van Simon Veld van afstand ging naast. In de 33ste minuut de 0-2 voor de gasten. Kaz Stam kwam achter zijn man weg en schoot de bal fraai over de uitgelopen Jongbloed. Bjorn Mulder van Old Forward ontving geel van de goed leidende arbiter Pieterman, terwijl er dit keer in de optiek van schrijver dezes sprake was van een stevig, maar fair duel om de bal. Bas Ferwerda kwam in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Henk Hornstra, twee minuten voor rust.

In de laatste minuten van de eerste helft voor beide partijen nog een mogelijkheid. Een schot van BEW ging net over en in de blessuretijd was doelman Kemkers attent om een kans voor Simon Veld onschadelijk te maken. Ruststand 0-2.

Tweede helft

Al na twee minuten in de tweede helft een goede kans voor BEW, de bal ging net naast de veste van keeper Jongbloed. Drie minuten later hield doelman Jongbloed Old Forward in de wedstrijd door na mistasten van invaller Ferwerda de BEW-aanvaller van de 0-3 af te houden. Een mogelijkheid voor Veld op aangeven van Maik Scheltinga werd knap gekeerd door keeper/aanvoerder Kemkers. In de 64e minuut kwam Old Forward goed weg toen BEW vrij voor Jongbloed een kans naast schoot. Het was echter uitstel van executie, want een minuut later was de 0-3 alsnog een feit. Uit een counter kreeg BEW veel te veel ruimte en via een Old Forward-verdediger verdween de bal over de doellijn.

Jacob Room probeerde het met een vrije trap – uiteindelijk via via naast – en een corner – van de lijn gehaald door een BEW-verdediger, maar het geluk zat Old Forward deze middag ook niet mee. Jos Mestemaker kwam in de 73e minuut voor Björn Mulder/. Een vrije trap van Jacob Room ging ruim over en een nieuwe poging uit een free-kick belandde in de BEW-muur. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd een goede pass van Jacob Room op Scheltinga, zijn schot ging van dichtbij naast. Een schot van Jurjen Visser was een eenvoudige prooi voor de sterk keepende Kemkers.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Jos Mestemaker van Old Forward nog geel voor een overtreding. In de blessuretijd nog twee kansen voor de thuisploeg, een schot van Maik Scheltinga werd knap corner getikt door doelman Kemkers en uit deze corner een goede kopbal van Sebastiaan Volkers, die opnieuw gevolgd werd door een prima redding van Kemkers.

Old Forward verloor hiermee het derde competitieduel op rij van een degradatiekandidaat en is door deze serie zelf ook weer in degradatiegevaar beland.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 18 maart 2018, speelt Old Forward om 14.00 uur de uitwedstrijd in en tegen Ruinen, een week later, op 25 maart, is Old Forward op de eigen Kievitsvelden gastheer voor Steenwijkerwold, dat onder andere oud Old Forward-speler Kor Westerveen in de gelederen heeft. Steenwijkerwold verloor gisteren de derby bij Steenwijk met 3-0, terwijl Ruinen vandaag in en tegen Balkbrug met 1-3 wist te winnen.