Old Forward wint met ruime cijfers van koploper Balkbrug: 3-0

Datum

28 januari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward slaagde er voor de tweede keer dit seizoen in om een koploper van de eerste plaats te stoten. Eerder dit seizoen lukte het de ploeg van trainer Jaap Room dankzij een 2-2 gelijkspel bij Steenwijkerwold om de toenmalige lijstaanvoerder te laten zakken op de ranglijst, dit keer was SC Balkbrug het slachtoffer. Op de eigen Kievitsvelden won Old Forward na een 1-0 voorsprong bij rust met 3-0.

Eerste helft

Tijdens de winterstop had Old Forward twee keer geoefend, een 2-0 zege op FFS en vorige week een ruime nederlaag van 2-7 tegen Nieuweschoot. Old Forward kon vandaag niet beschikken over Sebastiaan Volkers, die met een knieblessure kampte. Het team waarmee de wit-groenen begonnen bestond uit keeper Jeffrie Jongbloed, Bjorn Mulder, Sander van ’t Klooster, Bas Ferwerda, Simon Veld, Martin Tarus, Maik Scheltinga, Jurjen Visser, Jacob Room, Jelle de Roo en Henk Hornstra. Op de bank Jos Mestemaker, Joran Winters en Jesper Mulder.

Het eerste gevaar kwam in de derde minuut van Jacob Room. Zijn afstandsschot werd door Balkbrug-keeper Steven Zwiers tot corner verwerkt. Daarna kort na elkaar twee kansen voor de gasten. Jeffrie Jongbloed pakte een kopbal van dichtbij knap en een minuut later had de thuisploeg geluk dat een aanvaller de bal vrij voor Jongbloed net naast prikte. Henk Hornstra kopte na een klein halfuur spelen de bal na een verre ingooi van Room net naast. Zeven minuten voor rust redde Jongbloed katachtig, nadat Bas Ferwerda een duel verloor.

De Roo en Room wisselden in de eerste helft van positie, De Roo ging een periode vanaf links voetballen en had drie minuten voor rust pech dat na een sterke actie van hem de bal door een verdediger van de lijn werd gewerkt. Uit een corner ging een kopbal van Balkbrug net naast. In de slotminuut van de eerste helft dan toch de 1-0. De rustig fluitende arbiter Bisschop legde de bal na een overtreding op de stip, aanvoerder Jacob Room scoorde overtuigend: 1-0. Meteen hierna konden beide ploegen aan de thee.

Tweede helft

In de tweede helft nog geen wissels bij Old Forward, wel waren Veld en Hornstra van positie gewisseld, Veld nu dus voorin en Hornstra in de verdediging. De eerste kans kwam uit een corner van Balkbrug, uit een corner verdween een inzet voorlangs. In de 53e minuut een sterke individuele actie van Jacob Room, hij schudde zijn tegenstander van zich af en schoot de bal langs doelman Zwiers binnen, 2-0 voor de thuisclub. Maik Scheltinga zag even later na een mooie één-twee zijn schot via de lat overgaan, na twintig minuten spelen in de tweede helft kwam Joran Winters bij Old Forward voor Jelle de Roo.

Een minuut na de wissel maakte Old Forward haar derde treffer. Corner Jacob Room, Zwiers liep onder de bal door, waarna Veld de bal inkopte en de stand op 3-0 zette. Balkbrug kreeg daarna vier kansen, een schot ging via een OF-er corner, een volley ineens ging naast, uit een corner werd de bal van de lijn gehaald en een poging ging via de lat boven Jongbloed over de Old Forward-veste. Vier minuten voor tijd Jos Mestemaker bij Old Forward binnen de lijnen voor Veld.

Met nog drie minuten op de klok was het Balkbrug dat een kopbal in de handen van Jongbloed zag verdwijnen, de goalie hervatte het spel snel, waarna meteen aan de andere kant Room een mogelijkheid kreeg, zijn harde poging ging over het doel van Zwiers. Jesper Mulder kwam nog voor Martin Tarus binnen de lijnen en ook Balkbrug had in de tweede helft de nodige wissels toegepast. In de stand kwam echter geen verandering meer, waardoor Old Forward een eclatante 3-0 zege kon bijschrijven.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 4 februari 2018, speelt Old Forward om 14.00 uur de uitwedstrijd in Wanneperveen bij Oranje Zwart, van deze ploeg werd op de eerste speeldag dit seizoen enigszins ongelukkig verloren op De Kievitsvelden. Oranje Zwart verloor vandaag met 3-1 van De Blesse. Over twee weken, op 11 februari, is Old Forward gastheer voor RKO. De nummer 13 van de ranglijst verloor vandaag met 3-0 van de nieuwe koploper VENO.