Accommodatie

Onbekend

VLEDDER -  Door de promotie van BEW afgelopen seizoen staat dit seizoen de derby tegen de blauw-witten voor Old Forward weer twee keer op het programma. Vanmiddag werd de eerste editie in Vledder afgewerkt. Old Forward boekte een relatief eenvoudige zege en klom op naar een gedegen positie in de middenmoot. BEW lijkt zich op te moeten maken met een gevecht tegen degradatie.

Eerste helft

Old Forward startte met dezelfde elf basisspelers als vorige week thuis tegen Ruinen. In het eerste kwartier slechts één opvallend moment, een vrije trap van de thuisclub in de 14e minuut leverde een knappe redding op van keeper Jeffrie Jongbloed. Old Forwards eerste kans ontstond na een fraaie aanval. Maik Scheltinga schoot van dichtbij de bal over. In de 21e minuut kon Jacob Room alleen op doelman Hylke Kemkers af, de goalie maakte zijn doel klein en redde prima met de voet ten koste van een corner.

De volgende twee mogelijkheden waren voor BEW, een schot van Daan Pit werd door Jongbloed gekeerd ten koste van een corner en dezelfde Pit kopte uit een vrije trap de bal in de handen van Jongbloed. Jelle de Roo kreeg geel voor een overtreding. Vijf minuten voor rust een vrije trap voor Old Forward net buiten de zestien. Jacob Room kegelde de bal keihard langs de muur en de verbouwereerde doelman Kemkers: 0-1. In de blessuretijd een ingooi van Sebastiaan Volkers waarbij Henk Hornstra eerder bij de bal was dan de uitgelopen keeper Kemkers. De goalie, die beter op de lijn had kunnen blijven aangezien er nog voldoende verdedigers in de buurt waren, kwam met de schrik vrij, omdat Hornstra de bal via de lat over zag gaan. Ruststand 0-1 voor Old Forward.

Tweede helft

In de tweede helft, met bij Old Forward Martin Tarus voor Jelle de Roo in het veld, was de eerste kans voor de sterk spelende Jurjen Visser, zijn schot ging via een verdediger net naast. Een poging van BEW’s Thijs Duker van dichtbij ging ruim over. Na goed doorkoppen van Hornstra schoot Visser de bal van dichtbij over. Het was toen al de 68ste minuut, er waren dus niet veel opvallende acties te zien. BEW had inmiddels wel Nick Eleveld binnen de lijnen gebracht.

In de 71ste minuut kwam Old Forward goed weg toen de bal op de lat boven Jongbloed terecht kwam na een vrije trap, daarna schoot BEW de bal gehaast naast. Maik Scheltinga werd op het middenveld stevig aangepakt, probeerde na een blessurebehandeling toch verder te spelen, maar moest in de 74ste minuut zich toch laten vervangen. Joran Winters kwam in het veld en ging in de aanval spelen, waardoor Hornstra een linie terug schoof om de positie van Scheltinga over te nemen.

Een minuut later had Old Forward dezelfde pech als BEW iets eerder in de tweede helft. Uit een corner van Room kopte Visser de bal op de lat, de bal stuitte omlaag, maar passeerde daarbij niet de doellijn. Toch was het uitstel van executie, tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd stuurde Winters Room weg. Om onbegrijpelijke reden, er waren wederom nog voldoende verdedigers in de buurt, kwam Kemkers opnieuw ver zijn doel uit, Room draaide terug en met een rustig schot schoot hij de 0-2 over Kemkers heen in het doel. De wedstrijd was daarmee beslist.

BEW bleef het wel proberen, maar kwam niet verder dan een kopbal uit een vrije trap, die rustig werd gekeerd door Jongbloed. In de 87e minuut werd Winters op rechts weggestuurd, dit keer kwam Kemkers wel terecht uit, Winters’ schot belandde op de benen van de Vledder doelverdediger. BEW kreeg daarna geen kansen meer, Old Forward kreeg nog drie mogelijkheden. Een schot van Room werd aangeraakt en leverde een corner op. In de blessuretijd nog twee kansen voor Winters, na goed doorzetten schoot hij de eerste poging naast, na een knappe individuele actie zag Winters zijn laatste poging over het doel van BEW verdwijnen.

Na ruim vijf minuten blessuretijd floot arbiter Oosterhof, die geen problemen kende met het duel, maar het duel vrij kort hield, wat gezien het feit dat het een derby betrof niet onlogisch was, voor het laatst en kon de eindstand van 0-2 worden genoteerd.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 12 november, gaat Old Forward op bezoek in Steenwijkerwold, waar het inhaalduel tegen de plaatselijke club wordt afgewerkt. Steenwijkerwold speelde vandaag thuis met 3-3 gelijk tegen Steenwijk. Een week later is Wacker uit De Wijk te gast op sportpark De Kievitsvelden in Wilhelminaoord.