Datum

11 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Na de sterke zege op toenmalig koploper SC Balkbrug (3-0) twee weken geleden waren de verwachtingen vanmiddag hooggespannen. Old Forward ontving op de eigen Kievitsvelden de nummer voorlaatst RKO. Bij een zege zou Old Forward een stevige middenmootpositie gaan innemen met bovendien nog een aantal inhaalduels tegoed. Het mocht niet zo zijn. RKO won na een 1-1 ruststand in Wilhelminaoord met 1-3.

Eerste helft

Bij Old Forward twee wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het duel tegen Balkbrug. Aanvoerder Jacob Room (schouderblessure; wel reserve) en Bas Ferwerda ontbraken in de line-up, Joran Winters en de tegen Balkbrug nog geblesseerde Sebastiaan Volkers stonden in de basis. De laatste droeg dit keer ook de aanvoerdersband. In de eerste twintig minuten slechts twee mogelijkheden. Simon Veld kopte naast. Groter was de kans die Maik Scheltinga in de negentiende minuut kreeg. Vrij voor keeper Roy Schieving tikte hij de bal net naast.

Halverwege de eerste helft de eerste kans voor RKO. Niels Olivier joeg de bal over de veste van Jeffrie Jongbloed. Elf minuten voor rust nam Schieving een vrije trap van Scheltinga op de vuisten, in de counter zorgde RKO voor de 0-1. Na twee goede combinaties was het Johan Olivier die de gasten uit Rutten op voorsprong zette. Old Forward probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Uit een scrimmage werkte een verdediger van RKO de bal in paniek corner, waaruit Henk Hornstra prima inschoot, maar met een katachtige reflex bracht Schieving redding.

In de 41e minuut zorge Maik Scheltinga met een sterke individuele actie voor de 1-1. Hij passeerde vier tegenstander en schoof de bal beheerst achter Schieving. Het was ook meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Tweede helft

In de rust geen wissels bij de thuisclub. Vier minuten na de thee kreeg Scheltinga geel wegens vasthouden. Een schot van Joran Winters was een eenvoudige prooi voor Schieving. In de 56e minuut viel de 1-2. Old Forward verdedigde lang niet fel genoeg en hoewel een eerste inzet nog kon worden gekeerd door doelman Jongbloed, was het Johan Olivier die in de rebound zijn tweede doelpunt deze wedstrijd maakte en daarmee RKO voor de tweede keer op voorsprong zette. Zeven minuten later voorkwam Jongbloed met een katachtige redding de 1-3.

Precies halverwege de tweede helft twee wissels bij Old Forward. Jacob Room en Boris Berghorst kwamen in het veld voor Joran Winters en Sander van ’t Klooster. Simon Veld ging bovendien voorin spelen. Twaalf minuten voor tijd een corner van Room, die een kopbal opleverde. Een verdediger haalde de bal van de lijn. Aan de andere kant was een schot van RKO een prooi voor keeper Jongbloed.

In de 79e minuut viel de naar later bleek laatste goal deze wedstrijd. Jurrian Schra zette RKO op een 1-3 voorsprong, arbiter Zwart negeerde het vlagsignaal voor buitenspel van zijn assistent en keurde de treffer goed. Old Forward, dat minder fel was dan de bezoekers en ook vaak was de tweede pass niet zorgvuldig na het veroveren van de paal, bleef het echter wel proberen. Jacob Room testte de keeper, maar Schieving kon het harde schot tot corner verwerken. Een poging van RKO werd gekeerd door Jongbloed.

In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd de laatste grote kans. RKO kon met twee spelers op doelman Jongbloed, terwijl van de thuisclub alleen Martin Tarus nog in de buurt was. Deze grote kans werd knullig om zeep geholpen. In eerste instantie werd de bal tegen Tarus aangeschoten, in de rebound ging de bal ruim over. Het zal de mannen uit Rutten ongetwijfeld een zorg zijn geweest, na ruim vijf minuten blessuretijd waarin niets meer gebeurde wat het vermelden waard was, floot arbiter Zwart voor het laatst en deden de rood-witten prima zaken in de strijd tegen degradatie.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 18 februari 2018, speelt Old Forward om 14.00 uur de uitwedstrijd in Kraggenburg tegen de gelijknamige FC, van deze ploeg werd op eigen veld met maar liefst 8-0 gewonnen. De rode lantaarndrager verloor ook vandaag ruim, in Oldeholtpade werd het 6-0 voor de thuisclub. Over twee weken, op 25 februari, speelt Old Forward opnieuw een uitwedstrijd, als een bezoek wordt gebracht aan sportpark De Berk, waar de inhaalwedstrijd tegen De Blesse zal worden gespeeld.