Datum

29 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD -  Old Forward verloor vanmiddag op eigen terrein met 1-2 van Ruinen. De ruststand was 0-1 in het voordeel van de blauw-witten, die iets makkelijker voetbalden dan de thuisclub en daardoor was de zege voor de degradant uit de derde klasse niet onverdiend te noemen.

Eerste helft

Eén wijziging in de basisploeg van Old Forward ten opzichte van het uitduel twee weken geleden – het uitduel bij Steenwijkerwold vorige week werd afgelast - bij RKO in Rutten. Sander van ’t Klooster begon dit keer, Martin Tarus zat op de bank. De eerste mogelijkheid was voor Ruinen, een schot na zes minuten ging naast en over. Acht minuten later leverde de tweede poging van het team van trainer Philippe Karhof wel een doelpunt op, Rody Lunenborg scoorde op eenvoudige wijze de 0-1.

Old Forward probeerde het hierna, maar Henk Hornstra zag een schot geblokt worden ten koste van een corner die niets zou opleveren en een pegel van Maik Scheltinga ging net over. Twee kopballetjes van de weer hard werkende, maar opnieuw onfortuinlijke Henk Hornstra hadden te weinig kracht om Ruinen-doelman Marnick Pinxterhuis in verlegenheid te brengen.

Tien minuten voor rust kwam Old Forward goed weg toen een prima voorzet vanaf links van Ruinen van dichtbij net naast werd gekopt. In de laatste vijf minuten in het eerste bedrijf nog twee kansen voor Old Forward, een schot van Jacob Room ging net naast en uit een vrije trap van de Old Forward-aanvoerder kopte een Ruinen-verdediger de bal bijna in eigen doel, de bal ging net naast, de laatste corner voor de thee leverde niets op. Halverwege dus 0-1.

Tweede helft

In de tweede helft, met aanvankelijk geen wissels bij Old Forward, de eerste twee mogelijkheden voor de ploeg van Jaap Room. Uit een corner van Room zag Hornstra zijn inzet van de lijn gehaald en een vrije trap van Room werd eenvoudig gepakt door keeper Pinxterhuis.  Een inzet uit een corner van Ruinen werd eveneens van de lijn gehaald. Tien minuten na rust de 0-2, Arno Kreulen vergrootte namens Ruinen de voorsprong. Room zag zijn schot uiteen spatten op het lichaam van de attent uitgelopen Pinxterhuis. Jurjen Visser en Sander van ’t Klooster werden hierna, met nog een halfuur te spelen, vervangen door Martin Tarus en Joran Winters.

Hierna speelde een periode de strijd zich hoofdzakelijk op het middenveld af, de eindpass was van beide kanten nogal eens onnauwkeurig. Met nog een dik kwartier op de klok een prima schot van Ruinen, maar met een prima reactie redde keeper Jeffrie Jongbloed, een minuut later een schot dat naast Jongbloeds doel verdween. Tien minuten voor tijd een matige doeltrap van Jongbloed die in de voeten van de voorste Ruinen-aanvaller kwam, hij kon alleen op Jongbloed af, maar schoot de bal vrij roekeloos naast, geen 0-3 derhalve. Een schot van Ruinen had te weinig kracht om Jongbloed te verontrusten.

In de blessuretijd zorgde Simon Veld ervoor dat Old Forward de eer nog kon redden, vanaf rechts schoot hij de bal fraai binnen: 1-2. De tijd ontbrak hierna om nog aan te zetten voor een slotoffensief, want nauwelijks een minuut na het derde doelpunt van deze wedstrijd floot arbiter Haanstra, die geen problemen kende met het sportieve duel, voor het laatst.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 5 november, gaat Old Forward op bezoek in Vledder bij BEW, waar om 14.00 uur de Westerveldse derby tegen BEW op het programma staat. Een week later – op 12 november – is Old Forward vrij, waarna op 19 november de volgende thuiswedstrijd op het programma staat tegen Wacker uit De Wijk. Het kan zijn dat de KNVB de wedstrijd van vorige week in en tegen Steenwijkerwold alsnog zal inplannen voor 12 november.