Datum

26 april 2018 19:00

Accommodatie

Onbekend

WANNEPERVEEN – Old Forward zit in de vierde klasse E duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Lang leek de ploeg uit Wilhelminaoord in het uitduel op weg naar minimaal één punt, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd won thuisclub Oranje Zwart alsnog met 3-2. Omdat nummer laatst BEW een 2-2 gelijkspel tegen Balkbrug behaalde is Old Forward slechts op basis van doelsaldo nog geen laatste.

Eerste helft

Ten opzichte van afgelopen zondag in het uitduel bij Steenwijk één wijziging in de basis. Jos Mestemaker was niet geheel fit en begon op de bank, de normaal in het derde voetballende Rob ten Wolde stond laatste man. In de eerste vijf minuten twee mogelijkheden, een schot van Oranje Zwart werd stompend weggewerkt door Jeffrie Jongbloed, een schot van Ten Wolde namens Old Forward ging naast. Daarna nog drie kansen voor Oranje Zwart, waarvan de laatste tot de 1-0 leidde. Eerder pakte Jongbloed een schot goed uit de hoek en uit een vrije trap kreeg de Old Forward-keeper hulp van Henk Hornstra, die een bal van de lijn haalde, uit de daarop volgende corner redde Jongbloed knap. In de 21e minuut de openingstreffer. Björn Mulder leek met een keurige sliding op de bal nog redding te brengen, maar de bal kwam vervolgens voor het doel, waar van dichtbij kon worden binnen getikt, Jelle de Roo lette niet op, waardoor de tegenstander simpel kon binnen tikken.

Old Forward kwam daarna beter in de wedstrijd. Een prima pass van Simon Veld op Jacob Room bracht een schot van de nummer 10, die door de OZ-keeper kon worden gestopt. In de 32e minuut een vrije trap van Ten Wolde, de keeper van de thuisclub maakte niet alleen een lompe, maar ook een volkomen onnodige overtreding op de meegekomen Sebastiaan Volkers. De toegekende strafschop werd door Room benut, 1-1. Sebastiaan Volkers moest geblesseerd de strijd staken, Alfo Flobbe viel in en maakte daarmee zijn rentree in Old Forward 1.

In de laatste vijf minuten voor rust nog twee kansen voor Old Forward. Een goede actie van De Roo bracht Veld in stelling, zijn lobje ging net naast. Jacob Room deed het drie minuten later op dezelfde wijze, het enige verschil was dat diens lobje niet naast, maar in het doel verdween: 1-2. Hoewel de treffer van Room fraai was, werd hij wel geholpen door de volkomen verkeerd uitlopende keeper van Oranje Zwart. Ruststand: 1-2 voor Old Forward.

Tweede helft

Old Forward, dat in de rust en in de tweede helft niet meer zou wisselen, kwam in tegenstelling tot de eerdere duels in Balkbrug en Steenwijk, nu wel scherp uit de kleedkamer. Er gebeurde van de 46e tot de 77e minuut eigenlijk vrij weinig. Alleen twee ongevaarlijke schoten van afstand van de thuisclub (respectievelijk over en ruim naast) en een vrije trap van Jacob Room (net over) waren het vermelden waard. Daarna werd het duel echter levendig, hetgeen ook te maken had met de dubbele aanvallende wissel van Oranje Zwart-trainer Patrick Visser. Hij bracht in de 75e minuut twee verse krachten, in de 77e minuut was Jacob Room door de daardoor gebrachte ruimte dichtbij de 1-3, zijn inzet belandde echter op de paal.

Een minuut later kreeg Oranje Zwart een strafschop cadeau van arbiter Al Alawi. Een schouderduw van een Old Forward-verdediger werd door Al Alawi ten onrechte aangemerkt als een overtreding en de bal ging op de stip, en deze strafschop bracht de 2-2. Drie minuten later kwam Old Forward goed weg, toen een kopbal op de lat boven keeper Jongbloed belandde. In de 88e minuut de naar later zou blijken laatste kans voor Old Forward. Een ferme knal van Room bracht een goede redding van de keeper, meer dan een corner leverde het niet op.

In de zes minuten blessuretijd – waar Al Alawi al die extra tijd vandaan haalde was de toeschouwers een raadsel, aangezien er in de tweede helft geen enkele blessurebehandeling plaats had – kreeg Oranje Zwart nog drie mogelijkheden. Een eerste schot ging hard over, een tweede poging werd goed gepareerd door Jongbloed, maar de derde poging leidde uiteindelijk de 3-2 van Old Forward in. Een erg makkelijk gegeven vrije trap bracht in eerste instantie nog een redding van Jongbloed, maar aan de rechterkant kon de 3-2 alsnog binnen getikt worden in de 95e minuut. De tijd daarna was te kort om nog aan een 3-3 te denken. De doelpuntenmakers van Oranje Zwart waren overigens Jeroen Kleene (1 keer) en Tim Vredenburg (2 keer).

Volgende wedstrijden

Old Forward blijft dertiende op de ranglijst, maar zag nummer laatst BEW in punten gelijk komen. Komende zondag speelt Old Forward thuis tegen SV Pesse, dat vanavond kampioenskandidaat Steenwijk een spaak in de wielen stak richting het kampioenschap door met 1-2 te winnen bij de rood-witten. Daarna speelt Old Forward op donderdagavond 3 mei uit tegen VENO uit Vollenhove en op 6 mei komt Wacker bij Old Forward op bezoek. Op woensdagavond 9 mei brengt Old Forward een bezoek aan De Blesse. De overige nog te spelen wedstrijden in mei zijn thuis tegen VENO, uit tegen Pesse en thuis tegen De Blesse. Pas daarna zal Old Forward weten waar het qua degradatieperikelen aan toe is.