Datum

18 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

KRAGGENBURG -  Na de onverwachte thuisnederlaag tegen laagvlieger RKO (1-3) vorige week kreeg Old Forward vanmiddag in Kraggenburg tegen de plaatselijke FC een kans op herstel. Op eigen veld had Old Forward nog met maar liefst 8-0 van de rode lantaarndrager gewonnen. Vandaag leek Old Forward in niets op de ploeg uit die wedstrijd, uiteindelijk leed de formatie een blamerende 3-1 nederlaag, die het volledig aan zichzelf te wijten had.

Eerste helft

Aanvoerder Jacob Room en Bas Ferwerda waren ten opzichte van vorige week terug in de basisformatie, Joran Winters en Martin Tarus begonnen dit keer op de bank. Het eerste wapenfeit was van Old Forward. Een goede vrije trap van Room werd door de Kraggenburg-keeper knap tot corner verwerkt. Een vrije trap aan de andere kant leverde een prima trap op die door keeper Jeffrie Jongbloed, één van de weinigen die wel een goed duel speelde aan Old Forward-kant, katachtig werd gered. Vijf minuten, in de 18e minuut, later was het 1-0 voor de thuisclub. Jurjen Visser leed slordig balverlies en Old Forward schakelde niet snel genoeg om. René van de Wiel schoot de bal fraai binnen.

Drie minuten later stond de rechtsbuiten van de thuisploeg helemaal vrij en kon alleen op Jongbloed af. Met een uitstekende redding behoedde de goalie de Wilhelminaoorders voor een grotere achterstand. Een kopbal van Henk Hornstra ging net naast en een vrije trap van Room had dezelfde uitkomst. Tien minuten voor rust een nieuwe vrije trap voor Old Forward na een overtreding op Maik Scheltinga. Room schoot keihard ruim naast. De laatste kans voor rust kwam uit een corner van Room, Hornstra kopte via de grond over.

Tweede helft

Aan het begin van de tweede helft geen wissels bij Old Forward. Meteen na rust een kans voor Room. Zijn stiftje had een beter lot verdiend, maar ging voorlangs. Een kopbal van Kraggenburg was een eenvoudige prooi voor Jongbloed, in de 56e minuut wisselde trainer Jaap Room voor het eerst, Sander van ’t Klooster werd vervangen door Martin Tarus. Tarus kende een aardige invalbeurt en was in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten wel bereid voor elke meter te knokken. Jongbloed liet opnieuw zijn kunnen zien door een kopbal van Kraggenburg fraai te pareren.  Jelle de Roo leek vrij aan de rechterkant op weg te kunnen naar de gelijkmaker, maar tikte de bal iets te ver voor zich uit, zodat een Kraggenburger verdediger de bal nog corner kon tikken.

Met nog ruim twintig minuten officiële speeltijd op de klok kopte Visser de bal net naast. Bas Ferwerda verliet meteen hierop het veld en werd vervangen door Joran Winters. In de 72e minuut kwam Old Forward goed weg toen vanaf rechts een speler alleen op Jongbloed afging, hij schoot enigszins roekeloos hard naast. In de tegenaanval viel de gelijkmaker. Van grote afstand schoot Jacob Room de bal fraai binnen: 1-1.

Na de 1-1 een periode waarin Old Forward duidelijk de bovenliggende partij was. De tot dan toe veel verloren gegane duels werd plotseling gewonnen het veldspel werd beter. De Roo kon alleen op de keeper af, maar werd opnieuw nog net gestuit door een corner. Arbiter Mulder, die wat moeite had met de duels juist te beoordelen maar daarbij geen van de partijen benadeelde, liet deze aanval terecht doorgaan ondanks een vlagsignaal van de Kraggenburger-assistent. Jacob Room knalde een vrije trap op de vuisten van de keeper, in de rebound kon Winters net niet afronden.

Toch bleef ook Kraggenburg gevaarlijk, een aanvaller kon alleen op Jongbloed af, maar de Noordwoldiger kwam als winnaar uit deze één-tegen-één situatie. Een vrije trap van Room ging rakelings over. In de 84e minuut viel de 2-1 voor FC Kraggenburg vrij onverwacht. Na matig tot slecht uitverdedigen bij Old Forward kwam de thuisclub voor de tweede keer deze middag op voorsprong. De laatste kans in de reguliere speeltijd was namens Old Forward voor Winters, maar hij schoot van dichtbij over.

In de ruime blessuretijd kreeg Old Forward nog drie mogelijkheden. Uit een corner van Jacob Room liet de keeper de bal los, het was onduidelijk of de bal al dan niet de doellijn was gepasseerd, maar ten gunste van arbiter Mulder moet worden gezegd dat hij goed positie had gekozen op de achterlijn, dus de situatie vermoedelijk goed kon beoordelen. Een schot van Room ging net naast en een kopbal van Hornstra, hij heeft dit seizoen Vrouwe Fortuna niet bepaald op zijn hand bij het afronden van kansen, uit een voorzet van Scheltinga ging net naast.

In de 95e minuut maakte FC Kraggenburg aan alle onduidelijkheid een eind, door via René van de Wiel de 3-1 op het scorebord te schieten uit een counter van de thuisclub. Meteen hierna blies arbiter Mulder voor het laatst, waarmee Old Forward opnieuw een kostbare, onnodige en dit keer blamerende nederlaag leed. FC Kraggenburg droeg de rode lantaarn door de overwinning in ieder geval voor één week over aan BEW uit Vledder, dat vandaag niet in actie kwam en nu een punt minder heeft dan de Kraggenburgers.