Datum

29 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde vanmiddag de twintigste competiewedstrijd thuis tegen SV Pesse. De wit-groenen verloren na een 0-1 ruststand kansloos met 1-4. Op de overwinning van de gasten viel niets af te dingen.

Eerste helft

Ten opzichte van afgelopen donderdag in Wanneperveen kon niet beschikt worden over Rob ten Wolde, Henk Hornstra en Sebastiaan Volkers. Alfo Flobbe, donderdag al invaller, was vandaag basisspeler en stond laatste man, terwijl ook Jos Mestemaker en Bas Ferwerda dit keer in de basis begonnen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. SV Pesse kwam in de 15e minuut op voorsprong uit een ten onrechte gegeven corner. Patrick Poeste draaide de bal fraai in bij de tweede paal en liet keeper Jeffrie Jongbloed kansloos. Old Forward kwam niet verder dan een drietal ongevaarlijke afstandsschoten, van Jacob Room en Martin Tarus. Keeper Jongbloed keerde een aantal pogingen van SV Pesse en hield daarmee de thuisploeg in de wedstrijd. Ruststand 0-1.

Tweede helft

Old Forward leek goed te beginnen aan de tweede helft, uit een lange pass schoot Simon Veld, opnieuw voorin geposteerd, de bal van dichtbij net over. Daarna was het echter weer SV Pesse dat de klok sloeg en in de 63e minuut kon de 0-2 simpel worden binnengetikt, de Old Forward-verdediging stond – niet voor het eerst dit seizoen – te ver bij de tegenstander vandaan. Enkele minuten later ook de 0-3. Op rechts stond Danny Starrenburg geheel vrij en hij schoot de bal diagonaal fraai langs keeper Jongbloed. De gifbeker was nog niet leeg voor Old Forward, want een dikke 5 minuten later kon Jorn de Vries het kwartet treffers namens de gasten volmaken en de 0-4 op het scorebord zetten. Old Forward kwam in de tweede helft amper tot mogelijkheden en koos veelal een te moeilijke oplossing. De thuisclub had mazzel toen een Pesse-aanvaller geheel vrijstaand voor Jongbloed de bal naast prikte.

Twee minuten voor tijd – met inmiddels bij Old Forward de invallers Jesper Mulder en Tom Broekman binnen de lijnen – redde Simon Veld namens de thuisclub de eer. Na een schot van Jacob Room – matig verwerkt door de Pesse-keeper – kon Veld de bal van dichtbij simpel intikken. De eindstand werd daarmee bepaald op 1-4, op de Pesse-zege viel niets af te dingen. Geluk bij een ongeluk was nog dat de concurrenten in de degradatiestrijd FC Kraggenburg en BEW hun duels vandaag ook verloren, Old Forward blijft dertiende.

Old Forward 2 speelde vanochtend de uitwedstrijd bij koploper Steenwijker Boys 3 en boekte een verrassende 1-2 zege.

Volgende wedstrijden

Komende donderdag, 3 mei speelt Old Forward de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat VENO, dat vandaag nipt won bij FC Kraggenburg (1-2), op zondag 6 mei komt Wacker uit de Wijk naar Wilhelminaoord. Op woensdagavond 9 mei brengt Old Forward een bezoek aan De Blesse. De overige nog te spelen wedstrijden in mei zijn thuis tegen VENO, uit tegen Pesse en thuis tegen De Blesse. Pas daarna – op 27 mei - zal Old Forward weten waar het qua degradatieperikelen aan toe is.